Kombinace, variace, permutace
Ilustrační foto: Pixabay

Kombinace, variace, permutace

16. 6. 2022

Vzdávám to! Uzavřu se do nějaké bubliny a nechci vědět o světě! Nechci řešit stupidní názory a hlavně nechci řešit vztahy mezi lidmi.   

Matematika nebyla moje silná stránka a kombinatorika je součástí matematiky. Nikdy bych si nepomyslela, že se mi namotá do života. Je složitá, je to vlastně logika a logické myšlení extra vyvinuté nemám. A proč taky, jsem přeci ženská. Ale množina mých kamarádek není řešitelná podle žádného vzorce, já ho alespoň nedokážu najít. Prvky v té množině se prostě uspořádat nedají, čím je jich více, tím větší problémy nastávají. Dělá mi to starosti.

Nabízím setkání a pohyb pro zdraví, ale jednotlivé prvky v množině kamarádek neřeší prospěšnost pobytu v partě na čerstvém vzduchu, neřeší aktivní odpočinek, ani rozptýlení chmurných myšlenek v ptačím cvrlikání, a to jsme všechny vdovy. Řeší  jen samy sebe.

Když množinu zúžím do menšího počtu, mám problém já.

Příklad: Obvolám množinu mých kamarádek a naplánuji výšlap do přírody. Hrnou se na mne otázky ze všech telefonů. "A jde taky E, M a S? Víš, že M a S se nemusí? Doufám, že nezveš V, to by nešla D. Bacha, P teď nemluví s H, tak ji nezvi. E si zase nebude chtít sednout na pivo, ...bereme hůlky? To se R nafoukne, ta je nemá. Ahoj, jestli bude horko, tak R nepůjde a D chodí jenom když jde R. Hele L, volala mi K, že by s námi šla, ale ne do lesa... Tak ať jde do pr..."

Přestávám se ovládat a rozesílám primitivní rovnici:  L . ( M+S+E+D+ kdokoliv) - (škarohlíd) + (pohyb, slunce, vzduch) = zdraví. Kdo to neumí řešit, ať sedí doma. Ve 13 hodin vyrážím a právě do lesa! Sraz u galerie.

aktivní senioři glosa zábava
Hodnocení:
(5 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Limi s Tebou bych šla klidně i na kraj světa, nebot jsi prostě úžasná! Škoda, že bydlíš pár set km od nás. A dobře napsal komentář také Jindřich B.
Jitka Hašková
Limi, já mám zase zkušenost, že zavolám některé kamarádce nebo ji potkám, ale málokdy má někdo čas se mnou jít. Bohužel jsem od tebe daleko.
Jitka Caklová
Doplnění: Zdravím Tě Lidmilo, ....................
Jitka Caklová
Lidmilo, díky výšlapům s íčkem, které jsem s pomocí Radka pořádala, přesně vím o čem píšeš. Žádnou zprávu jsem nedostala, už zřejmě nejsem kamarádka, pro kterou bys obětovala kamarádství s jinými, ani bych to neočekávala. Nejsem škarohlíd ani "pukavec" a ani v uzavřené bublině mě nic neschází, ani mě uzavřená bublina ničím nelimituje. Přeji všem krásné dny v nadcházejícím létě ♥
Naděžda Špásová
Ahoj Limi, škoda, že jsem tak daleko, já bych s tebou chodila. Dilema s kamarádkami ti fakt nezávidím. My seniorky umíme být někdy opravdu otravné. Tak držím palce, ať se to zlepší. :-)
Jindřich Berka
Dobrý den, já bych neřešil problémy jiných. Pouze bych jim napsal pozvánku s termínem a programem. Každý má potom volbu, zda se účastní zajímavého výletu či zůstane doma. Je to pouze jejich rozhodnutí. Jindra
Antonín Nebuželský
Chodím ve dvou, co je víc většinou není dobře..
Libuše Křapová
Souhlas :-)
Blanka Lazarová
Brblalky ať zůstanou doma a pohodářky - vzhůru do přírody ! Už i tři jsou kolektiv a větší množina se stejně rozdělí na podmnožiny a jestli budou nějaké průniky, jenom dobře. Tož pěkný výlet ! :-)) :-)) :-))
Marie Seitlová
Hned bych s tebou od galerie šla a to kamkoliv.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.