Hřiště
FOTO a koláž autorka textu

Hřiště

4. 1. 2022

Když jsem se tehdy očarovaně dívala zpoza plotu na hráče golfu vykračující si po pěstěném trávníku, neměla jsem zdání o tom, co bude následovat. Nebudu se rozepisovat o dřině, která mě čekala a nepřestává. Chci popsat zvláštní vztah, který jsme si vytvořili s Hřištěm. Velké "H" píšu proto, že jde o jakékoli hřiště kdekoli na světě. Jelikož Hřiště je velemocný a  různými vlastnostmi obdařený duch všech hřišť.  Umí člověka povznést v euforii do nebeských výšin, umí ho srazit na kolena, umí potěšit, rozplakat, ublížit, ukonejšit, rozveselit, povzbudit. Umí toho zkrátka spoustu.

Podle mě Hřiště s potutelným úsměvem vyhlíží své oběti už u vstupní brány. Snad proto jsou vstupní brány golfových hřišť vždy tak hezké a tajuplné. Za nimi totiž začíná: Hřiště. Jsou dny, kdy je Hřiště bez nálady, a dny, kdy má náladu dobrou. A pak jsou dny, kdy dá najevo, že s ním nejsou žádné žerty.

Kdybych neplánovala hned na jaře vyrazit na golf, řekla bych, že nejhorší vlastností Hřiště je jeho zlomyslnost. Zahrajete míček, jasně vidíte, kam dopadl a že nikam neodskákal. Jakmile k tomu místu dorazíte, míček nikde! Ať děláte, co děláte, oči si vykoukáte, míček je ztracený. A vy zklamaně připočítáváte trestnou ránu navíc. Ale já si vážně nechci zkazit sezónu a s Hřištěm  si to nadobro rozházet. A tak to okomentuji jen tak, že se někdy člověku hra obzvlášť nedaří a říká si, že to je snad naschvál.

Přesto přese všechno Hřiště okouzluje každý den na celém světě další a další golfové blouznivce. A jak já se na něj těším! Těším se, až budu stát na prvním odpališti. Tam Hřiště s pokorou pozdravím, lehce klepnu holí před sebe (že nedám kůži zadarmo). A pak už se děj vůle boží. :-)

Na závěr snad už jen oblíbená golfová hláška nás starších:  Buďme rádi, že jsme ještě na správné straně trávníku. A pro ty, kteří jsou na tom stejně jako já? Hezkou hru! A ať to lítá! 

 

golf sport
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miloslava Richterová
Já to hřiště párkrát prošla s dcerou, která to hrála, bylo tam opravdu krásně.. :-)
Granda Nekonata
19.01 moc moc děkuji :-)
Miloslava Richterová
Chápu a vůbec se nedivím, že už se nemůžeš dočkat jara. Hodně radosti ze hry přeju.
Zuzana Pivcová
Ano, klene se naštěstí i nad ostnatým drátem. :-)
Granda Nekonata
19.17 :-) nad každým hřištěm se klene nekonečná obloha...
Zuzana Pivcová
Hřiště nebo stadion jsou smysluplné. Pro mne však představují omezený, "uzavřený" prostor, zatímco já mám raději osobní, byť ohrožovanou svobodu. Ale to nejde vůbec o sport. :-D
Granda Nekonata
tak to jsem ráda :-)
Marie Měchurová
300 m od domu máme golfové hřiště, spíš hřišťátko. Musím přiznat, že nám to změnilo k lepšímu okolní krajinu a máme kam v létě skočit na pivo nebo zmrzku.
Granda Nekonata
7.30 to je úplně v pořádku! :-) jednu poznámku přeci mám: golf vyhoví i samotářům. V zásadě se hraje proti hřišti. Jen několik málo her je proti spoluhráčům. Já ráda chodím na hřiště sama v létě brzy ráno. Všechno je čerstvé, nikde živáček.
Granda Nekonata
děkuji :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.