Počítání kočiček
Fotografie: Věra Ježková

Počítání kočiček

19. 8. 2023

Když nemůžu usnout a v hlavě se mi zrovna nehoní spousta myšlenek, chci si vzpomenout na něco hezkého, milého. Zpravidla mě napadne přítelova mourovatá kočička Bišinka. Okamžitě se začnu usmívat.

 

 

Po Bišince se mé myšlenky zatoulají ke kočičkám dcery mého přítele a jejího manžela, o které se starají ve svém domě na vesnici nedaleko Kolína. Napsala jsem o nich článek Kočičí rodina. Když jsem si jednou na ně takhle zase vzpomínala, napadlo mě, že je to něco jako počítání oveček před spaním. S tím rozdílem, že já kočičky mechanicky nepočítám, ale představuji si je a říkám si jejich jména. Tedy ta, která si pamatuji. Všech osmnáct neumím. Mamina, Čáry, Pandy, Bilinka, Šedinka, Tigrinka, Lilinka …  Většinou mě to neuspí, ale aspoň se cítím příjemně.

 

 

A když dojdou kočičky, přijde na řadu můj nejoblíbenější pejsek – Jendova krásná a milá šeltie Britney.

Přeji vám dobré spaní a krásné sny.

 

domácí mazlíčci kočka pes
Hodnocení:
(4.9 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Já se za den napočítám dost, počítat ještě večer by mě neuklidnilo, spíše naopak. Ale náš kocourek mě naladí vždycky na příjemnou notu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Věrko ještě jednou děkuji za milé připomenutí kočenek. Provázejí mně celý život, prvního kocourka jsem měla Felixe když mi bylo 10 let a byl tak hodný, ž se nechal vozit i dětském kočárku zabalený na miminko. Ostatní kamarádky mi ho záviděly a také to zkoušely s domácími kočičákami. Ale žádné se to nepovedlo a jejich ihned zdrhli.
Věra Ježková
Děkuji podruhé. Jsem ráda, že vás kočičky potěšily. :-)
Alena Vávrová
Věrko, dík za tip. Já už často nevím, co bych počítala, abych usnula. Nebudu ale počítat, budu jen vzpomínat na všechny vaše kočičky a kocourky, o kterých tu píšete a které fotíte.
Martina Růžičková
Věro, to je hezký nápad. Kočičky jsou mi sympatičtější než ovečky. Přeji tobě i všem ostatním příjemné a rychlé usínání. A hezké sny. Třeba o kočičkách a pejscích.
Soňa Prachfeldová
Jo zvířátka, zejména kočky jsou tak své. Můj kocour Milý 12 let, se tak rád mazlí se mnou a jiné ignoruje. Druhý Max 2 roky, ten si o sobě myslí, že je něco víc, vznešeně mi dovolí mu naplnit misku a nechat se pohladit. Leze zásadně oknem, i když má dveře otevřené. A původně mladých. Micinka,roční, to je mazlíčka, je také mladých, ale pořád je u důchodkyně. No tak je mám na krku. Vznešeně se ti tři míjejí a nekamarádí. Se mnou ano.
Dana Straková
Je nás hodně co milují ty chundelaté potvůrky. Občas mi někdo řekne, že jsem kočičí bába. Ale není to ve zlém, kdysi jeden synův kamarád dokonce prohlásil, že v příštím životě by si přál být u nás doma kočkou...
Marcela Pivcová
Krásný kočičí příspěvek! Ke mně často přijde Walda nebo Babeta, zavrní, nechají se pohladit a pak jdou do svého pelíšku. Ale to už i já spím.
Naděžda Špásová
Věrko, pejsci a kočičky jsou moje milovaná zvířata. Zrovna včera jsem se mazlila s dceřiným kocourem Samem. Dala jsem foto i na FD. A Britney ty obrázky hezky doplňuje.
Marie Měchurová
Všechno? čtení o kočičkách mě potěší - miluju je.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.