Dřevo z rukou umělce
Všechny fotografie Věra Ježková

Dřevo z rukou umělce

23. 8. 2022

Galerie 9, umístěná v přízemí staré budovy vysočanské radnice, uspořádala další výstavu z díla výtvarníka Martina Patřičného.

Martin Patřičný se vyučil soukromě u svého strýce jako řezbář a soustružník dřeva. Prošel několik středních škol, maturoval na gymnáziu. Od roku 1988 se plně věnuje práci se dřevem. V roce 2000 vyhlásil spolu s Václavem Větvičkou a Hanou Hegerovou Den stromů. Byl spoluautorem scénáře a průvodce 26dílného televizního dokumentu Kus dřeva ze stromu. Má za sebou více než sto výstav v tuzemsku, řadu v zahraničí, je autorem publikací o dřevě.

 

 

Dřevo mám moc ráda a umělcovy obrazy a plastiky jsou překrásné. Koupila jsem si nástěnný kalendář na příští rok, k němu jsem dostala kalendář na rok letošní.

 

 

Doufám, že se vám výstava bude líbit stejně jako mně.

 

Zdroj: https://www.patricny.com

kultura umění výstavy
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Dřevěné plastiky pana Patřičného moc obdivuji. Díky za zprostředkování výstavy.
Irena Mertová
Dřevo mám ráda, moc hezké fotky :-)
Jana Šenbergerová
Dřevo je nádherný přírodní materiál. Málokterý je tak spjatý se zemí. Vzejde z ní a do ní se zase vrátí. Tím se podobá člověku.
Věra Ježková
Také děkuji.
Helena Přibilová
Dřevo je krásný a ušlechtilý materiál, z něhož se dají vyrobit nejen užitné předměty, ale i takováto umělecká díla. Děkuji za přiblížení zajímavé výstavy.
Marie Seitlová
Dřevo je krásné a výrobky z něj obzvlášť. Výstava byla určitě krásná, líbí se mi tvé fotky. Díky.
Marcela Pivcová
Díky především za krásné fotky, výstavu jsem bohužel neviděla. Televizní pořady s M.Patřičným ale patřily k mým oblíbeným. Jako učitelka ZŠ jsem měla aprobaci chemie a technické práce, kde jsme při studiu poznávali dřevo teoreticky i prakticky, takže jsem si s odstupem času mnohé o dřevě připomněla. Dřevo a přírodní nerosty považuji za nejkrásnější suroviny, které pak člověk podle své představy dotvoří /případně k nim ještě přidá sklo k téměř dokonalému výtvarnému dílu/.
Anna Potůčková
Moc děkuji za článek a hlavně za fotografie z výstavy. Je spoustu přírodních materiálů ale dřevo je na špici. Není domácnost, kde by se nenacházely výrobky ze dřeva a zkrášlující dřevěné prvky.
Zuzana Pivcová
Díky za poutavý příspěvek. Dřevo miluji ve všech podobách. Obdivuji sromy a ráda se jich dotýkám, mám ráda dřevěný nábytek a různé dekorativní předměty. Řezbáře považuji za velké umělce.
Naděžda Špásová
Věrko, to je krása, taky mám ráda dřevo, výstava je parádní. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.