I hipísáci stárnou. A pohled na ně bývá opravdu krásný
Ilustrační foto: pexels a ingimage

I hipísáci stárnou. A pohled na ně bývá opravdu krásný

28. 8. 2023

Duši mají stále mladou. Je to vidět na jejich oblečení, doplňcích, účesech. Kdo býval svobodomyslný v mládí, zpravidla takový zůstává a neklade si otázku: hodí se to v mém věku?

Říkalo se jim květinové děti. Generace, která v šedesátých letech vyznávala takzvaný hippie styl, se už dostala do seniorského věku. Z kluků a holek, kteří štvali rodiče, učitele a hlavně komunisty dlouhými vlasy, copánky, rozevlátým oblečením a výběrem hudby, jsou už dávno dědové a babičky.

Pro někoho byl hippie styl jen krátce trvající revolta proti všemu co zavánělo konvencemi a pravidly, pro někoho životní styl, kterého se nikdy nevzdal. Na světě jsou místa, kde dodnes žijí komunity lidí, kteří na první pohled dávají najevo, kým v šedesátých letech byli a být nepřestali. Nejvíce jich potkáme například na ostrově Ibiza, na Kanárských ostrovech, i na některých řeckých ostrůvcích.

Spokojeně tam nabízejí turistům různé cetky, ale i pěkná umělecká díla. Pro někoho je jejich styl oblečení nepřijatelný a ve vysokém věku směšný, pro někoho naopak věčný, zábavný. 

Tady je ukázka, že staří hipísáci stále existují a je radost na ně pohledět.

 

moda1.png

Snímek obrazovky 2023-08-13 v 16.18.49.png
                                                                                                                   Ilustrační foto: pexels a ingimage

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jindřich Berka
Jsou to strašidla. Mládí je pryč. Ale bylo to krásné. Také již dlouhé vlasy nenosím. Vypadal bych, že jsem "zamrzl". Každá doba něco nese. Je to podle mě nostalgie. Sluší mi mé stříbro "na krátko". Aspoň tím ještě okouzlím své vrstevnice. Jindra
Jiří Dostal
:-) Velká forma s malým obsahem aneb Sláva Ukrajině! :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.