Ženy, po šedesátce život nekončí...
Ilustrační foto: Ingimage

Ženy, po šedesátce život nekončí...

30. 12. 2022

Některé ženy se bojí stárnutí a dělají všechno pro to, aby si připadaly stále mladé a žádoucí. Podstupují zkrášlující plastické operace či vynakládají spoustu peněz na obnovu pocitu mládí. Mají zdání, že jim život protéká mezi prsty.

Milé ženy, můžeme to mít i jinak. Život po šedesátce nekončí, nýbrž pokračuje! Důležité je zdraví, a pakliže nás stále provází, byť s menšími obtížemi, máme vlastně vše, co potřebujeme…

Není proč plakat a naříkat

Má tvář už nevykazuje rysy mládí a přibývají vrásky. Vždyť je to přirozené. Naopak, nepřirozené jsou šedesátnice vypadající na třicet. Někdy se plastická operace nepovede, a pak, světe, děs se! Není lepší být spokojená s tím, co nám matička příroda nadělila a stárnout s grácií a úsměvem? Vždyť už se nemusíme s nikým srovnávat. Jsme natolik zkušené a mnohdy omlácené životem. Prožily jsme neskutečné trable a těžká trápení. Setkaly se se smrtí svých blízkých a nyní bychom měly plakat nad tím, že nám šedesátka zaklepala na vrátka? 

Jde o to, jak se ke stárnutí postavíme

Zda nás sklátí pohled na sebe do zrcadla, anebo si řekneme: „Mohlo to být ještě horší!“ Važme si toho, že máme okolo sebe milovanou rodinu, můžete polaskat nově narozené vnoučátko, či být hrdé na své dospělé děti. Ve svém věku máme zpravidla zařízené bydlení dle svých tužeb a představ.  Většinou děláme věci, které samy chceme.

Nicméně, každá žena nemá takové štěstí, že žije ve spokojeném partnerském vztahu a má děti. Ne každé toto bylo osudem dopřáno. Ale i přesto můžeme být šťastné. Stačí se podívat okolo sebe, prohodit pár slov se sousedkou, zajít s kamarádkou na kafíčko, hlavně nezůstávat sama doma. Je dobré se scházet, pěstovat milé vztahy. Konec konců pokud máme to štěstí, že jsme obklopeni přáteli a zdraví nám slouží natolik, že můžeme pěstovat i své koníčky a rozvíjet zájmy, co víc si přát?

Co je proti tomu pár nových vrásek v naší tváři?

 

 

 

 

 

glosa Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Jurníčková
Po šedesátce život určitě nekončí- právě naopak. Já vyrážím často s kamarádkami na výlety, za kulturou a vůbec aktivně žiju- jsem ráda, že je na to konečně čas.
Jindřich Berka
Pořád jste kočky. Pečujte o sebe a my budeme mlsně zírat. Jindra
Jarka Bruschová
Je mi šedesát jsem v důchodu a snažím se žít jak za mlada. Jezdím na výlety, užívám si vnoučata a stihnu pobavit i 80 letou maminku
Lenka Langrová
Čtu Váš článek a mám pocit,že asi žiju v jiné zemi.Po šedesátce opravdu život nekončí, protože naprostá většina žen v tomto věku musí chodit do práce.Fakt nemůžu sedět na kafičku s kamarádkou,protože na to absolutně nemám čas. Po šedesátce už většinou máme vnoučata, dcery pracují a potřebují pomoc.Nelze to realizovat tak jako v dřívějších letech,protože obvykle pracuje dcera i matka. Máme také staré rodiče, kteří obvykle potřebují pomoc nebo alespoň pozornost.Sil pomalu ubývá,ale spokojeně odcházet do důchodu moc nechceme i kvůli dnešní finanční zátěži,která je dnes na lidi v tomto státě kladena.Svůj zevnějšek rozhodni nechci vystavovat pouze vlivu přírody a myslím,že naprostá většina žen kolem šedesátky to dnes takto dělá,.Opravdu mi nezbývá čas na nějaké úvahy, čím mám naplnit život Mám ho doslova přeplněný.Myslím,že by se autorka článku měla aktuálně rozhlédnout po světe a zjistit, jak žijí dnešní ženy po šedesátce.
Taťana Veselá
Děkuji všem za milé komentáře a přeji taktéž všem vše nej do nového roku a spoustu dalších krásných nových zážitků...
Miloslava Richterová
Děvčata, paleček nahoru, všechny mi mluvíte z duše :-), přeji hezký poslední den roku i všechny další, hlavně zdravíčko :-)
Věra Ježková
Tenhle portál je pro aktivní seniory. Nemyslím si, že by kteroukoli z nás napadlo, že život po šedesátce končí.
Alena Velková
Přesně tak...mě přijde, že život začal v 55+...mám všechno, co potřebuju a po ničem moc neprahnu, děti jsou z domu, vnoučata sice hlídám často a občas je to náročné, ale nakonec je stejně odevzdám rodičům a mám svůj klídek...do práce chodím jen dobrovolně a na dohodu, cvičím, chodím na kafíčko, na rockové koncerty a na výstavy, učím se, píšu, hodně cestuju u nás i do zahraničí... prostě si dělám, co chci nebo taky nedělám vůbec nic...a tak přeju všem, jen aby nám to zdraví ještě vydrželo :-))
Soňa Prachfeldová
Život jde pořád dál, buďme rády za přibývající roky, že máme takové štěstí, ještě tu pobýt. A hlavní je to zdraví, to nám vrásky i trochu spraví.
Jitka Caklová
Nevím, proč by měl život v šedesáti končit. Já jsem v sedmdesáti teprve začala žít. Před chvílí jsem se vrátila z 15ti kilometrového koloběžkového výletu, což by mě v šedesáti ani nenapadlo :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...