Jitka Chodorová
26.4.2023 10:25
Taky nevím, jaké oslovení od vyženěných dětí by paní očekávala. Vždyť "babičko" je moc hezké od každého dítěte, které patří do rodiny, i když z té delší strany provazu. Mám čtyři vnuky a dvě pravnoučata. Všichni jsou teda naši, ale když jsem včera viděla malého 3 a půl měsíčního pravnoučka, jak se na mě upřímně směje, hned jsem si řekla, že bych ještě ráda slyšela jeho "babičko".
Eva Hrubá
26.4.2023 09:49
Rozlišovala bych dvě věci. Podle mě není moudré nutit dítě říkat cizímu muži, se kterým žije jeho matka, táto. Tátu má dítě opravdu jednoho. Ale u toho druhého problému, tak mi nevadí, když mi synové partnera mojí dcery říkají babičko. Po odchodu manžela mojí dcery za jinou ženou si dcera našla partnera, který má také 2 kluky, takže máme 4 kluky, dokonce dva se stejným jménem. Ale když ke mě přijedou, tak je mám všechny ráda a nijak je nerozlišuji. "Cizí" kluci mi začali hned říkat babičko, dcera se mě ptala, jestli mi to nevadí, ale mě to nevadí. Jak chcete 4 letému klukovi vysvětlovat, že mi nemá říkat babičko, když ti druzí dva mi tak říkají? Taky se mi stalo, že mi někde cizí děti řekly teto, a to mi taky nevadí. Vždyť jsou to děti a měli bychom je mít rádi všechny. Ale jsem velmi tolerantní osoba, takže myslím, že je to na každém, jak si to zvolí.
Jana Zahradníková
26.4.2023 09:31
No,přece na mě nebudou volat příjmením? Tím, že syn vyženil partnerčinu dcerku, patří do naší rodiny a je prostě naše. Dnes je moderní oslovovat se navzájem jménem, ale občas to je dost zvláštní. Ale jak to kdo má v hlavě.
Hana Kašíková
26.4.2023 09:25
Já se přidám k pisatelce. Nechtěla bych aby mi cizí děti říkaly babi. Jsem už dvojnásobná babička, jsem jí velmi ráda, nejde o to, že by mi oslovení babi vadilo ale cizí děti nejsou moje vnoučata a já nejsem jejich babička. Doufám, že mě tato situace nepotká, protože se přiznám, že s cizími dětmi bych měla problém. Když vidím svoje kamarádky, které když třeba hlídají vlastní vnoučata, musí přibrat i cizí. A vadí jim to všem, nejen oslovení babi.
Marie Novotná
26.4.2023 09:19
To je milé oslovení v rodinách. Nechce se mi věřit, že se někomu nelíbí důvěrné oslovení. Je to součást života našich dětí a tudíž i našeho. Ale to je věc každého.
Daniela Řeřichová
26.4.2023 09:17
Je to velice citlivá záležitost, kterou by si v rodině měli vyřešit. Já mám také vnučku, která se nenarodila mému synovi a říká mi bábinko a mého manžela oslovovala dědulíne. Je to milé, je to známka důvěry.
Soňa Prachfeldová
26.4.2023 09:09
Mě by spíš trápilo, kdybych pro moji vyženěnou vnučku zůstala cizí paní. Jsem ráda její babičkou a nedělám rozdíly v ničem. Už jsem přetrpěla i její pubertu, myslím, že u kluků není tak vidět. A pro spoustu dětí z vesnice jsem teta a mě ta důvěra těší. Neochuzujte se o lásku dětí.
Olga Škopánová
26.4.2023 09:08
Paní trvá na zachování tradičních modelů, ale její synové evidentně nikoliv, takže se nabízí otázka kde je chyba zda v paní či v synech.
Hana Šimková
26.4.2023 09:04
A jak byste asi chtěla, aby vám říkaly? To by mě moc zajímalo.
Helena Záchová
26.4.2023 09:02
Ještě dodám, mám také vyvdané dvě děti a když ty děti své nevlastní prarodiče přijmou a začnou jim říkat babi a dědo, tak je to důkaz důvěry. Nic hezčího není.
Načíst starší příspěvky