Jana Glozarova
13.8.2023 13:59
Udelala jste to dobre,at se rodice postaraji o jejich blaho.Vy nejste povinna co koli jim dopravat a uz vubec ne luxus na ktery jsou zvykli od rodicu.Pokud rodice chteji aby u vas vnoucata byli tak at vam prispeji na to,aby vy jste s nimi mohla do drahych restauraci a zabavnich center.Rodice muzou byt vdecni za to ze je pohlidate a ne aby očekávali ze jim budete cpat horem dolem.Pokud by na to nepřistoupí no tak at si je rodice nechaji doma a poridi chuvu.Vy nejste otrok ale clovek ktery se snazi aby se mel na stari dobre a ne to cpat vnoucatum.
Zuzana Zajícová
13.8.2023 11:04
Je to smutné... já mám naštěstí bezva vnuky. Netrapte se tím, ale chápu, že je Vám z toho smutno. Váš syn i dcera dělají velkou chybu, ale Vy s tím nic neuděláte, je to jejich výchova. Žijte svůj život.
Zdenka Zrustová
13.8.2023 10:00
Lépe bych to nenapsala
Margita Melegova
12.8.2023 21:29
Moje vnoucata a ze jich mam, nemela zadne pozadavky jineho zamereni nez co se tykalo jidla.... kdyz prijede upeces nebo uvaris mi to nebo ono, ostatni prani jim plnili rodice.
Miloslava Richterová
12.8.2023 20:29
,, Můj syn říká, že kdyby nemohl dětem dopřát vše, co chtějí, měl by pocit selhání." Už tohle je špatně, neboť může mít člověk v životě vše, co chce? I z dalšího vašeho psaní je vidět, že děti jsou vedeny podivně a že jsou rozmazlené. Jisté je, že takových mladých rodin je hodně, bohužel, tyto děti jednou narazí. ,,Výchova je největší a nejtěžší úkol, který byl člověku svěřen."
Elis Rentierka
12.8.2023 18:11
Výchova …
Vlasta Ledlová
12.8.2023 18:10
Občas svým dvěma nejmaldším vnoučatům z legrace říkám, že si asi adoptuju nějaká jiná. Proč? Když jim chci něco koupit, říkají, že nic nechtějí. Nevědí, co by měli chtít k narozeninám a ani k vánocům. Babi, my všechno máme, my nic nepotřebujeme. A já bych je tak strašně moc chtěla rozmazlovat. Přitom nevyrůstají v nějakém obrovském nadbytku. Ty starší dva vidím maximálně 2-3 x do roka. Tak nemáme čas řešit hlouposti a prostě si užíváme čas.
Vařím jim česká jídla, pro jednoho i ve veganské variantě. Starší "domácí" vnuk má bezlepkovou dietu a chodí ke mně dvakrát týdně na oběd. Má to rád a už se přihlásil i na příští školní rok. Dcera i snacha jsou v pohodě a neurčují, co mají kluci u mě jíst nebo dělat. Vždycky se dokážeme domluvit
Vladimír Jančík
12.8.2023 17:40
Když to tady čtu, říkám si, jak jsem to u mé babičky mohl vydržet. Na snídani suchý chleba s bílou kávou a jak jsem se olizoval, na oběd polévka co zahrada dala a potom bramborové placky na plotně potřené šípkovou marmeládou. A večeře brambory s mlékem. Za týden jsem maso viděl snad dvakrát. A to jsem byl masové dítě. Také vím, že rodiče přispívali na můj pobyt. Musím přiznat, že na tyto prázdninové pobyty vzpomínám pořád a jsem za ně babičce vděčný. Ono doopravdy hodně záleží, jak se povede výchova. Nemohu z vlastní zkušenosti vykládat, jak je to dneska. Nemám vnoučata.
Lenka Kočandrlová
12.8.2023 17:34
To je smutné čtení...Přeměřovat kdeco penězi. Pokládat nějakou ošizenou pizzu za něco extra.pohrdat obyč jídlem. nechtít se koupat v řece a dělat z nějaké pročůrané vířivky ideál. Myslím,že v tom mají prsty rodiče těch vnoučat. Asi není jiné cesty ,než buď si vnoučata u babičky předplatit ,asi i s rozvrhem - kam dětičky ráčí a kam ne, nebo nic.Taky by mohla babička navštívit vnoučátka u nich doma a dožadovat se všeličehos,jako na oplátku....No a ty soutěže,co ještě bude k svátku/narozeninám/Vánocům/Velikonocům ??? Kromě přání by ode mne nebylo nic,čili 0. Podle mne si to zaslouží ,když jsou takoví !!! A nemyslela bych tak často na ně, i když možná se ještě polepší.
Jindřich Berka
12.8.2023 17:15
Myslím si, že pravda je někde uprostřed. Jako v životě vše. Já sice nemám své vnučky rozežrané, jak paní píše, ale zmrzlinu a pizzu na tu mám. Myslím si, že bych čajem nešetřil, ale koupil bych jim dobrou limonádu. Třeba v supermarketu, kde je to levnější. Ano, za výchovu dětí zodpovídají a člověka formují rodiče. Do toho jim kecat sice můžeme, ale nařídit jim nic. Pokud nechtějí pravidla přijmout a trochu se přizpůsobit, tak to na čas omezte. Má známá mi vyprávěla svou zkušenost. Dcera před čtyřicítkou a její manžel již po ní se konečně dočkali dcery. Je vymodlená a proto tak s ní jednají a všechno jí dovolí. Vnučka si hrála u ní v obyváku a kolem se měla nepořádek. Babička ji okřikla a když to nepomohlo, tak ji plácla přes zadek. Dívenka to nechápala. Přišla pro ní dcera a známá jí povídá: "Neposlouchala, tak dostala na zadek. Domluva nepomohla. "Pokud Ti to vadí, tak jí sem nevoď". Za pár dní se objevila dcera s vnučkou. "Holčička babičku objala a povídá: "Já se na Tebe babi nezlobím". Je to úsměvné, ale ze života. Jindra
Načíst starší příspěvky