Procházka po břehu Sázavy
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Procházka po břehu Sázavy

27. 7. 2023

Přišel poslední den naší dovolené. Nanosili jsme zavazadla do autobusu, rozloučili jsme se s panem vrchním a recepčním v hotelu Panorama v Lázních Teplice, a vyrazili jsme směr naše domovy. Jenže naši vedoucí pro nás měli ještě jedno překvapení. Sjeli jsme z D1 a odbočili směrem k řece Sázavě. V plánu byla ještě jedna hezká procházku po jejím břehu. 

Autobus nás vysadil v obci Dobrovítova Lhota, a my jsme se vydali do známého rekreačního střediska Stvořidla. Toto místo zná každý tramp a milovník spisovatele Jaroslava Foglara. Spisovatel tuto krajinu miloval a opěvoval ji ve svých knihách. Vůbec se mu nedivím. Já i moji kamarádi jsme byli kouzelnou krajinou unešeni. 

Byl horký skoro letní den, a tak jsme napřed uhasili žízeň v místní letní hospůdce, a posíleni jsme vyrazili směr Ledeč nad Sázavou. Cesta kopírovala meandry řeky i skály v lese. Krajina nám nebyla úplně neznámá. Před 33 lety jsme na toto místo vezli naši dceru, která zde pobývala na letním vodáckém táboře. Ráda vzpomíná, hlavně na poslední rozlučkový večer, který jim vedoucí připravili na nádvoří zámku v Ledči.

I my jsme po 5 km dorazili do tohoto zajímavého města. Po jeho prohlídce jsme hledali místo na posilnění před další jízdou autobusem. Místními obyvateli nám byla doporučena Restaurace nad řekou. Tip to byl dobrý, smažené žampiony a vychlazené nápoje byly výborné. 

Tak to byly poslední zážitky z naší týdenní dovolené v Čechách, a musím přiznat, že máme na co vzpomínat.

 

cestování Do stovky 2023
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Tak tam jsme kdysi taky byli, dokonce na dovolené. Kolem Sázavy je to moc hezké, což dokazují tvoje moc povedené fotky.
Zuzana Pivcová
Moc hezký výlet. Myslím, že jsme tudy jeli na motorce.
Hana Nováková
Stvořidla jsou nádherná, byla jsem tam s rodiči, je už to tak 50 let, krásná příroda, v řece hodně kamenů a dalo se dobře hopsat z jednoho na druhý, s bratrem jsme se vyřádili. Napekli jsme něco buřtů i bouřka byla a řádná. Mám na co vzpomínat, moc hezký článek.
Soňa Prachfeldová
Dovolená, plná zážitků. Hezký jsi nám ji Maruško postupně popsala a krásně nafotila.
Marie Seitlová
Děkuji za článek, pěkně jste zakončili vaše putování. Stvořidla jsou krásné místo.
Marie Novotná
Ano,je tam krásně. A bylo tam ještě lépe ,když byly lesy až k Foglarovi a louce. ,,Pařezový" les té krajině dává úplně jiný ráz. Určitě jste si užili i město.
Daniela Řeřichová
Milá Marie, to je hezké zakončení Vaší výpravy. Máš krásné fotky. Sázava jsou moje prázdniny u babičky. Aspoň jednou za rok se vracím na Stvořidla.
Jitka Hašková
To jste měli krásný závěr dovolené. Děkuji za článek a fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.