Chci být aktivní
Ilustrační foto: Pixabay

Chci být aktivní

12. 3. 2023

Když jsem byla mladší, házená byla mým celoživotním koníčkem. Byla jsem v týmu, hrála jsem každý týden a milovala jsem to. Ale teď, když mám 65 let, už mi docházejí síly a nemohu hrát tak, jak bych chtěla.

Začala jsem přemýšlet o tom, jaký by byl vhodnější sport pro mě v mém věku. Chtěla bych stále zůstat aktivní, ale potřebuji něco, co nebude tak náročné na mé tělo.

Zvažovala jsem možnosti jako jóga, plavání a chůzi. Myslím si, že by mi jóga a plavání mohly pomoci udržet flexibilitu a kondici. Chůze by byla skvělá pro mé srdce a pomohla by mi udržet si pohyblivost.

Je to těžké přemýšlet o tom, že už nebudu hrát házenou, což bylo mým oblíbeným sportem, ale musím myslet na své zdraví a dobře se o sebe starat. Ať už se rozhodnu pro jakýkoliv sport, vím, že bude důležité najít tým lidí, kteří mě podpoří a budou mě motivovat k pravidelnému cvičení.

aktivní senioři sport
Hodnocení:
(4.7 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ludmila Černá
Zdravím. Všechny tři volby jsou správné. Chůze s hůlkami je bezva, procvičíte si horní polovinu těla i nohy. X let cvičím jógu a jde to, i když moje záda a kyčel se občas ozvou. Je mi 72. Naší cvičitelce bylo loni 80, letos to už vzdala, kvůli kyčelnímu kloubu jí lékař dovolil jen cvičení ve vodě. Prostě pohyb je nutný. Jinak ztuhneme a nehneme se.
Marie Faldynová
Já zase ráda vzpomínám na vysokohorské túry. Za svobodna jsme prochodili všechny slovenské hory, jen na Vysoké Tatry došlo až když jsem měla děti. Dneska jsem ráda, když zvládnu dojít do lesa na borůvky. Nebo na houby. Život není to co chceme, ale to co máme :-)
Jan Zelenka
Ve 23 letech mi byla diagnostikovaná pokročilá artróza a to byl konec se závodním šermem, ve kterém jsem byl velmi dobrý. Můj oddílový kolega, kterého jsem běžně porážel, se dostal až do reprezentace. na sport nemám dnes ani pomyšlení. Ať vám elán a zdraví ještě dlouho vydrží, paní Bílková.
Jana Kollinová
Paní Blanko, ať už si vyberete jakýkoliv sport přiměřený Vašemu zdraví a možnostem, přeji Vám hlavně výdrž a hlavně nalezení správných týmových přátel. Já jsem již omezena na procházky s tím nejlepším přítelem, psem a je nám krásně.
Blanka Lazarová
Alena to napsala přesně. Něco o tom vím. Jistě je lepší praktikovat cokoliv společně s někým podobným. Ale ne vždy je to možné. A tak se musíme naučit hýbat se sami. A věřte, že v tom lze najít i zalíbení. Přeji hodně zdaru ! :-)
Alena Velková
Ano, sporty jste vybrala dobře, ale dost nechápu, k čemu zrovna k těmto sportům potřebujete mít tým lidí a proč o tom pouze stále uvažujete...každé ráno vstanu a cvičím jógu 45 minut, plavat si zajdu sama a k chůzi také nikoho nepotřebuju, chodím rychle, občas to střídám s během...buď na sobě chci pracovat nebo ne, moje zdraví je moje motivace...pokud potřebuju společnost, zajdu si s kamarádama na pivo :-)
Naděžda Špásová
Jano, sport je hezká věc, je jedno rčení "sportem k trvalé invaliditě", tak opatrně. Plavání určitě není špatné, pokud nemáte kožní problémy. Mně kdysi můj gynekolog veřejné bazény vůbec nedoporučoval a měl pravdu. Výběr je jen na vás.
Miloslava Richterová
Tým lidí je určitě bezva, ale motivace by měla být Vaše. Pro sportovkyni přece žádný problém :-) Jinak to, o čem uvažujete, jste vybrala dobře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.