Za minutu 12. aneb "Jak člověk myslí, takový je"
FOTO: autorka

Za minutu 12. aneb "Jak člověk myslí, takový je"

15. 7. 2022

Tato rada, pokud zaseje v mysli kořínky, stává se dle mého názoru nebezpečnou pro lidskou tvořivost...

Nikdy se neřídím rčením za pět minut dvanáct či za minutu dvanáct. Evokuje to v mysli zátarasu našich možností. Naše Duše může být neustále mladá a její možností jsou "nekonečné" ve všech různorodých směrech našich životů.

Člověk nemusí své nápady uskutečnovat vždy ve jménu světstké slávy, nabízí se zde poslechnout intuici svého Srdce a pro potěšení si plnit svá utajená a letitá přání.

Naše Síla Ducha vychází hlavně ze Srdce, odkud prýští radost, Radost, která je mnohdy otevřena až poté, když je Toto dovoleno....a když to dovolíme my a dáme-li přednost Srdci před rozumem.

Nechť pro nás pro všechny tedy tato úvodní myšlenka neplatí. Člověk může rozkvétat vždy jako květina.

Děkuji a přeji mnoho krásných chvil.

Se srdečným pozdravem.

Danuše

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Danuše, srdce ano, ale já dávám i hodně na intuici a málokdy mi to nevyšlo. JInak hodně věřím na rovnováhu. Dík za tvoje nabídnuté úvahy. :.)
Marie Seitlová
Krásná slova k zamyšlení...
Eliška Murasová
Danuše, souzním s Tvými slovy, vnímám to stejně a děkuji .
Jitka Caklová
Danuško zdravím a děkuji za krásné pohlazení po Duši, kéž by se takto osvícených Duší ozývalo stále více. Vím, není lehké dát přednost citu před rozumem a i Vám přeji mnoho krásných chvil ♥♥♥
Jan Zelenka
Pěkná slova, paní Stočesová. Jen, na rozdíl od vás, zastávám myšlenku, že srdce a rozum musí být v jednotě. Nelze oddělit jedno od druhého a preferovat jen jednu stránku osobnosti.
Soňa Prachfeldová
Tato úvaha přivede člověka k přemýšlení, ano říkat si - za 5 minut dvanáct nejednou přivádí do stresu a pak tělo reaguje všelijak. Mít niternou radost a občas ji umět dát najevo i ostatním, je dar. Jak stárnu, tím více toto chápu a vidím cíle a hodnoty také jinak nežli za mlada. Je to zrání, či zklidnění ? Nevím.
Alena Vávrová
Danuško, také děkuji a též Ti přeji krásné dny! ♥
Anna Potůčková
Článek k zamyšlení. Vše co jsme stihli, vykonali nás posouvá k dalším úkolům, dalším cílům. Souhlasím se Zuzkou, že stále na nás čekají další a další životní úkoly pro rodinu, společnost a i pro nás samotné.
Zuzana Pivcová
Danuško, ten výrok "za 5 minut...." navíc ještě stanovuje limit našemu zdejšímu životu ve smyslu No, tak jsem to ještě stihl. Naše pozemské tělo se tomu samozřejmě přizpůsobí. Stihl jsem a teď už tu nemám co do činění. Myslím, že tu máme stále velké úkoly. Děkuji za úvahu.
Daniela Řeřichová
Danuše, jak já Ti rozumím. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.