Nedostatkoví zubaři
Ilustrační foto: Pixabay

Nedostatkoví zubaři

3. 3. 2023

Stomatologové neboli zubaři totiž nejsou a já už vidím, že všichni budeme po světě chodit bez zubů. No, možná, že za chvíli nebudeme mít co kousat a tak to bude jedno.

Nevím, jestli mám být ráda, že mám ve svém věku ještě zuby, dokonce i  zuby moudrosti a jestli na tom nejsou ti, co mají protézy, lépe. Zubaři nějak vymřeli. Trávím několik měsíců jejich hledáním, protože bohužel náš starý, úžasný zubař šel do důchodu.

Volám, kam se dá, a když nějakého zubaře najdu, tak mi řekne, že už nikoho nepřijímá, protože má plno. Kontaktuji pojišťovnu a vyhrožuji jí, že jí zruším, protože není schopná se o mne postarat, i když si ji vydržuji takovou dobu.

Modlím se, modlím se pořád, aby mě nějaký zub nezačal bolet. Bohužel bych neměla kam se svoji bolestí jít. Začínám jíst jenom tekutou stravu a trnu. Začala jsem se dívat kolem sebe a vidím, co lidí v mém věku nemá nějaký zub. Možná, že to bude už úplně normální a dokonce in.

Nikdo si na nic nebude dělat zuby, protože je nebude mít. Já si svých zubů vážím, protože se můžu ještě na lidi usmívat. Bez zubů se budu jenom snažit pusu moc neotvírat, protože i když to bude možná in, není to hezký pohled. Přestaneme se usmívat, protože náš úsměv bude hrozný škleb.

No, nevím, jak to půjde dál, ale já bych chtěla mít svoje zuby až do své smrti udržované a chci s nimi i zemřít, aby ten můj poslední škleb nebyl tak hrozný.

No chci toho snad tak moc?

Můj příběh zdraví zuby
Hodnocení:
(4.8 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Hanko, vím, co lidí se nezaregistrovalo po odchodu zubaře do penze. Ani já ne...
Hana Šimková
Evičko na soukromého zubaře bych neměla.
Eva Mužíková
Tento problém mám díky soukromému zubaři vyřešen... ale ta cena!!!
Soňa Prachfeldová
Je to bída sehnat zubaře, leda poručit zubům aby držely a nebolely. Umět tak kouzlit!
Taťana Veselá
Určitě nechcete moc, ale skutečnost je bohužel taková. Sehnat dobrého zubaře je fakt někdy úmorné. Za zubařem dojíždím, bohudíky ne moc daleko. Jen se děsím toho, až půjde do důchodu, protože už nejspíše přesluhuje... Zároveň chodím na dentální hygienu, na kterou i přispívá zdravotní pojišťovna. A hlavně vidím dobrý výsledek. Doporučuji, tím spíše, že zdrav.pojišťovny už proplácejí jen jednu preventivní prohlídku u zubaře.
Jana Jurečková
Bydlím v městysi Dub nad Moravou a paní zubařku tu máme. Chodím 2x ročně na preventivní prohlídku, mám ji proplacenou. Je to nesmírně milá a hodná paní doktorka. Vzpomínám si, že když jsem ještě chodila do práce a byla po noční směně, řekla, že můžu přijít až se vyspím. Pokud mám nějaký problém, nemusím se objednávat, vezme mě okamžitě. Vše je o lidech. Já měla štěstí, nemůžu si ztěžovat. Přesto se najdou, ale lidé, kteří mají nosík nahoru a jedou k zubaři raději do města.
Anna Potůčková
Máme štěstí v tom že dcera se kamarádila se zdejším mladým zubařem a celou rodinu díky ní zaregistroval hned skoro na začátku jeho praxe po vystudování školy.
Zuzana Pivcová
Hani, v jihočeském Týně, kde už skoro 2 roky pobýváme, bych stomatologa nesehnala. Nikdo ze zdejších nové pacienty nebere. Někteří lidé jezdí do Budějovic. Když mě začala hned první léto bolet sedmička vpravo nahoře, která se viklala a tlačila na nerv, procpal mě nakonec náš známý do nedaleké obce Zlivi k rodinné doktorce. To však šlo o jednorázový a celkem rychlý úkon. Při dalším bolestivém problému jsem po delší době napsala své milé, ochotné paní doktorce do Prahy a od té doby raději vážím cestu k ní. Ona je neskutečně dobrá a ochotná. Kdysi jsem tu s ní napsala rozhovor, pro zájemce "ZP zpovídá MUDr. Zarine Chačikjanovou". Je to i v současné době dost aktuální.
Jana Kollinová
Hano, buďte ráda, že máte své zuby, ale doporučuji neumdlévat ve snaze najít zubaře. Při mé zkušenosti, než se Vám ho podaří najít a než přijdete na řadu, určitě nějaký zub bude vyžadovat péči odborníka, třeba preventivní. Vzpomínám na doby, kdy jsem si bez objednání šla sednout do čekárny zubaře, počkala si až na mě přijde řada a tentýž den se mi dostalo ošetření, přitom nešlo o akutní případ. Ale čo bolo, to bolo!
Petr Dvořák
Od tohoto roku zdravotní pojišťovny (možná některé, možná všechny, nevím) přestaly proplácet dvě preventivní prohlídky ročně. Pro všechny - to je fakt. Je to moudré rozhodnutí, jako spousta jiných. Pro blbce - to je ironie. Protože obecně platí, že když se malá závada opraví hned, stojí to mnohem méně, než když se čeká, až to přestane fungovat. Tak proč nepočkat, ať peníze lítají. Papírků je dost, evropské rotačky jedou na plné pecky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.