Moje hvězda opět vyšla
FOTO: Soňa Prachfeldová

Moje hvězda opět vyšla

6. 8. 2022

Moje hvězda. Moje hvězda opět dnes vyšla.  Moje hvězdička. Vychází přímo nad mojí hlavou, když si večer sednu na terasu a vyhlížím, kdy se nade mnou rozjasní. Je první mezi mnoha dalšími. Moje hvězda.

Stalo se tak i dnes, i když je velmi zataženo a fouká silný vítr. Dnešek je dnem, kdy se hlásí výstrahy o silných bouřích a lijácích. Někde už prší, padají dráty elektrického vedení. U nás na severu je kromě sílícího větru zatím klid. Začíná se snášet tma, jen ta jedna hvězda svítí nade mnou. Zvedám k ní hlavu, napadají mě různé neucelené myšlenky. Ve hvězdách se nevyznám, jen obdivuji jejich třpytivou krásu i stálost. Bezpečně poznám Velký vůz, když je jasno, je přímo vlevo od našeho domu. Příroda má své neměnné zákonitosti a i ten srpen se vyznačuje již zkracujícími se dny.

Opět  by měly při hezkých dnech a jasných nocích padat hvězdy. Tedy létavice. Při nich si můžeme něco osobního přát. Nejen osobního. Svět opět přichází s velkými změnami. Celosvětovými. A nejsou k lepšímu. Přiznám, mám obavy, co se to děje s tím globálním světem, který nebere ohledy k lidem, kteří obývají tuto planetu.

Každý máme jen jeden pozemský život. Žijeme a přejeme si, aby i naši potomci mohli žít v klidu a míru na této krásné modré planetě. Prý je jediná, kde žijí živé bytosti. Nevíme přes veškerou rozvinutou vědu dohromady nic. Vše jednou skončí i pro ty, kteří rozdmýchávají válku a nenávist. Pro svoji neukojitelnou touhu po moci a bohatství. Nechávají po sobě zničené životy a zpustošenou krajinu. Je to normální? Není. Nikdo tu přece není na věky.

Hvězda nade mnou svítí a říká mi tiše: Lidé jsou nepoučitelní z dějin, nic nechápou. Říkám jí, my to nechceme, to ti, kteří mají chránit naši planetu, si rozhodují o nás, bez nás. Bojíme se o naši budoucnost, o naše děti, o přírodu, o život na zemi. A moje hvězda mi odpovídá - neboj se, nás hvězd je nesmírně mnoho, nikdo nás nedokáže spočítat. A my se snažíme vám svítit na vaši pozemské pouti a věříme, že v lidech rozsvítíme světlo, které vás povede dál. Tak ti moje hvězdo věřím a doufám!

Moje malé noční zamyšlení.

glosa společnost život
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Pudichová
Každý máme tu svou hvězdu. I když ji nevidíme, ona je a svítí jen pro nás...
Soňa Prachfeldová
Mílo děkuji moc za krásný komentík k Mojí hvězdě.
Miloslava Richterová
To nevadí, že je zataženo a zrovna březen 2023, tento článek je nadčasový, krásný a objevil se tu přede mnou. Soničko, děkuji moc, za krásné čtení na dobrou noc a přeji také, ať to ty hvězdy už nějak zařídí a mají se všichni všude dobře :-)
Lidmila Nejedlá
Milá Soňo, jsi moudrý, hodný, otevřený člověk a já tě mám ráda. Vzhlížíme ke hvězdám, protože na Zemi není kam a ke komu. Už i rodinu, jako kotvu společnosti, nám zostuzují, sviťte, hvězdy, sviťte těm chamtivým mozkům do svědomí!
Soňa Prachfeldová
Zdenko, Evko děkuji .
Zdenka Jírová
Myslím, že podobné myšlenky mají všichni normální lidé na celém světě. Jen mi pořád není jasné, proč vždycky vyhraje ta menšina, které války přinášejí pocit osobního štěstí? Asi proto si lidé vymysleli pohádky, které vždycky mají dobrý konec. Odpověď na moji otázku asi nezodpoví ani hvězdy, kterých je na srpnovém nebi plno. Ze svého balkonu denně vidím večer na obloze jasnou hvězdu. Nevím, jak se jmenuje, ale jsem ráda, že ji vidím.
Eva Mužíková
Děkuji Ti z celého srdce za Tvá slova.
Soňa Prachfeldová
Děkuji vám, moc ráda jsem se s vámi přátelé podělila o své pocity.
Jana Jurečková
Soni, moc pěkně napsané. Mám dojem, že hvězdy jako lidé nesnáší samotu a tak se dívají na terasu a je jim dobře, když někoho uvidí a v duchu si říkají, že přání lidí musí splnit a to za každou cenu!
Alena Vávrová
Koukat na hvězdy a znát souhvězdí a orientovat se podle hvězd mě odmala učil můj otec. Tato fascinace hvězdnou oblohou mě nikdy neopustila. Moc ráda sdílím tvůj článek, Soňo ♥ .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...