Snění
Ilustrační foto: Pixabay

Snění

22. 12. 2022

"Já sním o Vánocích bílých,," se zpívá ve známé písni, ale já o nich nesním,i když bílé zasněžené Vánoce, pokud by byly bez náledí, by hezky dokreslovaly sváteční romantickou náladu.

Poslední dobou se mi zdává o různých zesnulých přátelých a příbuzných. Nevím, zda to neznamená něco zlého, čeho bych se v budoucnosti měla obávat. Doufám, že ne! Prožívám s nimi různé příhody a situace, které se nikdy nestaly a pomáhám jim v noci řešit různé životní maléry. Naposledy to bylo o mé dlouholeté kamarádce, se kterou jsem se poznala v mateřské školce a přátelství nám vydrželo desetiletí. Jmenovala se Eva, byla hodně nemocná a už též není mezi námi. V mém snu s jejím tatínkem, hudebníkem (hrál v orchestru ND první housle) udělali bankrot a co jim nevzal exekutor to málo, co jim zbylo jsme dražili. Většinu se podařilo prodat, ale neutržilo se tolik, co se očekávalo. Zbytek neprodaných věcí jsme kamsi odváželi - asi do nebe.

Toto se nikdy nestalo, žili sice skromně, ale bez takovýchto nepěkných zážitků, ani exekuce ani bankrot se nikdy nekonaly. Ve snu mi jich bylo hrozně líto, vzbudila jsem se uplakaná potom šťastná, že to není skutečnost.

Jenom je nepochopitelné, když člověk před spaním na nic takového nemyslí, proč ve spánku takovéto nesmyslné drama vznikne. Budu se snažit snít raději o ovečkách, které jdou za sebou přes lávku, nebo o těch bílých Vánocích a doufat v krásné, příjemné sny.

Tak hezké  a příjemné Vánoce všem.

Můj příběh Podzimní soutěžení 2022 sny
Autor: Suchá Olga
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Zcela nečekaně se mi povedlo otevřít tento článek až po Vánocích. Asi všichni máme se sny podobné zkušenosti, ale mě dnes zaujalo, že jsem ho objevila teprve teď. A za okny "vánočně" sněží.
Zuzana Pivcová
Olgo, často ve snu přichází něco nedořešeného, co nás podvědomě trápí, nebo nás něco varuje. Ale není třeba se snů bát. Krásné svátky.
Dana Puchalská
Paní Olgo, já mívám občas sny,že by si v nich leckterý scenárista vybral námět pro svůj film. Děkuju za milý článek. :-)
Jana Jurečková
Já nevím, kde se berou sny, ale dokážou nás pořádně potrápit! Také se mi občas stane, že prožívám příběh a jsou tam známí lidé, já jim pomáhám a oni jsou daleko a pořád mi neodpovídají, je mi to divné. A pak se probudím a jsem ráda, že nemusím nic řešit. Byl to prostě sen. Děkuji za hezký příběh.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.