Nevšední odpoledne
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Nevšední odpoledne

18. 5. 2022

Není to dlouho, kdy si naše dcera konečně pořídila to, co opravdu miluje. Ne není to dvounožec, toho už má, ale čtyřnožec a nejen tak nějaký. Tereza totiž od dětství miluje koně a od dětství na nich jezdí. Bohužel, odchází nejen lidé, ale i naše zvířecí lásky a ten její odešel v prosinci před dvěma lety. Letos konečně dostala odvahu a koupila si novou lásku, jmenuje se Loutano, je to vysloužilý závodník a je krásný a velký. Říkali jsme si, že bychom se na něj taky chtěli podívat a dnem D se stala neděle 15.5.22.

Bylo domluveno, že s sebou vezmeme vnučku Aničku, která je také milovnicí koní a má už s nimi pár zkušeností. No a aby nás nebylo málo, přidali se i syn se snachou a nesměl chybět ani náš pejsek. Nestává se moc často, že jsme pohromadě celá rodina, jsou to chvíle dost vzácné. Sraz jsme měli v Dolánkách, kde dcera s přítelem bydlí. Tam jsme měli ještě dost času, návštěva  Slatiny, kde je Loutano ustájený, byla domluvena až na 16.30. Udělali jsme si proto malý výlet k Ohři. Cesta vede lesem, ale připomínalo to spíš prales. Všechno kolem bylo sytě zelené, sem tam se objevily rozkvetlé luční kytičky a vysokými stromy prosvítaly sluneční paprsky. Musím přiznat, že tyhle procházky mám moc ráda.

Nastal čas odjezdu směr obec Slatina, která není od Dolánek nijak daleko, nachází se v litoměřickém okrese při východním úpatí hradu Hazmburk. Po příjezdu jsme zaparkovali ve dvoře, Loutano už na nás čekal ve výběhu. Terka si ho odvedla do stáje a já jsem se jala běhat s foťákem kolem. Venku bylo jen pár koní a jeden poník. Ten se nechal i pohladit. Vrátila jsem se do stáje a proti mně vyběhl mazlivý černý kocour, vylétlo pár vlaštovek, které nebyly zvyklé na tolik lidí pohromadě. Koník stál poslušně zaparkovaný v boxu, vychutnával si kartáčování a hejno lidí mu evidentně nevadilo. Přešli jsme do jízdárny, vnučka byla natěšená na jízdu, což se jí splnilo. S námi tam byly ještě dceřiny kamarádky, které tam také mají ustájeného koně se jménem Nugát. Čas ubíhal jako voda, po hodině jsme se s dcerou, koníkem a ostatními přítomnými rozloučili a hurá k domovu.

Bylo to opravdu krásně strávené odpoledne. Vadou na kráse bohužel bylo, že můj foťák, nebo já, neumím zacházet se světlem, které bylo ve stáji i v jízdárně, takže prosím o shovívavost u některých fotek. Vzhledem ke koním nebylo možné použít blesk. Přeji všem léto plné radostí a slunce.

 

 

Můj příběh příroda
Hodnocení:
(4.7 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Krásný rodinný výlet, každý si přišel na své. Zajímavé, že do koní jsou více poblázněna děvčata. Moje nejstarší vnučka má také svoji klisničku, jezdí někam na závody. Přiznám, že mám z koní respekt, líbí se mi, jsou to ušlechtilá stvoření. A fotky máš hezké, ne že ne Naďko.
Alena Vávrová
Vnučky mají ušlechtilou zálibu. Koně jsou impozantní zvířata. A u vody je taky moc krásně. My jsme s vnučkami také často byli někde v jízdárně, aby se projely. Dík za sdílení.
Eliška Murasová
Nadi, bezva koníci. Ale já se jich nablízko bojím.
Alena Švancarová
Nado,včera jste dávala Loutana na foto dne,ihned mě oslovil,moc se mi líbil.
Věra Ježková
Naďo, opravdu vydařené odpoledne. Koně se mi samozřejmě líbí, ale chovám k nim respekt.
Miloslava Richterová
Krásné odpoledne, krásné léto i Vám.
Elena Valeriánová
V současné době, kdy prožívám více špatných chvilek je Tvůj článek o radosti takové pohlazení po duši. Vím, jak to bylo pro Terezku těžké, když odešel ten její první koník, tak ji přeji moc krásných chvil s tímto čtyřnohým fešákem.
Anna Potůčková
Nadi obdivuji Tě, chrlíš články jeden za druhým. A pokaždé je na co se dívat na Tvých fotkách. Zejména mám ráda ty Tvé fotky, na kterých jsou vodní hadiny.
Eva Mužíková
Tak to tedy čučím, to je nááádherný koník a vypadá že je to kliďas. Určitě z něj má Terezka velkou radost. Fotky krásně barevné, místní kocour je asi hodně přátelský. Máš koukám novou "hlavu", nebo se pletu???

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.