Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pavlína Vavříková
16.6.2023 13:22
Dělávám doma často musaku, ale ta "pravá" v řecké taverně je vždy daleko lepší. Je to jistě nejen kuchařem, ale i atmosférou. Prostě, u moře chutná.
Jan Zelenka
16.6.2023 09:26
Řecká kuchyně je skvělá. Ani v hotelech jsme si nemohli stěžovat. Ale v malých hospůdkách je to něco jiného. Ať už jsme byli v Řecku pevninském, nebo na ostrovech. I to ouzo na závěr, jako pozornost, jsme dostali.
Jarmila Komberec Jakubcová
15.6.2023 19:33
Řeckou kuchyni považuji za jednu z nejlepších. V loni jsem byla na Rhodosu v hotelovém rezortu. I tam bylo jídlo velmi chutné, ale pokud chci ochutnat nějakou řeckou specialitu není nad to si zajít do taverny. Řeky považuji za nejlepší kuchaře a úprava zeleninových salátů s kapkou oleje nemá chybu. Nejvíc se mi líbila řecká atmosféra na ostrově Kréta a Santorini.
Hana Čadová
15.6.2023 19:26
V Řecku jsem byla několikrát. Také jsme měli možnost nakouknout do místní kuchyně. Zážitek byl, když jsme byli pozváni na křtiny.
Zuzana Pivcová
15.6.2023 17:46
Byla jsem i v hospůdce, kde byl jen majitel. Po jídle jsem dostala jako pozornost ouzo.
Vladislava Dejmková
15.6.2023 15:03
Moc řeckých hospůdek jsem nenavštívila, ale chutnalo mně vždy.
Helena Štěpánková
15.6.2023 11:15
Ano, také miluji řeckou kuchyni. Jejich variace brambor s pečeným lilkem je famózní a také jsem si oblíbila stifado. A co teprve jejich sladkosti. Ještě bych se ráda jednou do Řecka podívala, nejen kvůli jejich kuchyni, ale i moři a kultuře.
Antonín Nebuželský
15.6.2023 08:49
Co neznám - nejím. Typický český sedlák, jsem někde četl. To jsem já...
Daniela Řeřichová
15.6.2023 08:37
Mám ráda články paní Scarlett Wilkové. Co se týká restaurací, vždy jsme s mužem v Řecku i jinde vyhledávali podniky spíš zastrčené, tam, kde seděli místní. Byla tam úplně jiná atmosféra než v turisticky exponovaných restauracích.
Věra Ježková
15.6.2023 07:59
Děkuji za hezký a zajímavý článek. V Řecku jsem nebyla a bohužel se tam už nevypravím, i když mám moc ráda jeho antické období.