Dvoudílné nebo jednodílné? Léto je tu a s ním téma: plavky
Ilustrační foto: Ingimage

Dvoudílné nebo jednodílné? Léto je tu a s ním téma: plavky

28. 6. 2022

Některá žena nosí stejný typ plavek od mládí po celý život. Jiná experimentuje a každý rok si kupuje nějaké jiné. Většinou jejich výběru věnují velkou péči. A téměř všechny podléhají pocitu, že něco se pro ně takzvaně nehodí.

Když přijde řeč na plavky, ukazují se charaktery. Přesněji míra sebevědomí, ať už toho zdravého či poněkud přehnaného. A také míra studu, vyzývavosti, hravosti, puritánství.

Jsou ženy, které mají hezké postavy, ale od mládí by si na sebe nikdy nevzaly bikiny, protože je prostě považují za vyzývavé a neslušivé. Preferují plavky vcelku, případně dvoudílné, jejichž podprsenky a kalhotky ovšem musejí co nejvíce zakrývat. Naopak jiné dámy s kyprými tvary, kvůli kterým by se jiné ženy trápily, jsou se sebou naprosto spokojené a nevidí důvod, proč by bikiny nosit neměly, přestože jim z nich překypují úctyhodné pneumatiky. A co teprve, když mají partnera, kterému se baculaté tvary líbí a ten jim říká, že jim takové plavky sluší.

ING-39829-11369-1.jpg
                                                                                                                         Ilustrační foto: Ingimage

 

Pro některou ženu je výběr plavek utrpení, jiná se naopak těší na každé léto a kupuje nové a nové kousky různých střihů a barev.

Pravda je, že výběru plavek většina žen věnuje velkou pozornost a platí to pro ty, které chtějí spíše hodně zakrývat stejně jako pro ty, které se v nich rády promenádují po pláži s pocitem: jen se na mě všichni dívejte.

Některé dámy mění svou plavkovou strategii s přibývajícími léty, jiné nosí stále stejné malé bikiny v šedesáti jako ve třiceti. A je to dobře. Plavky přece nejsou ničím jiným, než kouskem oděvu určeném k plavání a slunění se. Neměla by jim být přisuzována přehnaná pozornost, protože nakonec je u moře, u jezera či na koupališti tolik lidí různých tvarů a tak rozdílného vzhledu, že se většinou nikdo nezaobírá tím, jestli se pro tu dámu s vráskami hodí tak hodně vykrojené kalhotky nebo jestli by ta mladinká holka neměla své gigantické břicho raději zakrýt. Zpravidla je to totiž každému fuk a stres z výběru plavek si obvykle vytváříme sami a zbytečně.

plavky.png

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kidoňová
Paní Hana Štěpánková žasnu nad vaším názorem, Pekarová Adamová patří do vaší rodiny?? Ta má stejně hloupé nápady znevažující staré lidi.
Hana Štěpánková
Staré tělo do plavek nepatří. Určitá hranice je přibližně od 65 let. V 70 plavky už ani omylem. I kdyby postava 65+ byla ucházející, není to fér vůči vrstevnicím.
Karel Matějů
K tomuto tématu se někdy před třiceti lety vyjadřoval Pedagog ve výslužbě, pan Šimek: " Pro ženy dvoudílné, pro muže vcelku".
Eva Mužíková
V tomto věku již jen jednodílné, mám lepší pocit, přestože přebytečným tukem neoplývám. Kde jsou ty časy, kdy stačilo na zakrytí partií jen kousek hadříčku a promenádování mezi lidmi na pláži mi nedělalo problémy... ... ale to je zkrátka běh času...
Alena Tollarová
Do krytého bazénu vcelku, na venkovní koupání dvoudílné.
Anna Potůčková
Protože mám silnou postavu, tak plavky jedině jednodílné a v tmavších barvách.
Marie Faldynová
Za mne jednodílné a černé, ty brzo uschnou.
Jitka Caklová
Tedy výjimkou je loňské a letošní léto, to se chodím koupat do Jizery ve dvoudílných plavkách, které jsem si koupila před dvanácti lety u Vietnamců v Hodoníně, když jsem tam byla v lázních.
Jitka Caklová
Když jsem prošla svojí dlouhou pamětí, došla jsem k závěru, že jsem měla všeho-všudy šestery plavky a pokaždé dvoudílné. Byly pro mě převážně pracovním oděvem, ať při práci na poli, při sušení sena, při stavbě rodinného domku, či při práci na zahradě. Někdy světe div se, i v oficiální práci při řízení vysokozdvižného vozíku :-) V souvislosti s koupáním a povalováním u vody si plavky moc nevybavuji :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Vzhledem k tomu, že letos jsem byla v lázních a ještě pojedu do Řecka koupila jsem si plavky v celku a tanginy. Už nemám postavu na bikiny a plavky považuji za normální součást šatníku. I doma pokud nejsem sama, mám v bazénu plavky. Jinak si mohu dovolit luxus zaplavat si bez nich. Na chleba si plavky jako Majka nemažu. Dík za radu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.