Už přišlo jaro
FOTO: MarieŽenatová

Už přišlo jaro

26. 3. 2022

"Když se ti někdy zdá, že je život velmi těžký,
zkus trochu napodobit klauna, kterému sice srdce pláče,
ale přece se smíchem hraje na housle pro jedno dítě,
aby se vyléčil ze slz svého srdce."

Ano, už i k nám přišlo jaro a to dodává určitě všem tu potřebnou dávku nové energie a elánu. A já chci dnes napsat jen takovou menší historku, kterou jsem si poznamenala už před mnoha roky do svého deníčku.

Byla jsem objednaná k zubaři. Tak jdu do ložnice abych si nachystala potřebné věci na svoji ranní cestu. Ale zde s hrůzou zjišťuji, že mi od obou skříní, kde mám oblečení chybí klíče. Uvědomuji si, že mi to asi udělal při odpolední krátké návštěvě nejmladší vnuk - jeho koníčkem je vytahovat nebo i brát klíče a různě je schovávat. Beru ihned telefon a snažím se někoho z této rodiny zastihnout, ovšem nikdo mi nebere telefon - je mi to jasné - jsou na kolách, takže neslyší mobil.

Za další hodinu to zkouším znovu, zase nic. Po další hodině se mi ozve milá dcera a já jí říkám o ztracených klíčích - ona, že se zeptá vnoučka - ovšem ten prý nic neví? Za chvíli se mi znovu ozve telefonem s tím, že mi je můj malý vnouček dal do šuplíčku (malebné slovo).

Takže s panickou rychlostí otvírám u jednoho nočního stolku šuplík - nic, ve druhém také nic, ale v tom posledním jsou vedle sebe položeny dva klíče*

Přímo nadšeně na dálku volám:

"Díky, díky - já mohu jít zítra k zubaři!"

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Milá Soničko máš úplnou pravdu* Možná právě ty nejvíce nepříjemné situace se u mnohých časem přemění v humorné*
Soňa Prachfeldová
I když některé příhody dokáží vyvolat nepříjemnou situaci, později se ně s úsměvem vzpomíná.
Marie Ženatová
Milá Helenko, přírodní rezervace u obce Chlébská mi připadala v době kdy jsem ji viděla - přímo jako Boží zázrak.* Vím podle vašich zajímavých článků, že vy jste ve světě už viděla mnoho takových "zázraků", ale tato lokalita se jim skutečně také hodně podobá*
Helena Přibilová
Paní Maruško, přečetla jsem si Váš milý článek i komentáře k němu. Zaujala mě zmínka o přírodní rezervaci u obce Chlébské. Dozvěděla jsem se o ní poprvé a hned jsem si vyhledala Váš starší článek, ve kterém se o této rezervaci zmiňujete. Je mi líto, že jsem letos toto místo už nestihla navštívit tak, abych mohla obdivovat krásu rozkvetlých bledulí. Snad se mi to podaří v příštím roce. Vám přeji krásné jarní dny, hodně zdravíčka a sluníčka.
Marie Ženatová
Milá Evičko děkuji i tobě za milý příspěvek. Právě proto, že mi dost zlobí to koleno, tak jsem se potřebovala trochu odpoutat a vrátit se do minulosti a snad se vysmát i sama sobě a tím se snad i trochu více úsměvně naladit. Přírodní rezervace v obci Chlébská je skutečně překrásná, ale i velmi rozsáhlá - tam je zapotřebí mít "nohy v pořádku"
Marie Ženatová
Milá Naděnko díky za tvůj příspěvek. Tento snímek je z loňska, ovšem před mým domkem mi kvete už skutečně krásně jeden veliký trs žlutých narcisů - je na velmi slunném místě, sněženky mi už pomalu odkvétají. Každý týden jezdí naše skupinka pěti kamarádek do okolí na menší výlety, tento týden ovšem jeli až do Nedvědice a odtud pěšky do obce Chlébská. Je zde přírodní rezervace s bohatě rozvketlými jarními bledulemi a krásné nádherné okolí - psala jsem o tom v článku Fotoreportáž - obec Chlébská 30.3. 2017. Jenže by mne čekalo asi 12 km chůze a v současnosti mi dost bolí pravé koleno - tak jsem se z tohoto výletu musela omluvit, ale cítila jsem potřebu alespoň něco málo napsat ?
Naděžda Špásová
Maruško, to je hezky napsané. Jestli jsou ty narcisy na tvé zahradě, tak ti gratuluji. Mně zatím jen lezou ven.
Eva Mužíková
Maru, umíš vždy situace vylíčit opravdu živě. Ještě že už v tu dobu byly mobily, jinak by jsi návštěvu zubaře musela vzdát, nebo odkráčet v domácím úboru?? Hezky jsi mne naladila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.