Danuše Onderková
26.4.2023 09:02
Jsem téhož názoru jako Hana Ř. a Marie P., jak si představujete, že vám budou říkat nebo jak se u vás budou cítit? Určitě si budou připadat cize a nevítaně. Snacha má kamarádku a její syn je stejně starý jako můj vnuk a když se u mladých potkáme tak mi říká také babi. Děti často přejímají oslovení svých vrstevníků, zejména ti mladší. A když chodí děti ke mě na zmrzlinu, tak říkají, že chodí za zmrzlinovou babičkou a říkají mi babi. Většinou jak dojdou do určitého věku mi začnou vykat a oslovení babi už odpadne. Až na dvě děti, které mi říkají babi i když jim je 12 let. Stejně tak dcera od sousedky mi od malička říkala teto, a dnes ji je 40 a jsem stále táž teta.
Oslovení babi, babičko by mě teda i ve vašem případě potěšilo, pokud by se chovali slušně, protože by bylo poznat, že jim je u nás příjemně. Ale je to můj názor
Alenka Marková
26.4.2023 08:58
Oslovení babičko mi připadá moc hezké, i když se cítíte mladě a aktivně. Vnoučátka ještě nemám, ale osobně by mě to také spíš potěšilo, kdyby mi děti od partnerky syna říkaly babičko. "Vyženěné" děti to také nemají zrovna jednoduché co se týká vztahů v rodině, tak proč jim ještě ukazovat, že o ně nestojíte. Naopak mi připadá nemístné, aby oslovovali třeba jménem. Jste prostě věkem babička, tak proč si hrát na tetu :-). Mějte hezký den a neřešte zapškle nesmysly s kamarádkami. Hlavně, že si máte společně na co postěžovat.
Helena Záchová
26.4.2023 08:55
Vy jste divná. A jak by Vám měli říkat? - cizí paní? To slovo babička je přece jedno z nejkrásnějších slov, hned po mamince. Já jsem často ve společnosti jiných dětí, třeba když se sejdou moje vnoučata s kamarády, a za největší poctu považuji, když mi i ty cizí děti řeknou babičko . Je v to projev uznání , lásky a radosti.
Hana Řezáčová
26.4.2023 08:35
Vím, že stav "tvoje děti, moje děti, naše děti" určitě není jednoduchý, i když sama s tím zkušenosti nemám (naštěstí), ale myslím si, že bych byla ráda, kdyby mi v případě nové rodiny některého z potomků i "cizí" dítě říkalo babičko - brala bych to jako znamení, že je nová rodina v pořádku a "nové" dítě se cítí dobře a líbíme se mu i jako babička a děda ... Jak by nám jinak mělo říkat? Křestním jménem? Nebo paní, pane?
Marie Pudichová
26.4.2023 08:20
Spíše by mi bylo líto, že mi "vyženěný vnuk, či vnučka, babičko neříká... Dokonce sestřenice mé vnučky, když přišly spolu k nám, mne oslovovala "babičko". Teď už je dospělá, tak mne osloveje jinak, ale tenkrát mi to připadalo milé ♥