GLOSA: Karlovarský festival senzací
FOTO: Film Servis Festival Karlovy Vary, CC BY-SA 4.0, commons.wikimedia

GLOSA: Karlovarský festival senzací

12. 7. 2022

Před několika dny skončil filmový festival v Karlových Varech. O tom, jaké filmy nakonec vyhrály, média informovala jen okrajově. Za to jsme se dozvěděli, kdo s kým randí a jaké spodní prádlo (ne)nosí české celebrity.

Herečka Ramba měla róbu s takovým výstřihem, až si musela připadat jako na mamografu, tolik její vnady ozařovaly blesky fotografů.

Spisovatelka Třeštíková si spletla filmový festival s pláží. Díky ní ale víme, jak vypadá nahé tělo moderátorky Bubílkové, která jí posléze parodovala.

Další moderátorka Smetana přišla v pyžamu. No, proč ne, po bujarém večírku byla aspoň připravena okamžitě zalehnout.

To modelka Verešová byla naprosto bez prádla a žena fotbalisty Schicka se oděla do šatů bez látky na bříšku tak, aby mohli ostatní hádat, kdy že se to bejby narodí.

Dozvěděli jsme se mimo jiné i to, že pánové už pod sakem nenosí košile, poznali jsme konečně všechny děti Bolka Polívky a odhalena byla i nová hvězda rozvětvené umělecké rodiny Žilků (na postu VIP jedničky prý střídá Agátu Kordula. Gratulujeme!).

Mladý Mišík s mladou Kubelkovou, herec Jiří Dvořák s novou kráskou, samozřejmě o dvacet let mladší. A na závěr první veřejné párování tenistky Kvitové.

Takže, zase po roce víme, kdo co nosí, kdo s kým chodí. O nových filmech bylo informací poskrovnu. Ano, filmový festival je přeci také společenskou událostí. Jen tiše přemýšlím, zda klesá více úroveň samotného festivalu nebo české kultury nebo médií či celé společnosti.

 

 

glosa kultura společnost
Hodnocení:
(4.7 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Byly doby,kdy jsem s napětím čekala na Filmový festival ve Varech. Teď už jenom tiše zíráním a jsem z toho všeho dost na rozpacích.
VANDA Blaškovič
Šou k festivalu patří....:) je to zábava. Tak to beru. Informace si najdu, na filmy se těším. Jinak se podívám, co mi média nabízí, vyberu co mne zajímá, ocením některých odvahu, zavzdychám nad nádhernou róbou, případně se zasměju a jdu dál...apropo, dámy, některé šaty i postavičky byly luxusní. No, nekup to!...:)
Jan Zelenka
Dekadence naší společnosti je na zrychleném postupu. Čím dál, tím víc se vydělují tzv. elity od normální většinové společnosti. Když si k tomu přičteme probíhající válku, Covid a rozsáhlé klimatické změny ve světě, je tu úžasná paralela s pádem Římské říše. Ale milí senioři, netruchlete, nás to už nezastihne.
Zuzana Pivcová
Nějak se mi to, co jsem zahlédla, ani nechce komentovat.
Blanka Lazarová
Je to obrázek dnešní doby - bulvár se fakt vyřádí. Ale jak psala Daniela, kdo chce, informace si najde a ostatní musí ignorovat. A není to jenom o Varech, bohužel.
Zdenka Soukupová
Bývala jsem celkem pyšná na to, že máme krásný mezinárodní festival v našem krásném městě. Už nejsem. Je to opravdu jen bulvár. Škoda...
Vlasta Ledlová
Souhlasím s Danielou a s Limi. A to, na co reaguje pan Vácha je podle mě výstižný popis úrovně českého bulváru (a v poslední době často bohužel nejen bulváru) ale ne stavu naší kultury. Z mého pohledu tímto pokleslým zpravodajstvím Filmový festival v Karlových Varech divákům nejen nepřiblížili, ale jak je vidět i podle vašich reakcí, dost znechutili. A přiznám se, že mě tak trochu taky. Ale svoje filmy si najdu. V tom mi ani matky vyvádějící své polonahé dcery a další postavy a postavičky, které nám byly “novináři” tak hojně servírovány, nezabrání.
Jana Tulejová
PS. Přidávám se k paní Seitlové. Už se mi stalo několikrát, že jsem chtěla dát plný počet a odešla mi jedna hvězdička. Už to nikdy nebudu zkoušet.
Daniela Řeřichová
Glosa autora vystihuje i mé smutné pocity, které jsem také vyjádřila na Líbí/Nelíbí. Mrzí mě, že média více referovala o podružných věcech než o filmech. Na druhou stranu, kdo nechce sledovat bulvár, najde si i seriozní informace. Křišťálový globus získal kanadsko-íránský film Nadějné léto. Mezinárodní asociace filmových kritiků ocenila snímek Hranice lásky a Zkouška umění. Ekumenická porota ocenila bulharsko-německý film Okresní nemocnice, Cenu Europa Cinemas Label získal polský snímek Fucking Bornholm. Recenze jsou na internetu. V rámci ozvěn KVIFF jsou tento týden uváděny zajímavé filmy v Praze a v Brně. Viděla jsem film Zapomenutá země (dle mého nádhera) a Trojúhelník smutku (dle mého nic moc). Chystám se ještě na film Díra a film Hodně štěstí, pane Veliký. Kinematografie mě profesně zajímá, ale do KV už dlouho nejezdím, radši navštěvuji Filmový festival pro děti ve Zlíně, Festival dokumentárních filmů Ji.hlava a skvělou Letní filmovou školu v Uherském Hradišti.
Lidmila Nejedlá
Ano... a co jsme zase ukázali a vyslali do světa? Bulvár.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...