Prasák týdne a Kokoti na neděli
FOTO: Stream.cz

Prasák týdne a Kokoti na neděli

6. 2. 2022

Ne, nezbláznila jsem se. Ani jsem se neopila, nedala si marjánku anebo příliš Kozlíkové tinktury.

Mám ráda historické detektivky spisovatele Vlastimila Vondrušky. Bez uzardění prozrazuji, že jsem jich zhltla už dobrých třicet. Ale! To jsem netušila, že je to prasák! A dokonce takový, že se na něj upřou oči médií a vyhlásí ho prasákem týdne! Úplně mi zatrnulo, když na mě ta zpráva na internetu vyskočila. Mizera! A jak dobře se maskoval! Z jeho knih ani rozhovorů se to nedalo vůbec zjistit!

Copak provedl? Svlékal se před školkou? V tramvaji osahával nějaké děvče? Anebo zanáší s dominou, chce se kvůli ní rozvádět a manželce odebral přístup k účtu se svými honoráři? Nebo se snad nechal vyfotit v opravdu choulostivé situaci?

Čekala jsem netrpělivě, co se na něj prozradí. Protože označení Prasák týdne v pořadu Kokoti na neděli (asi to budou nějací čerti nebo nemravové) nezíská jen tak nějaký trouba, co to neumí se ženskými.

Nevím, jestli mám prozradit, co jsem se dozvěděla. Bylo to příliš šokující. A já nevím, jak s tou informací vlastně naložit.

...

Jestli jste dočetli až sem, pak pravdu snesete. Vondruška je Prasák týdne, protože...

Protože tvrdí, že jsou jen dvě pohlaví: muž a žena!

Smějete se? Pláčete?

Nene, milánkové. To je realita! A jestli se vám to snad nezdá, tak příště ta "sympaťačka" z videa může ukázat prstem na vás. A zcela bezostyšně a beztrestně. A kdo bude hledat, za co jste si to vysloužili?

Vítejte ve světě liberální demokracie!

kultura osobnosti
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Pan spisovatel Vondruška byl u nás v knihovně na besedě se čtenáři, takových osobností bychom potřebovali víc. Kam to tímto směrem přivedou mladí - na to taky ani nechci pomyslet.
Rostislav Mraček
Chvilku jsem sbíral odvahu článek s provokativním titulkem otevřít. Nakonec nelituji.
Alena Vávrová
Pana Ph.Dr. V. Vondrušku znám osobně, protože je takříkajíc místní a jeho knížky, co jsem je objevila, miluju a co bylo k mání, četla jsem přes knihovnu městskou, něco i dvakrát. Něco mám i ve své knihovně. Nemám ráda takové kategorické odsudky.
Jan Zelenka
Je fajn, paní Lazarová, že vzpomínáte i prof. Bártu. Je to, kromě své hlavní profese, egyptologie, i uznávaný mezinárodní expert na civilizační vývoj. Jeho Sedm zákonů vývoje je skvělá kniha. Když jsem studoval egyptologii v rámci U3V na pražské filosofii, tak jsem měl možnost i s prof. Bártou mluvit.
Blanka Lazarová
J,Zelenka - souhlas, A. Velková - souhlas. Vondrušku mám taky ráda a doporučuji také pana Bártu. Už se těším na ten jeho film. Jo a maminka mé kamarádky s oblibou říkávala : " Svět se v pr ..de..l obrací" a já k tomu vždy dodám : " Jo jo, už se obrátil.". Přeji hezký den vám všem.
Granda Nekonata
diky, popzám
Marie 00000
Hezké.
Jan Zelenka
Vědci, kteří se zabývají historickými cykly vývoje civilizací, charakterizují celý vývoj jako sinusoidu. Nahoru a dolů. A na troskách té civilizace staré se vždy rodí nová. Ti vědci ale tvrdí, že naše civilizace je už na sestupné křivce. Dekadence našeho života se až nebezpečně podobá posledním létům a zániku Římské říše. Obdobné problémy. Úpadek našeho života je celospolečenský. Opět jedna z výhod seniorského věku. Pravděpodobně se úplného dna nedočkáme. Pěkná úvaha, paní G.N.
Martina Růžičková
Smutné! Knihy Vladimíra Vondrušky mám moc ráda, jak detektivky s Oldřichem z Chlumu, tak jeho obsáhlé epopeje. A navíc si mě získal svými názory na "zvláštnosti" dnešního světa.
Alena Velková
Myslím tím, že se svět už úplně zbláznil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.