V Zoo Praha se stěhovaly gorily
Stěhování goril do nového pavilonu. FOTO: Poskytnuto Zoo Praha

V Zoo Praha se stěhovaly gorily

9. 6. 2022

Toto stěhování se uskutečnilo téměř přesně dvacet let poté, co během tisícileté vody byly gorily za pomoci raftů evakuovány z původního pavilonu.

 

Jako první vstoupila do nového pavilonu Shinda, následovali ji Ajabu, Kijivu a Kamba. Stěhování proběhlo velmi rychle a díky dlouhé přípravě a nácviku s gorilami nebylo nutné použít anestézii – všechny gorily si do transportních boxů nastoupily samy.

"Tyto čtyři gorily budou v novém pavilonu doplněny novým samcem a také další samicí. To umožní pokračovat v chovu. Richardova linie je totiž v evropském chovu zastoupena natolik, že již nesmí mít mláďata," vysvtělil ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Foto 1_L1090781_export.jpg
                                                                                                               FOTO: Poskytnuto Zoo Praha

 

Tři samci – Richard a jeho synové Kiburi a Nuru – zůstanou v původním pavilonu. Jejich evakuace by v případě povodně neměla být na rozdíl od rodinné skupiny příliš komplikovaná. Richard také podstoupil trénink, který umožňuje dát mu v případě potřeby uspávací injekci z ruky.

Nový pavilon goril bude slavnostně otevřen 28. září, původní pavilon nyní zůstane uzavřen pravděpodobně po několik dnů.

příroda ZOO zvířata
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Trochu je mi Richarda líto, ale na druhou stranu doufám, že nová krev přinese do nového pavilonu i nová mláďata. Držím palce!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...