Jana (67): Po smrti sestry jsem začala mít vztah s jejím mužem. Dcery mě kvůli tomu nenávidí
Ilustrační foto: Pexels

Jana (67): Po smrti sestry jsem začala mít vztah s jejím mužem. Dcery mě kvůli tomu nenávidí

25. 11. 2022

Jsem v důchodu a jsem zamilovaná. Přesto se trápím. Mám vztah se svým ovdovělým švagrem. Je nám spolu dobře, jenže mé dcery naši lásku nechápou, stydí se za mě, přestaly se mnou komunikovat.

Pavel byl vždy fešák a galantní muž. Tak trochu jsem sestře Ivaně záviděla, protože moje manželství se nevyvedlo. Můj muž byl sporťák, fotbalista, který po aktivní kariéře dělal trenéra. Když se jeho mužstvu dařilo, bylo to fajn i doma. Jenže pak přišlo období, kdy střídal jeden manšaft za druhým a pořád to nešlo, začal pít, doma byl hrubý, násilnický. Musela jsem se rozvést. Dcery mě tehdy velmi podpořily, protože viděly, jak mě ponižoval a ubližoval.

Měla jsem pak pár krátkých vztahů s několika muži, ale spíše přátelských, nic z toho se nevyvinulo v něco, čemu by se dalo říkat láska. Měla jsem o partnerství jiné představy, možná někdy vysoké nároky. Ale nějak jsem to hodila za hlavu, smířila jsem se s tím, že budu sama a začala jsem se více věnovat dcerám, kterým jsem hlídala vnoučátka.

A pak jednoho dne zazvonil telefon. Ubrečený hlas Ivany, která mi sděluje, že má rakovinu  a už v pokročilém stádiu. Byl to pro mě šok. Jako sestry jsme se vždy podporovaly, ona řešila se mnou moje manželské problémy, já její pracovní potíže… Hned na druhý den jsem vyrazila za ní. Byli oba zlomení, Ivana i Pavel. Proseděli jsme tehdy celou noc, snažili se hledat na internetu co nejvíce informací o nemoci, o alternativní léčbě. Nemoc ale postupovala rychle, Ivanu museli odvézt do nemocnice, kde strávila poslední tři týdny života. Navštěvovali jsme jí společně s Pavlem a mnohdy jsme končili u něj doma. Potřeboval oporu, s někým mluvit, nebýt sám. A vlastně toto potřeboval i po smrti Ivany. Řešili jsme spolu její pohřeb, záležitosti u notáře. Po večerech jsme vzpomínali na naše mládí, smutky střídaly úsměvy, zkrátka, bylo nám spolu dobře.

Když jsem oznamovala svůj vztah s Pavlem dcerám při jedné rodinné oslavě narozenin, byla jsem v šoku z jejich reakcí. „To je nechutné, teta se musí obracet v hrobě, jsi sobecká,“ slyšela jsem od nich mimo jiné. Ano, vím, že to není normální, že jsem vlastně přebrala zesnulé sestře manžela, ale bylo to neplánované a nečekané i pro mě. Doufala jsem, že se to časem spraví, že mě dcery pochopí, ale zatím se tak nestalo. Naopak. Dcery se mnou komunikují jen sporadicky, vnoučata prakticky nevidím. Stala jsem se černou ovcí rodiny. Pavlův syn zpočátku sice také nebyl z našeho vztahu nadšen, ale nějak to neřešil, vycházíme spolu celkem dobře.

Moc se trápím, uvědomuju si, že bych měla dát přednost svým nejbližšíím, tedy dcerám, přesto se mi vztah s Pavlem ukončovat nechce. Radila jsem se s psychologem, podle kterého to chce čas, ale nevím, cítím, že dcery i vnoučátka ztrácím. Možná někdo z vás něco podobné zažil a poradí mi, co mám dělat.

 

(Pozn.: Autorka si nepřála uvést své celé jméno, redakce její totožnost zná. Fotografie je ilustrační.)

 

 

Můj příběh rodina vztahy a sex
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.7 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Jani, neukončujte vztah s Pavlem, ani si nic vevyčítejte. Pokud si rozumíte a máte se rádi. Co jiného pěkného na tom světě máme? Přece nebudete sama. Tak bych se rozhodla já. Mám ráda lidi, kteří řeší problémy tak jak to cítí oni a nenechají si do toho mluvit!
Soňa Prachfeldová
Jestli je to skutečný příběh, ať pisatelka jedná v zájmu svého štěstí. Tady si musí poradit sama, co chce, žije svůj život a jen jednou.
Eva Kopecká
Právě proto. Čím méně toho o nás široká rodina ví, tím lépe pro všechny. Jak se máš? Fajn. Odkud jedeš? Byla fajn akce na zámku. To ses tam vypravila sama? Ne, bylo nás tam plno. Tečka. Nebo. Ta Jana je nějaká omládlá, má někoho? Jo, sluší jí to. Ta blůza jí sedne. Ptám se, jestli nevíš, s kým chodí. Ne, konečně, je to její věc, co mi je do toho. Zkrátka jsou věci soukromé, nemám potřebu je rozebírat s jinými, byť i příbuznými a řešit s někým někoho třetího mi přijde tak nějak docela pod úroveň. Velice mě potěšila jedna známá. Před časem mi řekla, hele potřebuju se poradit o něčem soukromém. Vím, že co ti řeknu, u tebe taky zůstane. No, povídám, člověk kolikrát ani sám sobě neporadí. Stejně si ty svoje věci budeš muset pořešit sama. Nojo. To máš vlastně i pravdu. A poradna skončila tak rychle, jak začala....
Lenka Kočandrlová
Nechápu nějaké plácání o nějakých rodinách,co si osobují kafrat svým údajným členům do života. U nás tedy se každý stará o sebe,neslejzáme se jakože "ta rodina", rádi se občas vidíme,ale klidně jednou za rok,i více. Netroufla bych si žvanit nějaká svá moudra např. mým sourozencům,jak žijí,co dělají,koho mají nebo nemají rádi! Je to jen jejich vlastní život a ať si ho užívají po svém. Rovněž nějaké demagogické kecy o tom,kdy se mají nebo nemají navazovat intimní vztahy - to je sna d každého osobní záležitost. Miluju lidi,co se stále hrabou v cizích problémech,na vše mají jediný a jen správný názor !!! Žijte si a nechte žít.....
Hana Štěpánková
v 67 se nenavazují intimní vztahy.
Martin Vrba
Vůbec nechápu, proč by mělo někomu vadit, že se po smrti někoho z příbuzných dají dohromady pozůstalí a spojí své životy dohromady. Vždyť je to to nejlepší, jak taková situace může dopadnout. Jde o stmelení těch lidí, nikdo nic neztrácí, dávají se dohromady lidé, kteří se znají. Nechce se mi věřit, že to těm dcerám může vadit - proč? Že by myslely na věci, které jsou vždy až na prvním místě? Na dědictví? Tak pak by bylo dobré to nějak upravit, aby byli všichni spokojeni. Ale zase - i v tom je to zase nejlépe, jak to může dopadnout - i to zůstává zase v té velké rodině - není to "rozdrobeno" směrem někam mimo rodinu, kdyby si pisatelka našla někoho cizího. Takový případ, kdy se po smrti sestry dala dohromady přeživší sestra se švagrem, se udál v minulosti už mnohokrát - bylo to dobré řešení i z mnoha praktických důvodů, než že k sobě "jen" zahořeli ti lidé láskou, dokonce i z těch majetkových. Že to mohlo dokonce i zlegalizovat vztah, který u těch lidí existoval už za života těch prvních partnerů - že ti tak ve skutečnosti žili dlouhá léta s "výstavním parožím", to je také pravda. :) Zda to bylo i v tomto případě, to nevíme, pisatelka přiznává jen velké sympatie - a my nemáme možnost paní pisatelce sáhnout na nos. Pak bych možná pochopil i to nepochopení dcer, které v té dodatečné legalizaci vztahu vidí jen ostudné ozdobení těch parohů tety. :) :) :)
Jan Zelenka
Vždy je důležitý vlastní život. nenechat se nikým ovlivňovat, ani nejbližšími. Dcery si musí zvyknout, že nebudete skákat podle nich. I senior může prožít hezký, nový partnerský vztah.
Jitka Caklová
Pouze skutečný život píše romány. Virtuální svět je fikce, aby se lidé, kteří nežijí svůj skutečný život, měli čím zabývat :-) :-)
Martin Vrba
Tyto příběhy mají svou "pramámu" v Cimrmanově hře PRAVDA, kterou ale nikdo nechce slyšet, a za její sdělení se vstupné nevrací a hereckou skupinu Cimrmana často před lynčem zachránil jen přídavek "vichr z hor", což nebylo nic jiného, než spořádaný ústup z jeviště i s kulisami do předem připravených pozic na další štaci. https://www.youtube.com/watch?v=GA6vkcqm_5Y
Jitka Hašková
Souhlasím s názory. Dcery jsou sobecké, je dobře , že je vám dvěma spolu dobře. Neetické by bylo, kdybyste měli spolu vztah za života sestry, Takto považuji za vše v pořádku. Jak píší ženy níže. Nemám co bych dodala. Žiji sama a není to lehké, bohužel jsem po dvou rozvodech nepotkala nikoho, s kým bych si rozuměla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.