Něco málo pro šedé buňky mozkové
Úvodní obrázek z pixabay.cz, ostatní fotografie autorka

Něco málo pro šedé buňky mozkové

3. 9. 2022

Už jsem dlouho nepřispěla žádnými hádankami, tak jsem se rozhodla to napravit. Tentokrát takovou směsí, kde si každý snad najde něco, co ho bude bavit.

 

1. Najdi pět rozdílů .Ten nejznámější pohled na naše hlavní město snad nemusím nikomu představovat. Do druhé fotografie jsem  zasáhla a trochu ji upravila. Rozdíly jistě najdete.

 dsc-0126-4.jpg

 

dsc-0126jine.jpg

 

2. Číslo 348. Najdete tři čísla, která jdou těsně za sebou a jejichž součet dává číslo 348?

 

3. Je ve stáji zmatek?  Ano, trochu je, protože je tam 22 hlav a 72 nohou. Kolik je tam lidí a kolik je tam koní?

 

4. Věže a věžičky. Z fotografií, které jsem v minulosti udělala při svých toulkách po naší zemi,  jsem vybrala pár typických věží a věžiček. Poznáte, z kterého města jsou?

A              a-31.jpg             

 

B             b-14.jpg

 

C            c-13.jpg

 

           d-23.jpg

 

 E           e-6.jpg

 

F            f-6.jpg

 

         g-6.jpg

 

       h-15.jpg

 

První den po zveřejnění příspěvku prosím nepište svá konkrétní řešení do komentářů. Zbytečně byste výsledky prozradili dalším zájemcům. Ale můžete poznamenat, jak se vám řešení dařilo či nedařilo. Kompletní výsledky uvedu do komentářů sama asi dva dny po zveřejnění.

Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Teda já ztroskotal hned u první hádanky, našel jen jeden rozdíl, pak dlouho pátral a pak odpadl. Vy byste mohla být autorkou dezinformačních obrázků. Naposledy jsem viděl, že někdo použil loňskou fotku, kde bylo na Václaváku ještě málo příznivců Milionu chvilek a vypustil to teď, že to byla ta nedávná demonstrace, kdy ale bylo náměstí možná ze 3/4 zaplněné. Tak to je jednoduchý podvod, i když mnoho lidí mu uvěřilo. Ale odmazávat a přidávat, to je vyšší liga.
Helenka Vambleki
"Je to ta malá bílá věžíčka na pravé straně pod hradem před prvním stromem vlevo vzadu" :-) ještě tak zjistit kde je pravo a kde levo - ta scházející věžička je totiž pod hradem vlevo :-) a s tím Konopištěm-Humprechtem jsem na tom jako Zuzka :)
Miloslava Richterová
Jsem na tom stejně, jen to Konopiště, ostatní v pohodě. Pěkné hádanky :-)
Jana Šenbergerová
1,2,3 mám dobře, poznala jsem jen Konopiště. Díky za zveřejnění i vyluštění.
Vladislava Dejmková
Ano, Je to ta malá bílá věžíčka na pravé straně pod hradem před prvním stromem vlevo vzadu.
Zuzana Pivcová
Vlaďko, v prvním úkolu jsme našly 5 rozdílů. Ty jako poslední jmenuješ, že chybí věžička na pravé straně pod hradem. Platí, že je to ta malá bílá těsně před prvním stromem vlevo vzadu? Jinak to bylo OK, až na ty nešťastné věže, tam jsem hlavně já kromě Staroměstské radnice a Krumlova nepoznala nic. A z Konopiště jsem málem, ostuda, udělala Humprecht!!
Vladislava Dejmková
Řešení: 5 rozdílů - chybí lampa na stěně vpravo dole (zůstal jen stín), spodní část ukrajinské vlajky změnila barvu na oranžovou, napravo nahoře chybí jedna věž, dům u vody vlevo má jiné jedno podkrovní okénko, zmizela věžička na pravé straně pod hradem. Číslo 348 = 115+116+117. Zmatky ve stáji = 8 lidí x 2 nohy + 14 koní x 4 nohy = 72 nohou a 22 hlav. Věže: A - Praha, Staroměstské náměstí, B - Pardubice, Zelená brána, C - Jindřichův Hradec, D - Benešov, zámek Konopiště, E - Hostinné, radnice, F - Český Krumlov, G - Kroměříž, H - Telč.
Zdenka Soukupová
Nějak se mi nedaří.... Něco málo mám, musím počkat na rozluštění.
Helenka Vambleki
Ať koukám, jak koukám, rozdíly jen dva, tak jedině matika mi jde, věže ne
Jana Šenbergerová
1,2,3 mám, s věžemi je to ale horší - jen D. Jsem moc zvědavá na ty další. Dobrá zábava, dík.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.