Pomerančové dekorace jsou voňavé, netuctové a nabízejí spoustu možností
Ilustrační foto: Pexels

Pomerančové dekorace jsou voňavé, netuctové a nabízejí spoustu možností

3. 12. 2021

Vánoce ve znamení oranžové barvy? Proč ne? Když se pomeranč stane dominantou výzdoby, výsledek bývá krásný a navíc ještě voní. Pro vyznavače vánoční výzdoby v přírodním stylu to může být zajímavá cesta.

Každý rok se objevuje v médiích a na internetu spousta rad a pouček o tom, jaká barva je o Vánocích právě v módě. Jedna skupina lidí se jimi řídí a baví je vymýšlet o každých Vánocích novou výzdobu, další skupina trendy odmítá a naopak se těší, až vytáhne z krabic klasické ozdoby, které jsou v jejich bytech a domech každý rok stejné. A pak existuje ještě jedno dělení. Část lidí sází na dekorace barevné, blýskavé, kupované, zatímco část preferuje výhradně ty z přírodních materiálů. To znamená: šišky, oříšky, slaměné ozdoby, různé větvičky a především dekorace vlastní výroby.

Co takhle někdy zkusit kombinovat klasiku a neobvyklost? Právě takové představy může splnit kouzlení s pomeranči. Ty k Vánocům patří. Pro někoho symbolizují vůni Vánoc, přidává jejich kůru do pečení, zdobí jim mísy na stolech. Někdo si v souvislosti s nimi vybavuje, jak na ně kdysi stával fronty, aby si nějaký ten nepříliš dobrý a ne moc šťavnatý pomeranč na Vánoce dopřál. Jenže pomeranče mohou plnit i funkci dominanty vánoční výzdoby. Ano, je to neobvyklé mít Vánoce v oranžové barvě, ale neobvyklé věci zpestřují život.

Takže tady je malá inspirace, jak krásné dekorace se dají z pomerančů vytvořit. Jen pozor, je dobré je nepřekombinovat s jinými barvami a styly.

Vánoce vánoční zvyky
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Granda Nekonata
ráda bych je zkusila
Granda Nekonata
15.56 nemáte foto pomerančových prasátek
Margita Melegova
Takovym zpusobem jsem zdobila pomerance podle nejakeho zenskeho casopisu uz v roce 1972, zavesila jsem tu ozdobu na lustr a tim teplem zarovek se rozvinula kouzelna vune .
Anna Potůčková
Pomeranče ve spojení s hřebíčkem provoní domov a také zkrášlí. Pěkná inspirace jak nazdobit domov.
Jitka Mošovská
Voňavé vánoce, dříve jsme to dělali s jablky.
Martina Růžičková
Ozdoby také vyrábím z těch chuťově nepovedených. Ale využívám i kůru, ze které vykrajuji hvězdičky, které po usušení taky hezky zdobí.
Jitka Hašková
V mém dětství dlouho pomeranče nebyly vůbec, později, když už mi bylo asi 9 let, tak se pomeranče objevily. To byla radost. Mandarinky vyly ještě později. Proto je raději jím, umím si vybrat ty chutné.
Jana Šenbergerová
Všechny uvedené dekorace se mi líbí. Stačí jediný vylepšený pomeranč a krásně vánočně byt provoní a ozdobí. Mám pomeranče i oranžovou barvu ráda, proto ozdoby dělám z takových, které sice hezky vypadají, ale moc nechutnají. Buď jsou příliš kyselé nebo málo šťavnaté. Ty dobré také raději sním. Na Silvestra a Nový rok dělávám z pomerančů prasátka.
Danka Rotyková
Díky za moc pěkné náměty. Já to mám tak, že se na ně raději podívám každý adventní den, než abych je zbaštila. Navíc - zase tolik pomerančů nezlikviduju, stačí jen 1 dekorace.
Dana Puchalská
Ano. I plátky sušené kůry z pomeranče nebo mandarinky udělá taky velkou parádu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...