Nechci!
FOTO: Hana Šimková

Nechci!

22. 4. 2022

Já už nechci slyšet, co je nového v politice a co hrozného nás ještě čeká. Chci psát, protože mě to baví. Ale o čem? Nikam necestuji, a tak vás nemůžu pozvat na výlet, moc už nepeču, ani nevařím, a tak vám nemůžu poslat dobrý recept. O chorobách se asi mluvit nemá.

O zahradách už jsem napsala, příběhy o moři už jsem do íčka také napsala, a tak se nemůžu opakovat. Nějak se nechytám, a tak napíši, co bych ještě chtěla.

Ano, chci ještě být chvíli na světě, i když někdy nevím proč, ale zatím děkuji za každé nové ráno. Chci chodit s pejskem na procházky bez bolesti nohou. Chtěla bych si ještě zatancovat na nějakém plese, pokud to nohy dovolí a pokud se vůbec bude něco konat. Chtěla bych věřit, že nám nevypnou plyn a že příští zimu lidi nebudou mrznout. Chtěla bych svúj život dožít v relativním klidu.

Možná, že je toho málo, co bych chtěla, ale možná, že je toho moc. Nedokáži už se v tom dobře vyznat.

Chtěla bych ještě pár let zažívat jaro, protože je to nejkrásnější období. Chtěla bych se opravdu nebát toho, co může přijít, i když o mně už opravdu nejde, ale bojím se o děti a vnoučata, a vlastně i o lidi ostatní, hlavně mladé.

A proto a možná nejvíce bych chtěla mír, klid, lásku, spokojenost, radost ze života a už žádné odporné nemoci.

Jenomže chtít a dostat, není stejné. A tak vám přeji všem, ať máte opravdu klid a promiňte mi moji, možná nesmyslnou, úvahu.

glosa Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Mluvíte mi z duše. Nikdy jsem si nepřestavovala, že závěr svého života budu prožívat v nejistotě, přesto, že je mír a neměl by být žádný důvod k takovému napětí. Musím si vzpomínat na své rodiče, jak jim asi bylo, když přežívali světovou válku, otec dokonce obě. Snad nás ještě tato hrozba nepotká.
Hana Rypáčková
Čím díl víc to taky chci...
Jiřina Jindrová
Cítím to také tak.
Martina Růžičková
Cítím to obdobně.
Jana Jurečková
Ano, radovat se ze života a těšit se v klidu na další dny. Vyjádřeno stručně a krásně.
Alena Vávrová
Hani, s Tvým přáním musí souznít každý normální člověk a já Ti za Tvá slova děkuji.
Anna Potůčková
Myslím, že totéž chci také já. Radovat se z každodenních maličkostí, radovat se ze sluníčka nad hlavou, z rozkvetlých stromů, louk, zahrádek, mít radost z dětí a vnoučátek, radovat se z toho že vidím, slyším, chodím a díky tomu můžu fungovat nejen pro sebe, ale také pro svoji rodinu, společnost - zkrátka být užitečná. A k tomu potřebujeme všichni především klid a mír. Snad všechny nejistoty, které ted jsou zmizí, válka skončí a budeme rádi a vděčni za každou chvilku, den, měsíc a třeba i roky.
Jan Zelenka
Vyjadřujete zřejmě pocity většiny lidí. Můj tedy určitě!
Margita Melegova
Tim vyznanim je receno skoro vsechno co bych si take prala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.