Zemřela zpěvačka Hana Zagorová
FOTO: Show Jana Krause, FTV Prima, CC BY 3.0, commons.wikimedia.org

Zemřela zpěvačka Hana Zagorová

26. 8. 2022

Ve věku 75 let dnes zemřela Hana Zagorová, jedna z nejoblíbenějších českých zpěvaček sedmdesátých a osmdesátých let a držitelka devíti Zlatých slavíků.

Hana Zagorová se narodila a vyrůstala na Ostravsku. Poprvé na sebe pěvecky upozornila v roce 1963 v ostravské soutěži Hledáme nové talenty, kde ji doprovázel Orchestr Gustava Broma. V letech 1964–1968 studovala a následně absolvovala herectví na brněnském JAMU. V roce 1968 vydala svůj první pěvecký singl s písní Prý jsem zhýralá. Koncem šedesátých let se začala častěji objevovat na televizní obrazovce. Účinkovala se skupinou Flamingo a natáčela v ostravském rozhlase.

Hana Zagorová za svoji kariéru nazpívala přes 800 písní. K největšm hitům patřily skladby Bludička Julie, Studánko stříbrná, Mimořádná linka, Biograf láska či novější Já nemám strach. Ppůsobila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Prvním manželem Hany Zagorové byl v letech 1986–1992 tanečník a baletní mistr Vlastimil Harapes. Po rozvodu s Harapesem si vzala 30. května 1992 slovenského operního tenora Štefana Margitu. Ten dnes médiím úmrtí své ženy potvrdil.

osobnosti zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Písničky Hany Zagorové mám ráda. Pár jejích koncertů jsem navštívila. Byla vždy skvělá. Zagorko - R.I.P.
Jana Jurečková
Milá Haničko, pokud bych Vás mohla obejmout za ty krásné písničky a dát Vám kytici růží, určitě bych to udělala, ale už to není možné. Je mi to moc líto.
Anna Potůčková
Je to velmi smutná zpráva, bude nám Hanička písnička chybět všem. Upřímnou soustrast jejímu manželovi a celé její rodině!
Marcela Pivcová
Z písniček Hany Zagorové se mi také, jako mnoha jejím příznivcům, nejvíce líbily ty se šansonovými texty. Za všechny oblíbené alespoň Maluj zase obrázky, Obraz smutný slečny nebo Mys dobrých nadějí... Některé mám dodnes na starých vinylových deskách.
Jitka Hašková
Měla jsem ji i její písničky moc ráda. R.I.P.
Věra Ježková
Byla milá, měla hezké písničky. Upřímnou soustrast rodině.
Eva Kopecká
Náš hudební svět je zase o jednu osobnost chudší... Upřímnou soustrast manželovi, žili jeden pro druhého. Tahle ztráta se nezacelí, tahle bolest nepřebolí.. Vám, paní Hanko tam nahoru... děkujeme. Odpočívejte v pokoji.
Zuzana Pivcová
Nejraději jsem měla Hančiny písničky s osobními texty, vypovídající o smutku z nenaplněných vztahů. Tak kolem třicítky mi takové šansony byly velmi blízké. Musela toho kvůli své chronické nemoci hodně vytrpět, ale byla silná a mnoho lidí o ní ani roky nevědělo, čím prochází. Tak šťastný let vzhůru, Dušičko.
Hana Polednová
Haničku písničku jsem měla od začátku moc ráda a vzpomínky a její písničky zůstanou navždy v mém srdci.
Marie Seitlová
Tak to je smutná zpráva, byla úžasná a její písničky jsem měla ráda. R.I.P.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...