Chřipce a jiným virozám lze čelit za pomocí vhodných homeopatik
Ilustrační foto: Ingimage

Chřipce a jiným virozám lze čelit za pomocí vhodných homeopatik

16. 9. 2022

Sychravé podzimní počasí je jako stvořené pro šíření nejrůznějších virů. Ty se pak v těle projevují formou bolestí kloubů, hlavy, často i zimnicí a horečkami. Jak se virovým onemocněním včas ubránit? Pomoci mohou vitamíny a také homeopatika.

Je třeba mít na paměti, že chřipka je vysoce nakažlivé infekční onemocnění, které se šíří především kapénkami. Bránou vstupu do organismu je výstelka nosohltanu a oční spojivky. "Nejrizikovější je úzký kontakt s kašlajícím nemocným. Proto je v období zvýšeného výskytu respiračních onemocnění nutné dbát na zvýšenou hygienu, pečlivě si mýt ruce, nemnout si oči a obličej a nepřetěžovat se," říká lékařka Eliška Bartlová.

Hned při prvních příznacích je třeba hodně pít - vodu, slabý čaj s citrónem a medem a zajistit si přísun přírodních vitamínů, zejména C a D, z minerálů pak zinek a selen. Tyto vitamíny vám zajistí zejména ryby jako je losos či makrela (případně i konzerva sardinek či šprotů). Zmíněné minerály pak najdete hlavně v dýňových a slunečnicových seminkách, ořechách, brokolici, česneku či žloutku.

Vitamin C, který by měl být při virovém onemocnění vaším největším společníkem, najdete všude tam, kde je "kyselo" - tedy v kyseném zelí, kyselém ovoci, ale také v bramborách, listové zelenině, šípkách, rakytníku, paprice.

Přírodní vitamíny a minerály obsahují rovněž homeopatika, se kterými lze chřipku či další virová onemocnění dobře zvládnout.

Při prudkém nástupu nemoci je možné podat nemocnému buď Acotinum 15 C, a to zejména když je vysoká horečka nad 39 stupňů a postižený má horkou, suchou kůži. Druhým vhodným homeopatickým lékem je Belladonna 15 C, a to zejména tehdy, kdy je horečka doprovázena silným pocením. "Doporučené dávkování je 5 granulí po jedné či dvou hodinách a to až do doby, dokud se pacient nezačne cítit lépe," doporučuje MUDr. Eliška Bartlová.

V případě že začátek nemoci není prudký a teploty jsou jen mírnější, je odpovídajícím homeopatikem Ferrum phosphoricum 15 C s dávkováním 5 granulí 3-4krát denně.

Další homeopatika je dobré podávat i v dalších fázích nemoci a také po období rekonvalescence. Jaká homeopatika použít a v jakém dávkování, se můžete dozvědět na tomto místě.

 

Doporučení výživového poradce

Úpravou jídelníčku a homeopatickými přípravky lze velmi dobře bojovat proti chřipce zvláště v jejím počátku. Prvním a nejlepším krokem je půst. Omezením příjmu potravin se totiž aktivují naše imunitní látky (T-lymfocyty). Ostatně, děti a zvířata to moc dobře vědí. Že jsou nemocní, poznáte často podle toho, že přestávají jíst.

Zkuste proto nejíst aspoň jeden den. Pijte jen čistou vodu. Další dny by měly být velmi odlehčené - zeleninové vývary, ovesné vločky, ovoce či namočené ořechy, které obsahují tolik potřebný zinek a selen. Dobrý je také čaj se zázvorem. Rozhodně nepijte mléko a omezte na minimum mléčné výrobky i maso.

 

 

 

zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Nejvhodnější homeopatika jsou ta, která jste nekoupili. Homeopatika jsou natolik zředěné roztoky, že už tam nemá co léčit. Pokud to chcete sponzorovat, tak já určitě ne.
Zuzana Pivcová
Překoukla jsem slovo, které se mi vytvořilo, mělo být: kombinovaný prostředek, omluva.
Zuzana Pivcová
K homeopatikům proti chřipce bych přiřadila podle svých zkušeností ještě komponovaný prostředek firmy Boiron Coryzalia při nástupu chřipky, zatímco při již rozvinutém stavu pomáhá Paragrippe. A úplně nejlepší je Oscillococcinum. To slouží už přes 100 let, původně ve Francii.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...