První březnová vycházka
FOTO: Hana Polednová

První březnová vycházka

9. 3. 2022

Za trochu mrazivého počasí jsem se vydala na pravidelnou pondělní vycházku se skupinou seniorů z CAPu. Naším cílem byla tentokrát Praha 6 - Ladronka, Strahov a zahrada Kinských.

Pražáci tato místa asi dobře znají a ostatním přiblížím alespoň fotkami tuto část Prahy. Trasy jsou vybírány s ohledem na seniory, kteří jsou ve věku 80 let i výše. Vůbec nejde o počty km, jen o radost z pohybu a pravidelného setkávání se svými vrstevníky.

Vyjeli jsme tramvají na Vypich v počtu 26 lidiček a procházeli uvedenou trasu. Poobědvali cestou ve studentské menze na Strahově, kde se dá najíst za slušnou cenu. V závěru naší vycházky 4,2 km jsme se zastavili na náměstí Kinských u torza tanku od Davida Černého, které je přemalováno do ukrajinských barev s důležitým vzkazem: STOP PUTIN – STOP WAR!!!

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Polednová
Moc vám všem děkuji za hezké komentáře. Ano, z pohledu na Strahovský stadión je smutno a vyvolává v nás vzpomínky na časy, kdy mnozí z nás tam na spartakiádě cvičili. Proto jsem tam i ty nepěkné fotky umístila. Tyto pravidelné vycházky mám moc ráda, nabíjí mě to. Tam člověk zapomene i na to, že ho něco bolí. Jsme si tam všichni rovni, máme na krku už nějaký ten křížek.
Margita Melegova
Nadherne toulani.
Blanka Lazarová
Hani, smutný je pohled na Strahovský stadion. Bývala to naše chlouba. V Brně podobně dopadl fotbalový stadion Zbrojovky Brno. Na Strahově už jsem dlouho nebyla. Musím to napravit. Dík za připomenutí.
Jan Zelenka
Krásná procházka, Hanko. Hodně z toho znám, v Praze jsem žil 45 let.
Alena Velková
Hezká procházka. O přebarvení tanku jsem nevěděla.
Marie Seitlová
Hani krásná fotoprocházku Prahou. Jste fajn chodící parta.
Eva Mužíková
Hanko, je prima, že máte tak skvělou partu výletníků. Ráda jsem se s vami prošla.
Alena Vávrová
Vaše výlety, Capáci, se mi moc líbí!!
Alena Švancarová
Děkuji za opětovné přiblíženi kousku Prahy,kde jsem nebyla.
Helena Přibilová
Děkuji za hezké fotografie předjarní Kinského zahrady. Naposledy jsem se tam procházela loni na začátku léta, když kvetly a nádherně voněly jasmíny...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.