Mrhání časem
Ilustrační foto: Pixabay

Mrhání časem

15. 7. 2022

Ty se zase díváš v televizi na ten přiblblý seriál? Nezdá se ti, že mrháš časem?
Jakým časem, ptám se? Já žádným časem nemrhám, já jsem si ho vyplnila tím seriálem. Měla bych se snad ve svém věku učit čínsky, jít na judo, nebo skákat padákem? Já si se svým časem už dělám, co chci a co jde.

Vím, že čas ubíhá, ale já už nic nedohoním a dohánět nechci. Já si chci svým časem mrhat, jak chci já. Jdu ke kadeřnici a prý mrhám časem, protože to už nemá cenu. Chodit po nákupech, abych si koupila něco pěkného na sebe, je opět mrhání časem. Proč? Já chci ještě ve svém věku a čase  trošku vypadat.

Mrhám časem, protože nečtu vědecké knihy, ale čtu si romány, které mě baví. Kdo mi vlastně chce určovat, jak mám s časem zacházet? Jo, mrhám časem, když se dívám v televizi na zprávy, protože horory nemusím. Mrhám časem, když pláču nad tím, jak se všechno zdražuje. Tohle je opravu mrhání časem, protože já nic nevyřeším.

Mám už málo času, a tak si ho mrhám na to, co mě baví a co řešit ještě mohu. Doba je opravdu zlá a nepochopitelná. Když chci něco z toho, co se děje, pochopit, tak opravdu mrhám časem. Když si pochovám pravnouče, tak časem nemrhám.

Můj čas odchází se mnou a myšlenky na to, že se blíží konec, jsou opravdu mrhání časem.

glosa Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Díky za hezký a upřímný článek. Mám tady sousedku a ta se přestala o politiku zajímat, přestala číst články a sledovat televizi a vlastně má pravdu, nic nevyřeší, jen se rozčílí... Já jsem zvědavá, tak si něco poslechnu, ale větší radost mám, když se mi něco povede, nebo se podívám na hezký film to mám pak úplně jiný pocit...
Irena Mertová
Paní Hano, a to vám někdo opravdu říká, že mrháte časem? Mně to nikdo neříká, ale teď mne napadá, že si to třeba leckdo myslí. Tak ať :-)
Dana Puchalská
Hani, děkuju za zajímavou úvahu. A omlouvám se za dvě hvězdičky. Nějak mi ujela ruka. A proto je dávám ještě sem.**** Jo, mrhání časem,to je moje. Nic už nemusím, dělám jen to co CHCI. :-)
Martin Vrba
Někdo jen čumí do blba a najednou ho napadne geniální nápad a někdo se snaží usilovně nad problémem myslet a jen prd - nic nevymyslí, má je boule za ušima - to jsou ale jen příušnice. :)
Anna Potůčková
Pro někoho je to zrovna dělám á mrhání časem, pro mě samotnou tomu tak není. Se svým časem si každý nakládáme jak uznáme za vhodné. Prima článek, a dík za něj!
Jana Kollinová
Nejjednodušší se mi jeví nepřemýšlet nad tím a žít!
Jana Kollinová
Ještě jednou se vrátím k inspirujícími článku Hanky. Po přečtení jsem přemýšlela nad tím, jak v seniorském věku najít odpovědi a nabídky řešení otázek nejen na mrhání časem, ale i na mrhání energií, mrhání city, mrhání prací, mrhání penězi nebo teď nevím čím ještě.
Blanka Lazarová
Čas mám na to, na co si ho udělám. A časem myslím mrháme všichni, jen jde o to v jaké míře. A co je pro někoho mrhání, je pro jiného třeba zábava nebo jedna z mála možností co mu jeho situace dovolí. Ale, když to mám pod kontrolou , je to jen moje věc a zlobit se můžu jen sama na sebe. A u nás 60+ už si nějaké to mrhání dovolit můžeme, ne? Kdy už jindy?
Alena Vávrová
Hani, také mrhám časem, ani se nezardím! ;-))
Zuzana Pivcová
Hani, souhlasím s Tebou. Kdysi jsem se někde, možná zde na i60, vyjádřila, že žiji víc myšlenkami než zážitky. Zdánlivě tedy trávím část času pro jiné nudným nicneděláním, ve skutečnosti ale mysl (nebo duch?) pro mě dostává víc než při návštěvách nákupních center či zábavních podniků.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.