Z deníku Betynky - Na zahrádce
FOTO: Miloslava Richterová

Z deníku Betynky - Na zahrádce

1. 5. 2022

Tak, Betynko, tohle je tvoje zahrádka, tvoje království. Tady si budeš běhat, stopovat, očichávat a pozorovat náš krásný svět. Pár záhonů jsme však pro jistotu ohraničili plůtkem, hlavně proto, abys nebyla pořád špinavá od hlavy až k patě. Tak s ním nebojuj a vůbec našlapuj opatrně.

U bazénu dávej pozor, na ně pejsci občas doplatí. Taky včeliček na pampeliškách si nevšímej. Zaujal tě čmelák, co bručí na jostě, čmeláci jsou vítaní a hodně důležití. Zvládnou práci tam, kam se včelky nedostanou, a když je chladno, pracují i za ně. Podívej, babočka na badanu, až bude léto, bude tu motýlů plný rej.

Cítíš tu vůni? To dělá jaro, poslouchej, jsme pod třešní, v koruně to hučí. To, co se sype, není snížek, i když jsou záhony bílé. Odkvetla pozdní meruňka a teď odkvétají švestky, takže se bílé lístky snášejí k zemi.

Kosů se nelekej, jsou u nás doma, teď mají rodinu. I další ptáčci tu hledají krmení na čerstvě zkypřených záhonech. Ty ale všechno do pusy brát nemusíš. Teď jsme se uhnuly hrdličce a o něco výš plachtí vzduchem tři kachny divoké, mají namířeno k rybníku u mlýna.

Čím tě zlákala skalka, že si tam leháš? Voní ti levandule nebo se ti líbí barevné kytičky? A jé, něco křuplo, sedla sis na tulipán, v barvínku klidně zůstaň, ten tě unese. Pojď a pomáhej mi trochu, vyklepeš semínka z loňských afrikánů, můžeš odnášet zaschlé, vyřazené muškáty. No vidíš, jaká jsi zahradnice.

 A teď, Bety, míček, přines, hodná Bety. Myslím, že hrát si s ním na paloučku mezi sedmikráskami bude úplně to nejlepší, že ano?

 

 

 

 

 

Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Moc milý a pohodový článek. Stejně tak i jeho fotografický doprovod. :.)
Alena Velková
Ta je krásná!
Hana Rypáčková
Tak mi tento článeček rozzářil den. Zdravíme s Eliškou Betynku, taky si užíváme zahrádku. Ale rády se vydáme lesem na dlouhou procházku..
Soňa Prachfeldová
Betynce to moc sluší mezi hezkými kytickami. Mám 15letou Milinku, úplně tak vypadá, už jí jenom pomáháme s jejím stářím.
Blanka Lazarová
Betynko, ty se ale máš. Doufám, že si pozveš na zahrádku i nějakého kamaráda či kamarádku. :-)
Miloslava Richterová
Děkujeme a přejeme příjemný čas májový:-)
Dana Puchalská
Moc hezké a milé vyprávění. Děkuju.
Margita Melegova
Jednou vetou Betynka je milacek.
Naděžda Špásová
Betynka je fakt roztomilá, náš pejsek už po zahradě moc neběhá, už je postarší pán, tak si lehne a pozoruje jak lítáme my.
Anna Potůčková
Hezký článek i fotky. O pejscích čtu články ráda.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.