Vláda chce od března 2022 povinné očkování pro lidi nad 60 let a vybrané profese. Návrh podporuje i Zeman
Ilustrační foto: Pexels

Vláda chce od března 2022 povinné očkování pro lidi nad 60 let a vybrané profese. Návrh podporuje i Zeman

29. 11. 2021

Ministerstvo zdravotnictví bude podle Adama Vojtěcha povinné očkování pro vybrané profese a lidi nad 60 let proti covidu-19 navrhovat od 1. března roku 2022. Mění se i pravidla pro očkované.

Očkovaní lidé, u nichž bude identifikován významný kontakt s nakaženým v domácnosti, budou muset podstoupit PCR test. Do karantény ale před výsledkem dál nebudou muset. V pondělí o tom rozhodla hlavní hygienička Pavla Svrčinová.Testy budou v tomto případě hrazeny zdravotnmi pojišťovnami.

Kvůli rostoucími počtu nakažených chce současná vláda navrhnout od března příštího roku povinné očkování, které by se týkalo zdravotníků, policistů, hasičů, zaměstnanců v sociálních a službách a věznicích, ale i lidí ve věku nad 60 let. Znamená to, že od 1. března by musely mít tyto skupiny už očkování dokončeno.

Povinné očkování podporuje i prezident Miloš Zeman, který se sám nemocí Covid-19 nakazil po třech dávkách vakcíny. "Uvažujme podobně jako Rakousko o povinném očkování, protože se zdá, že je to opravdu jediná cesta, jak se z té covidové krize dostat. Všichni politici se to bojí říci, protože by ztratili hlasy. Já si to mohu dovolit, protože já už po deseti letech končím ve funkci prezidenta,” prohlásil při videokonferenci v rámci jednání zemí Visegrádské skupiny (V4) český prezident.

O povinném očkování hovořil dopoledne rovněž šéf Ústředního krizového štábu a ministr vnitra v demisi Jan Hamáček. „Připravuje se návrh vyhlášky o povinném očkování,” řekl.

Za celý minulý týden odhalily laboratoře v Česku 128 510 případů koronaviru. Je to zhruba o 21 000 případů více než o týden dříve.

koronavirus zdraví
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.7 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Doporučuji si přečíst článek Zdeněk Koudelka - O zákonitosti povinného očkování... (Facebook). Je v něm vše podstatné.
Eva Krausová
Předešlý vložený odkaz nefunguje... :-(
Eva Krausová
https://www.facebook.com/126142641370654/posts/908304973154413/
Lenka Kočandrlová
H.R. 08:49 - V Rakousku údajně pokuty a 4 měsíce ve vězení,když někdo nepřijde ani po druhé výzvě na očko.
Soňa Prachfeldová
Jsem z toho rozpačitá , přesto považuji očkování za momentálně jedinou věc, která pomůže zbrzdit covid a která nás i ochrání před kolapsem naším i zdravotnickým.
Hana Rypáčková
Jak je donutit? Pracujícímu znemožnit pracovat ? Děti nepustit do školy? Důchodci sebrat důchod ?
Granda Nekonata
11.32aha!
Hana Řezáčová
Ad 7:32 - klasické vakcíny s inaktivovaným virem jsou jistě dobré a léty prověřené vakcíny, ale nejsou vhodné pro každého - kdo má oslabenou imunitu, ať už nějakou nemocí nebo je oslabovaná záměrně z léčebných důvodů, tak ti musí musí být očkování vakcínou jinou, novějšího typu, která neobsahuje "omráčený" patogen, ale jen jeho pidi součást ...
Lenka Kočandrlová
Souhlas s článkem p. Mikuše! Očkování těmito dostatečně neprověřenými vakcínami je cesta do pekel.Nikdo neví,co to očkovaným udělá za pár let. Nejdřív se "vědci" kasali,jak stačí jedna dávka,nyní lidem nutí už třetí.... a kdy se to zastaví??? U 10,50 100 očkováních???? Je to naprostý nesmysl. I v zemích,kde mají vysoký počet očkovaných,se nemoc stále a stále objevuje, jen se o podrobnostech sdělovací prostředky raději nešíří.Pobavila mne nakažená hlavní hygienička....
Jarmila Komberec Jakubcová
Očkování v minulém století zcela vymýtilo např. pravé neštovice, povinné je dodnes na tetanus a zabránilo zcela nákaze černým kašlem či dalším nemocem jako je tuberkulóza. Tak věřím, že i s covidem si očkování poradí. I když zcela nezabrání nákaze, alespoň sníží úmrtnost či zabrání těžkému poškození organismu

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.