Je to jen reprodukce
Ilustrační foto: Pexels

Je to jen reprodukce

11. 6. 2023

Co? Je kolem toho trápení, nešťastných lidí a někdy sebevražd. Ano je to potvora láska. Samozřejmě, mít někoho rád, je ušlechtilá věc. Myslím tím mezi mužem a ženou. 

Určitě je to lepší než nenávist. Když se nad ní zamyslím, tak je to pouze stimul určený k našemu rozmnožování. Zařídila to matka příroda, abychom jako živočišný druh nevymřeli. Jde o oplodnění a vznik nového tvora. Tak jako u jiných živočichů, kde kolem toho nedělají takový humbunk. Jen pud, žádné trápení a raněná psychika. Nejedná se o složitý výběr, nesklouzne to k nenávisti, zášti a škod jako u lidí. Chápu, že mladá dívka si hledá nejlepšího dárce genů pro své budoucí děti. Proč je ale tento proces seznamování tak náročný u žen po přechodu? Proč musí adepta tak složitě zkoumat a ověřovat? O zachování rodu již přece nejde. Možná, že tady příroda šlápla vedle.

Uvedu příklad. Protančí spolu celý večer. Hltá jeho vůni. Přitahuje ji. Tlačí se na něho a zkoumá, co to s ním udělá. Její rozšířené zorničky signalizují, že je asi ten správný chlap. Sděluje mu: „Máš nádherné oči a vidím v nich něhu a mladistvou energii.“ Někdy to má pokračování, ale z neznámých příčin také ne.

Ráno vstane a je vše jinak. Jakoby by byla plná kocoviny. Včerejší motýlci, co jí šimrali v podbřišku, ulétli. Všechny příjemné pocity jsou pryč. Zato jí zajímají jeho nedostatky. Ty má přece každý. Také ona. Jenže, samozřejmě, tam důvod je, ale ona se raději vymluví. Nechce zraňovat. "Nemám čas." To je pitomost. Když chce, tak si čas najde. Nebo náhlé zdravotní indispozice. Důvod může být prozaický. Například má partnera a milence. Ten třetí se tam již nevešel... 

To se takovému hlemýždi nemůže stát. Oplodňuje se totiž sám. Má samčí i samičí buňky. Možná se v budoucnosti budeme rozmnožovat řízkováním jako rostliny. Třeba potom bude život jednodušší. Chlapi, pokud vás nějaká žena odmítne, tak si z toho nic nedělejte. „Je to přece jen reprodukce.“

 

 

láska vztahy a sex
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Petr Dvořák
Jak správně píše paní Lišková. Můžeme tomu říkat zamilovanost, láska, srdeční záležitost nebo jak chcete, ale stejně to ve své podstatě není nic než chemie. Buď si ti dva „voní“ nebo ne. Různé živočišné druhy to mají všelijak, ale konkrétně homo sapiens to má tak, že si samička vybírá samečka. POZOR! Nepoplést to s výběrem samiček pro kratochvíli zvanou tanec. Tady si znovu a znovu vybírají samečci, takže v podstatě jsou ochotni obejít všechny samičky v sále (tedy skoro všechny, že) a stejně tak samičky čekají na další a další samečky, ale když se samička rozhodne, že si právě tohoto jednoho ulapí, nepomůže mu ani dvanáct svatých na orloji. Problém nastává až časem, když u některých párů přestane chemie fungovat.
Jiří Dostal
:-) :-) Pravidelná profylaktická ipsace od těchto chaotických perverzit osvobodí i staré poživačné samce. :-) :-)
Věra Lišková
Ovládá nás chemie hormonů, v mládí je jí mozek plný, ve stáří zmizí a tak se vše jeví jinak.
Jitka Caklová
Smutné pohřbívání iluzí.
Jindřich Berka
Paní Kollinová, emoce ze mě tryskají jako fontána. Ze slov, dokonce z řeči těla. Musela byste mě vidět při sportu. Je na mě vidět zda vítězím nebo prohrávám. neumím se přetvařovat, ale umím se do druhého vcítit. To mi pomáhá se uklidnit. Děkuji za vaše názory. Jindra
Jana Kollinová
Pane Berko, většinu svého produktivního života jsem se pohybovala v přísných právních a technických mantinelech, kde na emoce nebylo místo, a tak si je v důchodu užívám. Všechny, které ve mně vyvolávají obyčejné všední události, od procházek, zalévání kytiček, blbnutí s Čikinou a mnoho jiných, čtení článků a prohlížení fotografií na i60 nevyjímaje. Bez emocí žít neumím a k čemu by takové žití taky bylo. :-)
Jana Jurečková
Ano, láska je potvora, ale je správné nebrat to tak smrtelně vážně...
Jindřich Berka
Rozvody jsou důsledky špatného výběru. myslíte si, že jste si ulovila toho nejlepšího, ale 50 % je to špatně. Tak přebíráte jako v pohádce o těch perlách. Mě si vybrala žena správně, proto máme nakročeno ke zlaté svatbě. Tím nechci říci, že to se mnou nemá lehké, ale jsem pro ni ten pravý. Jindra
Jindřich Berka
Omyl dámy a pánové!!! Vůbec jste mě nepochopili. Já a pesimista??? Nikdy jsem nebyl. To, co jsem chtěl mám, co nemůžu mít na to kašlu a to nejlepší teprve přijde. Já to psal právě proto, aby to lidé nebrali tak vážně. Pro každého se někde a někdo narodil. Jen cesta je pro někoho kratší a pro někoho delší. Prosím vás, zamyslete se bez emocí. Směřuje to k udržování lidského druhu? Asi ano. Tak to dámy a pane zařídila příroda!! Můžete si říkat co chcete, ale je to bohužel tak. Nic ve zlém já to bral jako srandu. Jindra
Jan Zelenka
Jindro, s obsahem vaší glosy se neztotožňuji. Zřejmě máte negativní životní zkušenosti. Láska má totiž daleko rozsáhlejší obsah než jen pouhé rozmnožování!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.