Irena Mertová
29.5.2023 18:37
Věro, zajímavý článek. Já jsem se donedávna považovala za introverta, ale když jsem to řekla nahlas na oslavě ve firmě, šéf málem spadnul smíchy ze židle a ostatní se přidali. :-). Když se vracím ze setkání íčka, mám docela vykřičené hlasivky z překřikování. Tak asi jsem něco mezi.
Antonín Bartoš
29.5.2023 18:27
Mám rád ticho...
Věra Ježková
29.5.2023 17:29
Děkuji vám za komentáře. Jsem ráda, že vás téma zaujalo.
Lenka Kočandrlová
29.5.2023 14:37
Jsem taky spíše introvert,ale jsem Blíženec,tak mám v sobě vždycky dvě strany, i tu extrovertní. Když je krásný den,svítí slunce,je modro,teplo,tak jsem ex,za šedivých dnů zalézám jako in - melancholický a flegmatický.
Jitka Hašková
29.5.2023 14:06
Díky za článek. jsem spíše introvert, ale někdy mohu působit opačně.
Jana Jurečková
29.5.2023 13:59
Jsem samotářka, tichá žena, mám ráda klid, své knihy a zahradu. Nikdy jsem nebyla introvert, hlučné večírky, zábavy a shluky lidí mě doslova ničily. Ráda píšu, třeba diskusní příspěvky, poslouchám druhé lidi. S mluvením je to horší, to mi moc nejde.Chtěla jsem být jiná, ale změnit jsem se nedokázala. Bohužel...
Martin Vrba
29.5.2023 12:52
Asi jsem se narodil jako introvert, ještě v první třídě, když jsem seděl (jako nejmenší ve třídě) v první lavici, tak jsem k introvertům patřil, nerad jsem se spojoval s kolektivem, dokonce mi dělalo potíž se ohlédnout a vidět "TOLIK TĚCH LIDÍ" za mnou. Ale později jsem zjistil, že takoví lidé jako já, jsou často napadáni a zesměšňováni a tak jsem pak uplatnil všechny znalosti a schopnosti, které jsem mlčky posbíral z pozorování chování druhých, abych se naopak já stal, kde to jen trochu šlo, středem pozornosti a tedy i extrovertem a to prostředí si sám k sobě podle svých potřeb "formoval" a to se do něj musíte začlenit - bez toho to nejde. A že jsem to vždy dělal zábavnou formou, tak to okolí vždy bavilo nebo alespoň strpělo. Ale mám období, kdy se potřebuji někam "zašít", s nikým nemluvit - kdy se potřebuji sám někde v koutě i "vyplakat" (někdy i bez těch uvozovek) a získat někde zase ztracenou energii. Pak jsem tedy zase tím introvertem - možná i mrzoutem. V žádné "poloze" bych ale nechtěl uvíznout na stálo. :)
Jitka Caklová
29.5.2023 12:51
Paní Majcherová, zeptejte se sama sebe proč Vás štve nejvíc, jak se na Vás dívají extroverti a zároveň si odpovězte. Píši to proto, že zkušenost těžkého introverta mám za sebou. Dnes mě dost lidí vnímá jako extroverta-jájinka a můžete mi věřit, že mi to nevadí. Umím být sama sebou, což jsem jako introvert neuměla.
Jan Zelenka
29.5.2023 12:40
Paní Majcherová, vzájemná vztah introverta a extroverta vnímám podobně.
Alena Majcherová
29.5.2023 12:22
Zajímavý článek ... zajímavý je proto, protože je pravdivý. Patrím mezi ty tiché lidičky, jsem dost silný introvert. A víte co mne štve nejvíc? Že introvert dokáže pochopit extroverta, opačně to ale téměř nefunguje a často se na nás dívají jako na "divné" lidí, neb že vypadám věčně naštvaně, důležitě. Tak to ale není, ti extroverti to fakt mají těžké v chápání těch druhých.
Načíst starší příspěvky