A už je tu zase Advent!
Krásné vánoce a mnoho štěstí a zdraví v roce 2023. FOTO: Marian Lanc

A už je tu zase Advent!

11. 12. 2022

Rok se s rokem sešel a opět nastal předvánoční čas. Doba zklidnění, rozjímání, dobročinnosti a příprav. Období setkávání s přáteli, sousedy, spolupracovníky.

Přišel čas, kdy se ohlížíme nejen za končícím rokem, ale často se vracíme ve vzpomínkách do našeho dětství a vzpomeneme i na ty, kteří už nejsou mezi námi.

K akcím zpříjemňujícím adventní čas patří jarmarky a rozsvěcení vánočních stromů na náměstích měst i návsích obcí. Doprovázeny vystoupeními kapel, dětmi zpívajícími koledy, bohatým občerstvením a stánky s dárkovým zbožím.

Po dvou letech nedobrovolného půstu proběhl jarmark za hojné účasti místních i přespolních i v naší obci. Kulturní dům a jeho okolí praskaly ve švech. Bylo zamračeno, nás však hřál oheň v kovových koších, výborný srnčí guláš a vánoční punč.

Prohlédli jsme si betlém, který je každým rokem rozlehlejší a krásnější, pozdravili naše sousedy, nakoukli do staré jizby s vybavením a předměty denní potřeby našich předků. V kulturním domě bylo příjemně teplo. U připravených stolů tvořily děti, u jiných si dospělí zdobili adventní věnce nebo si mohli zakoupit nazdobené perníčky. Sobotní odpoledne rychle uběhlo. Nakoukněte do fotogalerie a posuďte sami!

https://cs.wikipedia.org/wiki/Advent

advent Vánoce
Autor: Hana Lancová
Hodnocení:
(5.2 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Hani, máte to tam krásné :-) Díky, že jsi se s námi o to podělila :-)
Soňa Prachfeldová
Všude je hodně lidí na akcích, jako by potřebovali dohnat tu dlouhou odmlku. Oslavy v domácím prostředí lidí hodně sbližuje.
Blanka Lazarová
Líbí se mi tyhle akce v malých městech. Je to takové přátelské, bezprostřední, nekomerční. Je vidět ta pohoda a nadšení. Hezký advent ! :-)
Hana Polednová
Moc hezké setkávání lidiček, také to mám ráda. Vše nějak rychle utíká, tak přeji hezké vánoční svátky.
Zuzana Pivcová
Je dobře, že dobu adventní lze strávit i pohodovým způsobem bez hektického nakupování.
Anna Potůčková
Je prima, že se můžeme opět setkávat s jinými lidmi všude, kde se jen dá. Jen aby tomu tak bylo i nadále, je to příjemné a myslím že v dnešní době také hodně potřebné. Přeji Vám krásné a láskyplné Vánoce!
Jan Zelenka
Setkávání s lidmi je pro lidi našeho věku příjemné a pozitivní.
Jitka Hašková
Krásná adventní nálada se vším co k tomu patří. Děkuji. Přeje veselé Vánoce.
Daniela Řeřichová
To je dobře, že se zase lidé mohou setkávat, družit, radovat. Kéž by taková pospolitost vydržela po celý rok. Pěkné vánoce přeji!
Dana Kolářová
Nakoukla jsem a nedivím se že sobotní odpoledne rychle uběhlo. Hezké svátky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.