Podzim se ujal vlády
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Podzim se ujal vlády

4. 10. 2022

To, že podzim už je tady, jsem pochopila, ovšem v neděli 2.10.22 se opravdu předvedl. Dopoledne bylo zataženo pěkně tmavými mraky a netrvalo dlouho, spustil se slušný liják. Ovšem střídání slunce s deštěm pomohlo k tomu, že konečně rostou houby. Asi jsem už někde psala, že houbaření je koníčkem naší rodiny, nechci mluvit za ostatní, ale určitě do toho můžu počítat sebe a dceru a ta tomu propadla jak se patří. Naše oblíbené místo jsou Staré Splavy. Já jsem tam letos zatím byla dvakrát, Terka, přebornice, už čtyřikrát. A světe div se, houby tam opravdu vždy našla, a to fakt hodně. Ten, kdo je čistí a zpracovává, jsem já a nikoho k tomu nepustím. V neděli byla dcera opět ve Splavech a byli jsme domluveni, že až se vrátí do Dolánek, přijedeme si pro houby k nim.

A teď konečně, proč jsem začala podzimem, protože mám ráda jeho barvy, které mi ukázal cestou domů. Nedělní dopoledne opravdu lilo jako z konve, tak jsem si řekla, že foťák nechám doma. Když jsme kolem druhé hodiny vyjížděli od domu, pršelo, jezdíme do Dolánek přes Lovosice a Bohušovice, je to nejblíž. A světe div se, pršet přestalo za Lovosicemi, mraky se začaly trhat a než jsme dojeli k dceři, svítilo slunce. Moc jsme se tam nezdrželi, bedýnka hub není práce na pár minut, ale na pár hodin. Docela mě mrzelo, že jsem si foťák nevzala, ale naštěstí mobil po ruce byl. Ráda fotím z auta, občas jsem donutila manžela k zastavení a domů jsem přijela spokojená s množstvím fotek i hub.

Zvu vás na fotoprocházku začínajícím podzimem, který už se ujal vlády a barví přírodu tak, jak to umí jenom on. Přeji všem hezký a pohodový čas, než se vlády ujme zima.

 

 

 

fotografování hobby příroda
Hodnocení:
(4.8 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Děkuji za vaše příspěvky. :⁠-⁠)
Soňa Prachfeldová
Ty modravé dálavy a houbová odměn na konci - super.
Alena Velková
Krásná úroda!
Lenka Hudečková
Miluji kopečky Českého středohoří, letos jsem si jich užila při dvou cestách směr Liberec. A o houbách ani nemluvím, jen zdraví mě drží doma a tak se kochám až tehdy, když je donese domů Jiřík...
Dana Puchalská
Co víc si přát,voda, slunce tak akorát,krásný vzduch v lese a jako bonus houby...
Eva Mužíková
Opr: mne...
Jana Šenbergerová
U nás dnes konečně přestalo po propršené noci pršet a podzi začal vytahovat své trumfy. Stromy už se převlékají k podzimnímu reji. Žlutá ani červená mezi nimi nechybí. Díky za projížďku krásnou českou krajinou.
Daniela Řeřichová
Mám ráda kopečky, a tady jich je požehnaně. Moc pěkné, Naďo.
Eva Mužíková
Mně zaujaly fotky oranice, málokdy se zde objevuje... Na barevnost podzimu se těším. Těch " silničních" fotek bych také ubrala..Houbičky máte krásně očištěné, to už je doma polovina práce hotová...
Věra Ježková
Naďo, díky za procházku. Podzim mám z celého roku nejradši.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.