Tetování
Ilustrační foto: Pixabay

Tetování

31. 5. 2023

Kdo nemá tetování, nežije. Tetování se opravdu velmi rozmohlo a mezi mladými, někdy i staršími lidmi, není snad nikdo, kdo by tetování neměl. Čím více tetování mají, tím větší úspěch u vrstevníků. Tetování jsme snad unikli jen my, staršího věku a možná, že také ne všichni.

Já mám pocit, že se v létě ocitám v nějaké galerii. Čím více se těla obnažují, tak více obrazů. Někdy mám chuť, když kolem mne někdo hodně tetovaný projde, na něho zavolat, aby postál, že si ho chci prohlédnout. Dívám se se zájmem i na ženy. Dnes šly kolem mně hodně tetované ženské nohy a i když jsem dělala co jsem mohla, nestačila jsem si obrázky prohlédnout.

Ti hodně tetovaní by měli chodit pomalu, nebo dělat v chůzi přestávky, aby i špatně vidící důchodci si je mohli prohlédnout. Někdy ale nestačím vidět, jestli jsou ty nohy špinavé nebo potetované. Hlavně když třeba utíkají.

Mám ale takové chvíle, kdy je mi to líto a když se tak smutně dívám na svoji starou kůži, začnu toužit, že bych si třeba nechala vytetovat alespoň malou kytičku. Nechci ale vidět, jak na moji vrásčité kůži kytička začne vadnout. 

Bohužel, ale mladí lidé si nepřipouští, že i v jejich pokročilém věku budou obrázky na starém těle prodělávat změnu, nehledě na to, že může přijít nějaká operace a obraz se poničí. Vědí vůbec, že se ty obrazy na starém těle stanou groteskní.

 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Hanko, kdyby to bylo poupě, tak by se začalo rozvíjet. Pořád jsem se nevzdala myšlenky, že si na rameno nechám udělat kérku chodského psa. Jenže nám už nedoporučují chodit jen tak v tílkách. Tak nevím, ale pořád bych chtěla.
Jarmila Komberec Jakubcová
Patřím ke generaci, která se netetovala.Moje maminka i otec měli tetování na předloktí - několik číslic. Nikdy ho nikomu neukazovali. Tam, kde se tetování provádělo, nebylo většinou návratu.
Taťana Veselá
Jednou se mi téměř osmdesátitelá klientka na úřadě svěřila a pochlubila se svým tetováním na hrudi a těšila se, že půjde znovu. A víte, že jsem ji vůbec neodsuzovala? Naopak, oslovil mě její zápal pro věc a nadšení. Jak krásné je být nadšený v osmdesáti letech, byť by to bylo "jen" tetování...
Marie Faldynová
Také nechápu. Slyšela jsem, že tetování bolí a často způsobuje záněty, ani by mě nenapadlo si takto ničit vlastní tělo.
Zuzana Pivcová
Paradoxní je, že dříve měli tetování většinou muži z kriminálu. Viděla jsem kdysi jednoho tetovaného, přes celá prsa orla, tetované paže, asi se za to styděl nebo nechtěl dělat rozruch, chodil i za parného léta v dlouhých rukávech. Pro některé orientální národy je to běžné a symbolické, ale proč to mermomocí mít u nás. Mladí si dají vytetovat jméno svého miláčka. Jenže se rozejdou a jméno zůstává. Nejhůře vypadají lidé s potetovaným obličejem. A kůži to určitě neprospívá, nemůže normálně dýchat.
Zdenka Soukupová
Malý obrázek mi nevadí. Ale nelíbí se mi "velkoplošné" tetování. Jednou jsem v bazénu viděla několik mamin, asi tak v osmém měsíci těhotenství, které měly potetovaná břicha. Nic děsivějšího jsem ještě neviděla.
Marcela Kapounová
Lidé si vytvářeli kresby na kůži od pravěku a odhaduje se, že již tehdy měla vyobrazení různou funkci – podporovala léčivá kouzla, označovala příslušníka určité skupiny atd. V 19. století se tetování rozšířilo tetování v Evropě díky námořníkům a později vojákům. Nemám vůči tetovaným lidem předsudky, je to pouze jejich věc jak jsou "ozdobeni". V noci jsem se vrátila po 3 týdnech ze zahraničí, čili za tu dobu se tam vystřídala početná skupina turistů. Člověk má oči a sluch, tedy vidí a slyší i když nechce. Považuju většinu nositelů tetování za svým způsobem zakomplexované lidi, kteří mají strach z toho, že je jejich okolí nebude dostatečně vnímat. Hodně mužů a žen morbidně obézních a tetování po celém těle, někteří, čím víc mluveného projevu jen aby upozornili na svou osobu. Nepopírám že některá malá tetování jsou pěkná, ovšem když pak vidíte na pozadí motýla u dost starší ženy, kdysi možná pěkného, dnes na tom povislém pozadí má nějaká svěšená křidélka.
Jitka Hašková
Tetování považuji za vyhazování peněz a přidělávání si komplikací, až se ho tetovaný bude chtít zbavit.
Daniela Řeřichová
Některá drobná tetování se mi líbí. Znám výtvarníka a hudebního skladatele, pro kterého je jeho tělo velkým malířským plátnem. Každému co jeho jest. :-)
Ilona Erika Kolář
Pro mě je to hnus a jsem ráda, že ani syn tomu nepodlehl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.