Kabáty pro veselejší podzim. Barev se rozhodně není třeba bát
Všechny fotografie: Pexels

Kabáty pro veselejší podzim. Barev se rozhodně není třeba bát

3. 10. 2022

Černá, béžová, šedá, hnědá. Takové barvy nejčastěji vítězí při rozhodování o koupi nového kabátu. Je to logické – nevycházejí z módy, dají se k nim vzít výrazné doplňky, jsou takzvaně praktické. Ale proč se někdy nezachovat trochu bláznivě, vybočit z davu?

Když si žena pořizuje něco výrazně barevného, zpravidla je to tričko, svetřík, halenka nebo šátek. Jen tak pro oživení jednoduchého šatníku složeného z univerzálních nenápadných barev. Mnozí stylisté by je pochválili. Ano, tak uvažuje žena praktická, která zbytečně neutrácí a zároveň je zpravidla takzvaně dobře oblečená. Málokdo má odvahu investovat do výrazné barvy, když jde o kabát. Přece jen je to položka dražší, kvalitní kabát vyjde na tisíce a tak přicházejí na řadu otázky: Není to zbytečné? Nevyjde ta barva za rok z módy? Bude mě bavit? Co k ní budu nosit? Nebudu jak papoušek? Neušpiní se to?

Výsledek? Tu veselou barevnou věci v obchodě odložíme zpět na věšák a v naší skříni se zabydlí další černý kabátek.

Jenže občas je dobré udělat něco, co vybočuje z všednosti. Prostě si udělat radost. Překvapit okolí. Drobátko na sebe upozornit. Naznačit světu: Jsem tady, život mě baví a umím si s módou hrát. Ale především jde o jasný vzkaz: Barvy nejsou jen pro mladé, naopak, nám starším dámám sluší.

Tady je malá inspirace a ukázka, že tomu tak skutečně je.

kab1.png

kab2.png

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Nojo,kam takový kabát nosit. Je to spíš méně praktická věc do města. Já tam jezdím většinou jen nakoupit a to je lepší jen džízka,bunda. Jo a nějaký modrý kabát by nebyl??
Zdenka Soukupová
Kabáty jsou moc hezké, ale trochu mi u nich vadí velké výstřihy a pouze jeden knoflík. Ono je to slušivé, to je fakt, ale mám zkušenost, že takový kabát moc nezahřeje.
Svatava Páleníková
Líbí se mi, když i starší ženy majíí odvahu vzít si na sebe něco barevného. Já tak odvážná nejsem, čehož dost často lituji. Ale zrovna po nějakém novém hezkém kabátu v obchodech pokukuji. Tak možná budu odvážnější.
Helena Přibilová
Vlastním jeden kabát v červené a jeden ve fialové barvě, jednu dobu jsem nosila také růžové sako. Myslím si, že mi tyto barvy sluší. Ovšem na kabát ve výrazně zelené či žluté barvě bych si netroufla. Tyto barvy mám spíše spojeny s letní módou.
Hana Řezáčová
Všechny kabáty jsou hezké, pro sebe bych asi vybrala ten červený flekatý (foto č. 2) ... Je fakt, že moc barev se v ulicích nevidí, je to škoda ...
Jiří Dostal
:-) :-) Je třeba vybočit z všednosti, ani khaki overal, maskáčová celta a kanady nejsou jen pro mladé, a ten vlas co imitace vojenské přilby - zvesela do časů, kdy jsme ve válce... be prepared :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.