Žiji s Mejdynkou
Foto: autorka

Žiji s Mejdynkou

29. 11. 2021

Současnost k nám není příliš laskavá, spíše naopak. Ze všech stran na nás doléhají zprávy o coronaviru a jeho působení. Počty nemocných a mrtvých jsou nekonečné.  Proto jsem se rozhodla prolomit tyto nemilé zprávy a napsat trochu milejší článek. 

Již řadu let žiji sama, a protože mám ráda kočičky, tak s jednou žiji. Jak jsem ji dostala, už jsem popsala ve svém minulém článku.  Trochu k osvěžení paměti - je to krásná kočka s průkazem původu a její celý titul  je Ragdol  Madison Paige Blue Vision, cz, modrá bikolor s kresbou.  Jak vidíte, je to vznešená kočka a podle toho se také chová. Jakmile se zabydlela, laskavě mě přijala jako svou služebnou.  Dbám na její krásný kožíšek, aby byla krásně načesaná, a samozřejmě se starám o její jídelníček. To ale není vůbec jednoduché, madam baští jen dobré granulky, občas nějakou kapsičku, ale je asi vegetariánka, o žádné maso nestojí. Dostala jsem ji už dospělou od rodiny, která ji dostala jako nevhodný dárek, a tak ji odbývala jen granulemi. Kočky ale mají paměť jak sloni, nenaučila se baštit nic jiného.  S mazlením to také nebylo zpočátku valné, dost dlouho jí trvalo, než mi začala plně důvěřovat, neuměla to. Zato teď se mazlí tak, že si pro mě přijde a mňouká na mne, abych ji hladila. Dobře si rozumíme, stejně jako bychom spolu mluvily. Ona očima, pohyby a mňoukáním, já jí odpovídám slovy, kterým rozumí. Ráda se mnou "pracuje", motá se kolem mne a je zvědavá, co dělám. Právě dnes jsem se rozložila s šicím strojem. To ji zaujalo, a jakmile jsem vstala ze židle od šití, okamžitě mi ji zabrala a uvelebila se na ní. Tak jsem to zdokumentovala.  Myslím, že jsme jedna s druhou docela spokojené a žije se nám dobře.  

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Zdeni, tu kočičku Ti opravdu závidím. Na fotce je vyparáděná. No holt má štěstí na hodnou paničku. Já mám malou černou kočičku a mourovatého kocourka. Když byli malí, hráli si spolu, teď už dokážou udělat i pěkný binec.
Soňa Prachfeldová
Žít se zvířátky je dar pro člověka. Mohl by se od nich leckdy učit lásce, pokoře, přátelství a radosti ze života. A statečnosti, když stonají. Zdenko mnoho pohody s Mejdiynkou přeji.
Eva Mužíková
Zdenko, takové povídání o našich mazlíčcích mne přímo nabíjí. Krásné stvoření je ta Tvoje chlupatá kamarádka. Tak ať vám to soužití hodně a hodně dlouho vydrží.
Naděžda Špásová
Zdenko, to je krásná kočička, věřím, že je přítulná a poznala v tobě hodnou paničku. Kočky jsou hned po pejscích moje velká láska. :-)
Daniela Řeřichová
Zdenko, jste s Mejdynkou prima parťáci, ať je vám i nadále spolu fajn!
Margita Melegova
Je to radost bydlet u kocky.
Zdenka Jírová
Pane Vrbo, jestli chcete znát můj názor na kočičí život, přečtěte si můj starší článek Kočičí život. Určitě se vám bude líbit.
Zdenka Jírová
Mejdynka vám všem děkuje za přízeň, nemůže psát sama, protože právě spí vedle mého počítače a docela slušně chrápe.
Martina Růžičková
Zdeni, díky za milý článek a krásné fotky tvé vznešené kočičí přítelkyně. :-)
Jan Zelenka
Kočička je krásná. Žít s nějakým zvířátkem doma je moc pěkné, byť nás trochu omezuje v delším pobytu mimo domov.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.