Holešov
FOTO: autorka

Holešov

19. 12. 2021

Město, kde žije asi 12 tisíc obyvatel, leží na hranici mezi Hanou a Valašskem na řece Rusava. Historicky zajímavé jsou tu židovské památky, náměstí Dr. Edvarda Beneše a zámek s rozlehlým parkem a systémem vodních kanálů ve tvaru Neptunova trojzubce.

Koncem listopadu jsem byla v Holešově dvakrát za nepříznivého počasí. Poprvé byla mlha a mrholilo, podruhé jsem měla větší štěstí, to byla pouze mlha. Na toulkách po městě jsem fotila a ve fotogalerii uvidíte „holešovské pel-mel“. Příště vám prozradím, proč jsem byla ve městě během týdne dvakrát.

Poznámka: Holešov je zde na íčku znám díky Majce Měchurové a Aničce Potůčkové. Holky, srdečně vás zdravím.

cestování fotografování
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
V Holešově jsem byla jednou, ale protože jsem provázela naše seniory, musela jsem si ho nastudovat. Město je to krásné, zajímavé. Synagoga zajímavá, 2 krásné kostely a v jednom asi to zajímavé překvapení. Do Holešova bych se ještě jednou ráda podívala. Co tak tam udělat v létě sraz.
Daniela Řeřichová
V Holešově jsem byla několikrát, ale takhle zajímavě jsem ho neviděla, díky, Aničko.
Vladislava Dejmková
Aničko, děkuji za zajímavé nahlédnutí do kouzelného místa. Nikdy jsem v Holešově nebyla, ale určitě stojí jeho návštěva za to. Obdivuji tě, že i za nepříznivěho počasí umíš objevit něco hezkého.
Elena Valeriánová
Aničko, děkuji za tento článek a hlavně za precizní fotografie. Holešov stojí tak trochu ve stínu Kroměříže, přitom má návštěvníkům rozhodně co nabídnout. Byla jsem ve městě dvakrát. Poprvé pouze na zámku na výstavě obrazů Karla Gotta, podruhé na školním výletě U3V. Kromě zámku jsme navštívili také židovskou synagogu a Tebou zmiňovaný kostel, stojí určitě za návštěvu, ukrývá v sobě překvapení. Nemohu prozradit, abych Ti nelezla do zelí. Zřejmě bude pokračování.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.