Putování nejen o Velikonocích
FOTO: Archiv Evy Krausové

Putování nejen o Velikonocích

9. 4. 2023

Jaro je tady, ač tomu někdy počasí neodpovídá... Příroda dostává zabrat. Jednou teplo, jindy mrazy a sníh. Po dlouhé zimě se s Robinem nemůžeme dočkat, až si prodloužíme vycházky a třeba si i vyjedeme na výlet. Je sice pravda, že oba jsme již v seniorském věku, já mám i své zdravotní neduhy, ale to mě neodradí od vycházek, protože hlavně bez přírody není můj život radostný. Dokud to jde, můj čas věnuji hlavně psímu parťákovi Robinovi, na lítání po doktorech je vždy dost času. My dva ho raději využíváme při společných toulkách. 

Těším se, až si vyjedeme do hor na Klíny, ač mým přáním by bylo být alespoň týden na Šumavě. Někdo nemůže být bez moře, já jsem doma v horách, v lese. 

Ještě že máme kam chodit v našem městě, jde to i přes zimu a nemusíme čekat na jaro. 

Na hrad Hněvín jsme šlapali vícekrát, já jsem tam zažila i divadelní představení Noc na Karlštejně a řeknu vám, byl to zážitek. Letos se tam snad podívám na jiné představení znovu. Škoda jen, že tam není vypraven autobus pro diváky, protože vyšlapat ten kopec zvláště pro starší může být problém... Autem se totiž dá při představení jet jen pod hrad, takže ani taxi nepomůže. Nyní se na hradě sice lecos opravuje, ale i tak to stojí za ten výšlap - výhled stojí za to, třeba i z vyhlídky pod hradem.

Letos jsem se dozvěděla o nové vyhlídce na Resslu, tam jsme nemohli chybět. Netušila jsem, kudy se tam nejlépe dostat, zvolila jsem sice nejkratší cestu, ale ukázalo se, že výběr trasy nebyl nejlepší... No, zdolali jsme výstup i tak. Altánek je tam pěkný, ale často tam asi chodit nebudeme.

Vyjeli jsme si i k areálu Benedikt a ke kostelu ve Vtelně, kde je i křížová cesta.

Nedávno jsme jeli tramvají k přesunutému kostelu s rybníkem. Chtěla jsem vidět, jaké to tam je, když jsou stromy rozkvetlé. A byla to nádhera, ta růžová před kostelem. Ač tu žiji od narození, tu rozkvetlou krásu u kostela jsem viděla prvně.

Vůbec zjišťuji, že jsem v minulých letech o mnohé přišla. Ale mám štěstí, že nyní v důchodu to doháním. Jen mě mrzí, že ne vše jsem viděla a prožila s maminkou, či s tátou na kole... Ale s mamkou a fenkou Baruškou jsme byly na Šumavě a to bylo moc fajn.

Přitom největším "pokladem" je nejen pobyt v přírodě, ale i poznávání okolí svého domova. Je hodně lidí, co každý rok jezdí k moři, či do Dubaje, ale neznají vůbec svou vlast. A přitom je zde tak krásně. Jen pro nás, co nemáme auto je problém se všude dostat... Vlakem, či autobusem to jde také, pokud se ale nemusí přestupovat. To už se psem může být ve starším věku problém.

Co ale budu dále psát, více prozradí fotografie. Až článek vyjde, uveřejním i videa.

I vám přeji suché stezky, hodně zážitků a k tomu tak potřebné zdraví. 

Eva & Robin

 

cestování Můj příběh
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Takovéto cestování se zvířecím kamarádem by mi vyhovovalo, já totiž nerada jsem někde sama. S někým ve dvou nebo ve skupince více člověčích kamarádů se ale musí obvykle někdo více nebo méně druhým přizpůsobit, pes jde sám a ochotně s vámi. U moře jsem byla dvakrát, myslím však, že i u nás je stále dost hezkých míst, z nichž bych ještě mohla některá navštívit.
Eva Krausová
Zuzko, vy máte výhodu, že žijete v pěkném prostředí a vlastně tak cestovat ani nemusíte. Já k životu cizinu nepotřebuji. Nikdy jsme ani s rodiči nebyli u moře a vůbec mi to nechybí. Naopak ta úmorná vedra, co bohužel bývají i zde nemusím. Požehnané Velikonoce přeji.
Zuzana Pivcová
Je moc pěkné, že takhle spolu obdivujete krásy domova, bez potřeby užívat si ciziny. Fandím vám oběma.
Eva Krausová
Honzo, já také některé kraje neznám osobně. Autem by se lépe cestovalo. Ač taková jízda vláčkem na Moldavu lesem je kouzelná, doporučuji. I Krušné hory jsou čímsi zvláštní, jiné. Možná proto, že nejen v názvu mají slovíčko krušné.
Eva Krausová
Hani, nová vyhlídka na Resslu je pěkná, ač pro mě je lepší vyhlídka na Hněvíně a pod Hněvínem. Ale zase v lese je lepší procházka. Doufám, že se uvidíme, až v našem kraji budeš. Blanko, i mě se líbí fotky s rozkvetlými stromy u kostela. Člověk v té růžové kráse zapomene na všední starosti. Soni, Robin je malý, ušatý rošťák, radostněji se mi s ním cestuje. Ano, je tu hezky, jen tu krásu umět vnímat. I Vám přeji klidné svátky jara. Aleno, doba Covidu mnohým pomohla k poznávání naší vlasti, no já ji mám ráda i bez Covidu. Tady jsem doma, ne v zahraničí. Margarito (máte hezké, nevšední jméno), není třeba závidět Hněvín (ač doporučuji), všude je něco nevšedního k vidění, jen se rozhlédnout a cestovat.
Jan Zelenka
Hezké fotky, ten kraj bohužel neznám.
Margita Melegova
Zdravim dva tulaky a porad zavidim ten vyslap na Hnevin i to dalsi toulani, pekne pocteni, krasne fotky, at Vam to spolu slape dal a pridate nove fotky i zazitky, dekuji.
Alena Velková
Robin je fešák :-) Máte pravdu, u nás je krásně...nám k poznávání naší vlasti paradoxně hodně pomohl kovid...každý den jsme si s mužem dělali nějaký výlet a bylo to moc fajn.
Soňa Prachfeldová
Moc hezké povídání a fotky jsou parádní, Robin je na nich roztomilý. Máme hezký kraj, jen otevřít oči a podívat se. Evo hezké svátky a ještě hezčí výlety přeji.
Blanka Lazarová
Evi, moc pěkné putování. Máš bezva parťáka Robina. A fotky taky pěkné, hlavně před kostelem- ty rozkvetlé stromy, nádhera. Les Ressl taky krása. Tak ať vám to spolu pěkně šlape. :-) a haf pro Robina

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.