Zázraky se dějí
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Zázraky se dějí

10. 8. 2022

Minulý týden jsem se od kamarádky dověděla o jednom zázraku. Dneska jsme se s manželem, vnučkou a snachou jeli na ten zázrak podívat, není to od nás daleko. Nachází se v obci Velké Žernoseky, které jsou všeobecně známé pěstováním moc dobrého vína a pak je tu ještě místní betonárka CS-BETON. A právě tato firma se postarala o ten zmiňovaný zázrak, který se nazývá Park inspirace. Květiny, keře a stromy jsou tu v harmonii s betonovými zdmi, schody, jezírky a jinými výrobky z betonu. Betonárka je v provozu od r. 1992 a musím říct, že tohle se jim opravdu povedlo. Na park navazuje Žernosecké jezero, firma pamatovala i na rybáře a vybudovala jim pěkný koutek.

Strávili jsme tam pár hodin, vnučka se pobavila během mezi rozstřikovači, prošli jsme si japonskou zahradu s jezírkem, vychutnali si klid, který tam vládl. Lidí při pondělku moc nebylo, počasí bylo ideální, a tak jsme se cestou domů zastavili u Žernoseckého jezera, o kterém napíšu jindy. Pokud se vyskytnete v okolí Velkých Žernosek, návštěvu této Inspirativní zahrady vřele doporučuji. Doufám, že fotografie vám tuto krásu trochu přiblíží.

 

 

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Aha, Nadi, tak to je dobré, beru Tvé články od vrchu, a co vidím, i Park Inspirace jste navštívili. Krásné místo, že? Fotky boží...
Naděžda Špásová
Díky za vaše příspěvky, cením si toho, opravdu.
Marie Ženatová
Milá Naděnko díky moc za tu nádheru*
Eva Braunová
Zajímavá inspirace na výlet.
Elena Valeriánová
Nadi, měli by ti CS Beton zaplatit za skvělou propagaci. Na focení jsi měla krásné počasí.
Marie Seitlová
Zajímavé dílo, pěkně jsi to zdokumentovala. Díky.
Helena Přibilová
Jmenované firmě se podařilo vytvořit překrásný park, který zajisté ocení mnoho návštěvníků.
Zuzana Pivcová
Působí to zajímavě. Kdysi říkali Jižnímu Městu betonová poušť. Dnes po několika desetiletích je tam hodně zeleně. Tvá ukázka dokazuje, jak je možno moderní architekturu vkusně skloubit s přírodou.
Libuše Křapová
Naďko, užili jste si :-) Docela jsi mne nalákala, škoda, že je to od nás tak daleko.
Alena Vávrová
Moc pěkná lokalita, Naďo, a povedená fotodokumentace.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.