Flanelka za trenky aneb poslední volba jednoho důchodce
Ilustrační foto: Pixabay

Flanelka za trenky aneb poslední volba jednoho důchodce

29. 1. 2023

Tak to máme konečně za sebou. Miloš Zeman předá prezidentské žezlo Petru Pavlovi. Farizejství, prostořekost, pomstychtivost vystřídají důstojnost, respekt, pokora. Flanelová košile místo trenýrek.

Do třetice všeho dobrého. Dvakrát mi prezidentská volba nevyšla, napotřetí to klaplo. Těší mě to o to víc, že to byly možná – vzhledem k věku – moje poslední prezidentské volby. Jejich výsledek přinesl dobrou zprávu pro Česko: lidé se nenechali opít rohlíkem namočeným do jedovatého lektvaru namíchaného ze lží, cynismu a populismu. A moc dobře je, že osud Česka není lhostejný zejména mladým lidem a že jejich hodnotový žebříček – ač se to nám, starým, mnohdy nezdá – je nastaven správně.

Prezident toho v našem parlamentním systému sice moc nezmůže, ale přeci jen jde o hlavu státu, měl by být proto respektovanou autoritou. Po mnoha letech máme šanci, že Hrad nyní takovou autoritu mít bude.

Miloš Zeman byl možná dobrým šéfem partaje, v prezidentském úřadu ale totálně selhal – ohýbáním ústavy, prostořekostí, panáčkováním, bratříčkováním s nedemokratickými autokraty, urážením novinářů, omilostněním zlodějů. A je jedno, nakolik jeho chování ovlivňovala arogantní hradní parta.

Jaký pán, takový krám. Teď máme naději, že se politická kultura v naší zemi změní. Nejen na Hradě. A to je dobrá zpráva nejen pro nás, seniory, ale zejména pro naše potomky.

 

 

 

politika společnost
Hodnocení:
(3.9 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Tož hurá na ně. Bijte je, řežte je
Monika Monca
Miloše Zemana jsme na Hradě potřebovali. Mít tam posledních deset let někoho schopného a slušného, je možné, že by tyhle volby vyhrála kobliha. Měli jsme prvních 5 let na to, abychom pochopili, co je MZ zač. Nepoučili jsme se. Dalších 5 let trvalo společnosti, aby se její "většina" (v uvozovkách proto, že můžu mluvit jen o většině těch, co k volbám došli) rozhodla lépe. Ale stále je tu druhá část populace, před kterou je třeba se mít na pozoru a která může ovlivnit další volby, hlavně tedy parlamentní...ti, co stále věří v papalášství a populismus. Ještě jsme nevyhráli.
Eva Krausová
Nechci se plavit na "fialovém" parníku, kde u kormidla je generál. Je ostatně jen otázka času, kdy osud parníku dopadne stejně jako Titanik... Nebudu nosit flanelové košile, nejsem ovce jako ti zfanatizovaní, co je nyní najednou nosí a dříve nad nimi ohronovali nos, byť byly hřejivé a příjemné na dotek. Nový prezident mi přinesl jen jedno pozitivum - dám si 5 let detox od TV zpráv.
Hana Rypáčková
Volila jsem P.P. už v prvním kole. Nechtěla jsem hlavně Babiše. Sice osm let nekupuji jeho potraviny, je to osobní vzdor a nechutnají mi. I když voják, je normální člověk, který se nestraní lidí, sportuje a dá s v hospodě pivo. Jen mi je líto, zda bude mít na své koníčky čas a co ti hoši okolo něj s kmitajícíma očima. Tu ochranku za zády mu nepřeji.
Ludmila Černá
Hezky jste to napsal.
Svatava Páleníková
Výstižné! Také to tak vnímám.
Dagmar Pravečková
...co slovo to perla. Souhlasím. Jsem ráda, že už se nebudu muset stydět za svého prezidenta.
Jindřich Berka
Je to obchod s nadějí. Kdyby ji neměli lidé v koncentrácích, tak nepřežijí. Pořád hledáme tu naději, bohužel skutečnost je většinou jiná. Jindra
Jindřich Berka
Pane Vácho, já bych tak neslavil. Důchodci, kteří jsme volili Pavla byli v menšině!!! Oni si totiž myslí, že jim Babiš přidává ze svého. Já když jsem kdysi dělal audit v jedné pekárně Penam, která patří Babišovi, tak většinou ho zaměstnanci nevolili. Například měli ve smlouvě prémie, ale ty ukazatele se nedaly splnit. Jo byznys a podnikání, kdo chce vydělat na lidi nesmí mít ohled. Jak může být miliardář levicový a hájit zájmy těch nejchudších? V těch krajích, kde vyhrál, které jsou nejchudší se lidi zbláznili. Vy jásáte nad Pavlem jako lidi kdysi nad Havlem. Jenže je to stejný kariérista jako každý politik, kterému jde pouze o naše hlasy. Dívejte se střízlivě, pozorujte a za rok mi napište, jak jste spokojen. Jindra
Miloslava Richterová
Pane JC, kéž by se nic nezměnilo a nebo lépe, změnilo, lidé by dostali rozum, přestali válčit a neshody by řešili diplomaticky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.