Andělský strom
Ilustrační foto: Pixabay

Andělský strom

12. 12. 2021

Milí přátelé, 

vánoce se nezadržitelně blíží a já bych vám ráda připomněla Andělský strom. Je to předvánoční akce, kde Mezinárodní vězeňské společenství organizuje obdarování dětí, jejichž rodič je ve výkonu trestu a druhý rodič je obvykle v hodně těžké situaci, když se má sám starat o děti. Tyto děti, kterých je v České republice 40 000, jsou často šikanované za to, jaké problémy mají rodiče. 

V roce 1981 se ve Spojených státech zrodil projekt, ve kterém jsou obdarovány právě tyto děti. Děti rodičů, kteří ve výkonu trestu nemají možnost svým dětem koupit a poslat dárek. Nemusíte slavit Valentýna nebo jiný americký svátek, ale tohle bych od Američanů klidně odkoukala. Nejsem sama, v Čechách je už 11. ročník Andělského stromu, kdy se spousty dobrovolníků zapojily do toho, aby potřebným rodinám koupily vánoční dárek pro děti. Loni obdarovali celkem 1335 dětí a letos zatím vybrali 206 000 Kč na dárky letošní. Když si vyhledáte heslo Andělský strom, můžete si vybrat finanční částku, jakou přispějete. Ostatní udělají dobrovolníci: Zkontaktují rodinu, vyberou,koupí a zabalí dárek a pošlou jej dítěti k vánocům.

Nevím, jak vy ostatní, ale moje vnoučata mají, co potřebují, a někdy i žasnu nad tím, co mají a nepotřebují. Poslat někam nějakou tu stovku mne neochudí a někomu to pomůže. Rodiče obdarovaných dětí tuto pomoc ocení a věřím, že mnohé to přivede i k zamyšlení nad svým životem. To má větší cenu, než peníze.

Já vím, těch, kdo se hlásí o finanční podporu, je koncem roku tolik, že si člověk musí rozmyslet, co podpořit. Přesto jsem se rozhodla vám připomenout i tuto možnost. Přečtěte si, prosím, jejich informace a rozhodněte se sami. Já je podpořím.

Vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Je tolik trápení mezi lidmi a nejhorší jsou ta, která způsobují lidé, bez ohledu na to, koho činí nešťastným. Také přispěju.
Eva Mužíková
Marie, díky za připomínku.
Daniela Řeřichová
Děkuji za připomenutí smysluplné aktivity. Také přispívám. Děti nemohou za to, jakým rodičům se narodí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.