Balík do ruky
Ilustrační foto: Pixabay

Balík do ruky

30. 11. 2022

„Řeknu vám, Česká pošta, to je teda instituce,” povzdechla jsem si v sobotu na konci listopadu při rodinném obědě u příležitosti synových narozenin. „Na internetu jsem si koupila nové zimní gumy na auto a zároveň si objednala jejich doručení domů jako Balík do ruky.“

A pokračovala jsem: „Včera ve 12,21 mi pošta mailem a sms avizovala, že zásilka bude toho dne doručena na moji adresu mezi 8,00 až 14,00. Trochu mě udivilo, že avízo přišlo až tak pozdě, ale protože jsem byla naštěstí od rána doma, říkala jsem si, že o nic nejde, že jsem doručení nepropásla. O to větší bylo moje překvapení, když už ve 12,29 přišlo další avízo: ´POKUS O DORUČENÍ ZÁSILKY SE NEZDAŘIL. Zásilka bude připravena k osobnímu odběru na poště dnes od 17,00.‘ Přesvědčte se na vlastní oči,“ dodala jsem a na důkaz příkoří na mě spáchaného jsem dala kolovat svůj mobil.

Všichni až na syna mi projevovali účast.

„Opravdu. Nikdo nezazvonil, nikdo nezatelefonoval. Neumím si představit, jak si vyzvedávám na poště čtyři gumy od auta, jak je vláčím po schodech a po chodníku a pak je rvu do auta. Nemluvě o tom, že by se mi do Miniho najednou ani nevešly. Fakt mě to vytočilo, takže jsem nelenila a napsala stížnost, kde požaduji opětovné doručení domů další pracovní den, tedy v pondělí.“

Všichni až na syna se mnou souhlasili.

„Představte si, že včera v podvečer mi už na stížnost přišla odpověď. Tomu neuvěříte, podívejte,“ a na důkaz oprávněnosti mého rozhořčení jsem zase dala kolovat mobil:

´Dobrý den, Vaše e-mailové podání bylo postoupeno k vyřízení. Výsledek obdržíte v nejkratším možném termínu, nejpozději však do 30 dnů. Hezký den. Česká pošta, s. p. - Call centrum´

Nikdo z rodiny kromě syna nemohl věřit vlastním očím.

Představa, že gumy obdržím až někdy na Vánoce, mě vedla k další, poněkud delší úvaze, že je to s Českou poštou snad ještě horší, než to bývalo, když jsem byla mladá. A už tenkrát to nebylo nic moc. Najednou se ozval syn, který se celou dobu jen ošíval, ale mlčel:

„Já mám s poštou zkušenosti dobré. Měla´s smůlu, to nepopírám. To se může stát. Ale prosim tě, mami, když ty jsi byla mladá, tak ještě doručovali poštu na koních. Dneska je to přeci úplně někde jinde.“

Jen mi neřekl kde. Ale já to asi tuším.

Česká pošta Můj příběh služby
Hodnocení:
(5.1 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
V Praze 11 - Chodově jsem měla s doručováním obdobnou zkušenost. Vždy jen sdělení, že mě nebylo možno zastihnout. Ale je pravda, že jsem ještě jezdila do práce a vracela se pozdě. Pošta si však na to zvykla a asi to vzala jako věc neměnnou, i když už jsem byla v důchodu. Zažila jsem, že jsem z okna viděla pošťačku jít ven z našeho vchodu. Ačkoliv u mě nezazvonila, měla jsem ve schránce obvyklé sdělení o nezastižení. Ze zásilkovnami jsem dosud měla zkušenosti dobré. A zde v jihočeském Týně si se svými minimálními požadavky zatím na Českou poštu nestěžuji.
Vladimír Mrázek
Pokud si něco na internetu koupím,nechám si to doručit na chalupu,kde se většinou zdržuji. Naposled koncem října 2 kusy zimních pneu.Vše bez problému.Stejnou zkušenost mají i mí sousedé,kteří mají potíže s pohybem a internetové nakupování je pro ně výhodné. Souhlasím s tím, že na venkově je situace mnohem lepší než ve městech. V trvalém bydlišti mám poštu hned vedle a nedávno jsem ráno v 7,30 volal na doručovatelku, která mi strčila do schránky doporučený dopis s přípisem, že mě v 8,10 nezastihla.
Alena Švancarová
Naprosto s Vámi souhlasím.Právě jsem volala na poštu do Aše kam jsem posílala ve čtvrtek balíček,v pátek byl sice na místě,ale adresát ho nedostal a ani lístek do schránky,že má na poště zásilku.Volala jsem do Aše,bylo mi řečeno ,že tam už se zásilky ani domů nedoručují,že to tam kolabuje.Hlavně,že si pošta neustále zdražuje.Za zásilku,která neměla ani půl kg jsem zaplatila 130 kč.Ještě,že to nebyly pneumatiky.Také jsem na poště chtěla zadat předplacení časopisu,paní za přepážkou nevěděla jak postupovat,prý se mám zeptat na hlavní poště.Ještě,že ne na lampárně na nádraží.At žije naše pošta.
Jaroslava Handlová
Aleno, cizí neštěstí potěší - v tvém případě mě pobavilo líčení děje. Doufám, že už pneumatiky už dovezl na tvoji adresu přinejmenším aspoň pár poštovních volů?
Libuše Křapová
Zasmála jsem se, i když to moc k smíchu není. Také raději objednávám přes zásilkovnu. Ale nedávno jsem byla nucena použít také ČP, malá zásilka ve velikosti tlusté obálky, balík do ruky. Prodejce deklaroval, že zásilku si Pošta převzala, sledování balíčku nefungovalo, třetí den a nic. Pak najednou SMS, že balíček je uložen na poště v Uh. Brodě (10 kilometrů od nás), otevírací doba ... Přišlo mi to okolo šesté večer, okamžitě jsem tam volala, už měli zavřeno. Dobře, tak jsem na ně vyrukovala hned ráno. Prý - to dělá automat, my vám to dnes přivezeme. Naštěstí přivezli. Jiné dopravní služby fungují, až na jednu výjimku. Už si nepamatuji, která dopravka to byla, mně ty jejich zkratky připadají všechny stejné. Jednou jsem měla objednány dva balíčky a každý ten prodejce používal jinou službu. Shodou náhod se stalo, že k nám dopravci přijeli ve stejný čas. Já šla přebírat jeden balíček, Jindru jsem poslala k druhému autu s tím, že to bude stát tolik a tolik. Auta odjely a JIndra mi říká, že jsem popleta, stálo to zhruba o osmdesát či kolik korun víc. Zarazilo mne to, šla jsem si to zkontrolovat, pamatovala jsem si cenu dobře. Volala jsem prodejci, svou cenu mi potvrdil. Pak jsem volala i řidiči toho auta, prý se spletl, jen něco předá a vrátí se i s penězi. Nepřijel ani ten den, ani druhý. Tak jsem napsala ofidiální reklamaci, hošík naklusal okamžitě hned ten další den, vrazil peníze Jindrovi do ruky a ani se neomluvil.
ivana kosťunová
Dnes jsem se tedy srdečně zasmála- podobný článek o zkušenostech s Českou poštou mám na svém profilu pod názvem "Vědro má ve dne díru" , pokud budete mít zájem si přečíst. tak ono se opravdu nic za tu dobu nezměnilo :)) Ale za tu dobu jsem došla k poznání, že na vesnici je to jinak. Zde pošta funguje bezvadně, přijde SMS- pošťák zatelefonuje- za 5 minut jsem tam, já vyběhnu před dům a on zrovna přijíždí. Pokud zrovna nejsem doma, na požádání přiveze další den, nebo schová na poště. Je to tím, že se tady všichni znají, a snaží se o dobré vztahy.
Martin Vrba
Kdepak Česká pošta, nedám na ni dopustit, ta jediná mne nenechá chvíli zlenivět. Když od ní něco čekám (už jen pomálu), tak sedím na vyvýšené židli s očima do opuchnutí upřenýma na branku, abych snad náhodou nepřehlédnul skrčenou pošťačku, snad i v přestrojení, která mne šoupne do kaslíku lísteček: "Nešlo doručit - adresát nebyl přítomen". Já mám dobré zkušenosti z PPL - z 98% dodrží přesný termín podle SMS. No - asi nejdete s dobou, paní Alenko, příště si zkuste objednat pět pneumatik a osobně je k vám dovalí premiér vlády jako propagační akci "pětikolky" a vy mu jednu vrátíte (určitě ráda) na dar Ukrajině. :)
Irena Mertová
Také se často dohaduji s poštou. Většinou se podaří, že doručí opakovaně poštovním autem další den. Na koni ke mně zatím nikdo nedorazil. :-) Také se mi stalo, že dost těžkou zásilku vnutili paní pošťačce do kabely. Já jsem ale neměla přesně čátku dobírky, předem nedali avizo, kartou to nešlo a vracet též ne - tak ona musela zásilku donést zpět na poštu a druhý den ji ke mně táhla znova, rozzlobená. Nevím, proč nedovezli autem, které denně jezdí okolo nás.
Alena Velková
Věrko i já převážně využívám Zásilkovnu nebo cokoli jiného, abych se vyhnula frontě na poště, ale v tomto případě to šlo dovézt domů, už sice nevím proč, právě jen přes tu poštu...
Věra Ježková
Mám s poštou opačné zkušenosti. (Gumy neobjednávám, nemajíc auto.) U internetových objednávek žádám zaslání balíčku do zásilkovny nebo na poštu. Radši si ho vyzvednu tam, než abych musela doma čekat. Několikrát se mi stalo, že mi přišlo oznámení, že mi balíček bude doručen domů dne …, mezi … hodinou. A musela jsem na webu pošty měnit žádost o doručení na její adresu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.