Obrázky z cest: Chorvatsko
FOTO: autorka

Obrázky z cest: Chorvatsko

25. 1. 2022

Co se mi vybaví, když se řekne Chorvatsko?

V prvé řadě je to samozřejmě moře. Hlavně kvůli němu tam mnozí z nás jezdíme. Dále pak krásné oblázkové pláže, borovicové háje, dlouhé procházky podél pobřeží, nádherné východy a západy slunce, rybářské bárky, plavání, podmořský svět, delfíni, lodní výlety na ostrovy, fish pikniky, útulné kavárničky, bílé kostelíky, starobylá městečka s kouzelnými uličkami, …a v neposlední řadě také historické stavby a milí a přátelští Chorvaté.

Byla jsem v Chorvatsku mnohokrát a snad se tam znovu podívám, až skončí všechno to covidové šílenství. Nejraději to mám kolem letoviska Baška Voda blízko Makarské. Byla jsem tam několikrát, a tak to tam už docela znám. A nejvíc se mi tam líbí na jaře, před hlavní sezonou. Příroda je tam kouzelná, vše se teprve probouzí, není tam vedro k zalknutí a lidí tak akorát.

Tak se pojďte se mnou podívat, proč se mi tam tak líbí.

A na závěr ještě jedno moudro od Senecy: „Když je moře klidné, může být kormidelníkem kdokoliv.“

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
I já děkuji za "Chorvatsko" i krásné fotky, je to moje srdeční záležitost a mám slzy v očích, bohužel, já už se tam nepodívám. Pozdravuji moříčko a celou tu krásnou zem.
Jaroslava Handlová
Blanko, díky za připomínku krásných okamžiků v Chorvatsku. Nejvíc se mi líbily vždy západy slunce a samozřejmě kouzelné moře. Máš hezké fotky. Vzpomínám...
VANDA Blaškovič
Blanko, tak v létě, ve dvanáct, v hospůdce U moříčka...:)
Blanka Lazarová
Vando, třeba někdy u vás, kdo ví ? :-)
VANDA Blaškovič
Ano, ano, Chorvatsko, to mi něco říká…:)
Alena Tollarová
Jsem asi jedna z mála, která v Chorvatsku nebyla ani se tam nechystá, ale fotky jsem si prohlédla moc ráda. Doufám, že moře by letos mohlo už být :)
Eva Mužíková
Také děkuji za připomenutí nádherné dovolené.
Jitka Hašková
Díky za připomínku Chorvatska a krásné fotky.
Jan Zelenka
Omiš je také zajímavý. Krásná a trochu i dobrodružná je cesta kaňonem Cetiny serpentinami až do vsi Kozice na skvělé palačinky v konobě Kunjak.
Jan Zelenka
Bašku znám velmi dobře. A vlastně celé pobřeží až k Dubrovníku. Článek i fotky ve mně vyvolaly krásné vzpomínky. Chorvatsko byla naše nejoblíbenější destinace. Fascinující je pohled na masiv Biokova, zvedající se až do 1700 m. Ne nadarmo jsem se naučil velmi slušně chorvatsky, abych si mohl povídat s lidmi. Už se tam bohužel, asi nepodívám. Díky za krásný článek i fotky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.