Zdenka Jírová
3.9.2023 00:58
To je strašné, nemám ráda jakékoliv kácení stromů, i když vím, že někdy je to nutné. Stromy jsou živé organizmy a já to tak cítím. Proto nemám ráda dřevorubce, zvláště když se chovají takovým způsobem, který jste popsala.
Lenka Kočandrlová
14.7.2023 12:22
Lesy jsou silně plundrovány,bezohledně,nehledí se ani náhodou na nějaký správný kácecí termín : ono se to svede na kůrovce a je to pak možno kdykoliv ! Bělorusko nedodává dřevo a tak si my za pakatel ničíme svoje lesy. Je to k pláči ! Kdysi ještě po těžbě nastoupily ženy,nahrabaly zbylé větve (obvykle víc nezbylo,ne jako dnes !!!), ty se zapálily,brzy přijeli udělat ohradu,zasadily se nové stromečky. Dnes harvestor ,ale i jen traktory,co vytahují klády , nadělají takovou škodu,že se na to nedá bez lítosti dívat. Celé slabší kmeny zaježděné v bahně,kde co se odsekne,tam se to válí,nikdo nic neuklízí,nezahrabe vyježděné koleje, chudáci okolní stromy jsou odřené z kůry,jak se okolo nich tahá dřevo,že by je někdo ošetřil....ha-ha.A tak leží zmasakrovaná paseka asi tak rok i déle,pak teprve se na některých začne něco málo dít. O hřibových místech,co zanikly,si můžem leda vyprávět.....
Hana Rypáčková
14.7.2023 10:35
Když poničí stromů kořeny a cesty rozryjí v NP Šumava, dostanou firmy pokutu. Ale asi se jim to vyplatí i s ní..
Dana Puchalská
14.7.2023 02:33
No to je situace - mírně řečeno na hlavu.
Ludmila Černá
13.7.2023 22:46
Chápu vás a sdílím vaše pocity. Kvůli těmhle pracovníkům jsem se už párkrát naštvala. Jim je úplně fuk nějaký les a život v něm. A nejen jim. Chápu, že se kácí. Ale nechápu, proč potom les rozořou a hranice místa vyznačí navršenými větvemi. Ať žije technika. Ale jsou i místa, kde se těží normálně. Naštěstí.
Jiří Semerád
13.7.2023 22:30
Moc Vás lituji jak jste musela trpět. Přitom les lze pokácet i jinak - téměř bezhlučně a ekologicky. Stačí dva lidi s kaprovkou (to je ruční pila), odvětvit sekerou nebo ruční pilkou a klády pak vytahat koníkem. Až to sama zkusíte, napište opět vtipný článek, jaký to byl zážitek-v kanceláři v Praze se Vám nic takového nenaskytne.
Jarmila Komberec Jakubcová
13.7.2023 21:46
Mám chatu na okraji lesa v obci Úterý. Lesy v okolí jsou velmi dobře udržovány a nemám pocit, že by docházelo k jejich tzv. plundrování. Děje se tak už od doby kdy jsme chatu postavili, tedy od r. 1975. Hajný, kterého známe, chodí označovat suché stromy a pokud je část lesa vykácena, je ihned nahrazována, Lesy jsou z části soukromé a větší část ve Správě lesů.
Marcela Pivcová
13.7.2023 15:37
Zdejší lesy v jižních Čechách v blízkosti Vltavy i Lužnice za poslední roky také hodně prořídly. Tam, kam jsme chodili dříve na houby, je sucho, křoví, tráva - nepořádek. A od nádraží, které je už několik let v provozu jen v prázdninách pro výletní jízdy (proti kterým nic nenamítám), během roku projíždějí nákladní vlaky s vozy plnými kmenů z pokácených stromů.
Marie Faldynová
13.7.2023 14:32
Harvestor jsem viděla v dokumentárním filmu a stačilo mi to. Také u nás na Šumavě máme místo lesů mýtiny větší než malé. Je mi to líto, kvůli lesům jsem se sem odstěhovala a tak je mi z toho kácení smutno.
Naděžda Špásová
13.7.2023 14:20
Aleno, to je docela síla. Taky mi vadí, když někdo v přírodě něco dělá a nechá po sobě bordel. Je dobře, že jste si to nenechali líbit. Pan Fisnar, jestli se tak vůbec jmenuje, je chytrej jak rádio.
Načíst starší příspěvky