Ofina je lepší než botox. Sluší ženám v každém věku
Ilustrační foto: Pexels

Ofina je lepší než botox. Sluší ženám v každém věku

16. 2. 2022

Některé ženy nosí ofinu celý život, jiné ji vyzkoušejí jen občas a považují ji za přechodný módní trend. Kdo si na ni zvykne, zpravidla u ní zůstane. Právě tento účes totiž velmi často dělá nositelku mladší, než ve skutečnosti je.

Pokud má žena pocit, že vrásek na jejím čele je čím dál více, jsou hlubší a nenechává ji to klidnou, je rozhodně lepší cesta zakrýt je vlasy než věřit v zázračné krémy či podstupovat různé procedury na klinikách plastické chirurgie. Jsou dámy, pro které vrásky nejsou komplikací a hrdě je nosí na odhaleném čele. Jiné však zastávají názor, že vrásky je lepší maskovat a tak si vlasy sčesávají do čela. Některé ženy mají pocit, že jim ofiny nesluší, jiné si naopak život s odhaleným čelem nedovedou představit a zůstávají ofinám věrné, ať se právě v módě cokoli.

Nyní mají příznivkyně ofiny ideální dobu. Jejich oblíbený účes je nyní přímo módním hitem. Stříhají se tak mladé dívky, filmové hvězdy, modelky, internetem letí zprávy, že ofina je pro tento rok naprostá nezbytnost.

Zralé dámy, které tento účes nosí mnohdy desítky let, to samozřejmě přecházejí s úsměvem a nadhledem. Ony nejlépe vědí, že jde o účes věčný, který nějaký ten módní trend neohrozí ani nevytvoří.  Občas sice slyší řeči typu: no jo, na takový účes je třeba mít kvalitní vlasy. Ale ony vědí, že to není pravda.

Naopak, ofina z lehkého chmýří má  něco do sebe a často vypadá lépe než případy, kdy husté vlasy vytvoří na čele něco jako záclonu. I ofinu je totiž třeba umět dobře ustřihnout a najít tu pravou délku, který k danému obličeji sluší. Když se to podaří, může z toho být láska na celý život.

móda účesy vlasy
Hodnocení:
(4.7 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Také jsem si právě trochu ofinou zarovnala.
Vera Plackova
Ta pani na fotce ale nema ofinu.Ma patku.Ofina je rovne zastrizena.
Margita Melegova
Nemam typ obliceje vhodny na ofinu a po botoxu netouzim, k cemu mladsi oblicej kdyz krk a chuze vek nezapre, ale foto se mi libi.
Věra Sedláčková
Děkuji za váš článek, celý život nosím ofinu a polodlouhé vlasy, je mi 71 let a nemíním to měnit. Moje 84 letá sousedka, která má velmi husté, vlnité vlasy, tak mě neustále nabádá, ať změním účes, ale já se svého stále držím a jsem s ním spokojená. Uveřejněné fotky dam se mi líbí a velmi jim to sluší.
Miloslava Richterová
Líbí se mi příspěvek p.Zelenky:-) těch bílých vlasů je opravdu moc a k téhle ženě na úvodním fotu se ani nehodí..
Jana Kollinová
Mít takovou kvalitu vlasů, jakou má žena na úvodní fotografii, tak to je dar.
Dana Puchalská
Ofina je můj šálek čaje.
Zuzana Pivcová
Všimla jsem si, že ofinu nosí i dost mladých dívek, dlouho nebyla v módě. Já jsem se zhlédla v mládí v účesu Kleopatra, který nosila populární Yvonne Přenosilová. Takový účes z kratších či delších vlasů nebo jako "páže" jsem nosila řadu let. Jednou asi před 3 lety jsem pobavila Věrku Ježkovou, když jsem jí v redakci ukázala svou asi 20 let starou fotku, kde jsem měla účes i barvu, jako ona nosí dnes. V současnosti nosím už dlouho účes, který odpovídá kvalitě mých vlasů. Nemám moc na výběr, ale jsem s tou jednoduchostí a snadnou údržbou spokojená.
Jana Šenbergerová
Mně se účes na ilustračním fotu moc líbí.
Jan Zelenka
Mám dotaz. Proč musí mít všichni senioři na redakčních článcích bílé vlasy? Senior musí být , zkrátka, šik, sexy, usměvavý a pozitivní.?!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.