Kdo byla?
Ilustrační foto: Pixabay

Kdo byla?

4. 9. 2023

Starý pán si vyšel na pravidelnou zdravotní procházku a kousek před ním u zastávky MHD uviděl loučící se dvojici ve vášnivém objetí. Na pohled hezcí a sympatičtí mladí lidé, radost pohledět. Už skoro ve dveřích ona dívka ještě obdařila svého partnera vášnivým polibkem, což u onoho pána rozechvělo nehezkou strunu závisti. Ovládl se, ale nějak se mu polohlasem ventilovala dotěrná myšlenka – já bych chtěl také takový.

A stalo se. Ta krásná mladá žena se otočila, přistoupila blíže, rukou objala kolem krku a políbila na tvář, naštěstí ráno oholenou. Mile se usmála a pravila: „Ahoj dědo, promiň, ale už mi to jede“. Načež přeběhla na druhou stranu, zamávala a nastoupila do vozidla jedoucího opačným směrem.

Celý svět se náhle nějak změnil, nejen že se zatočil v důsledku prudce zvýšeného tepu srdce, ale byl v tu chvíli celý vlídnější, bezproblémový a mnohem krásnější.

Odjela, zmizela. Hypertenze se zakrátko srovnala do obvyklých hodnot, ale myšlenky se rozbouřily. Vždyť žádnou takovou příbuznou nemá. Kdo byla ta mladá žena? Asi cizí neznámá, která se jenom spletla. Třeba recesistka, která pohotově zareagovala na situaci. Anebo ona jen tak chtěla vyjádřit, případně podělit se o náladu a radost ze života. Kdo ví? Poděkování jí však patří.

glosa láska společnost
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Moc hezký a až neuvěřitelný příběh. Chce se mí říci že zázraky se dějí.
Alena Velková
Moc pěkný, uvěřitelný příběh. Je štěstí, že jako první políbila dívka toho muže a ne naopak, to by pak mohl být mazec jako ve Španělsku :-)
Jana Jurečková
Napínavý, krásný příběh ze života. Myslím, že musela pána znát aspoň od vidění. Jinak si neumím vzniklou situaci vysvětlit.
Zuzana Pivcová
Tady se před pár dny zeptala nějaká neznámá čtenářka, zřejmě mladá, jedné autorky článku, jestli by nechtěla být její babičkou. To bylo také tak milé jako tohle objetí a políbení.
Jana Kollinová
Dívčino srdce přetékalo láskou a dala to najevo tím nejhezčím způsobem, polibky. Možná pokračovala i MHD a někteří cestující se nestačili divit.
Milan Pepo
Objetí? Pohlazení po tváři? Na jedno nikdy nezapomenu. Ženy, dívky, milenky, manželka... to je snad jasné. Tohle objetí... bylo trochu netradiční. Povodně 2002. Přijedu do Obříství za svými chlapy. Na návsi děda... To bylo bezprostředně poté co voda odešla. Co já vím... Něco tepláky, něco pyžamo, gumovky, asi jak před tou vodou utekl z baráku. Zarostlej... Přišel ke mně. Červené nevyspalé oči... Rozdával jsem z Rowera jídlo. Svým chlapům, ale i policajtům... nakonec všem kdo přišel. Tatík ke mně příjde. Dávám mu nějakou paštiku, kus chleba , balenou vodu. Kouká na mně... ,,Pane... veliteli... řekněte mi proč mne Pán Bůh trestá. Před měsícem mi zemřela žena a včera jsem přišel o všechno." No jak na to můžete reagovat? Bylo to naprosto spontánní. Já jej objal... ,,Tatíku, Bůh trestá lumpy a darebáky. Na silné sesílá zkoušky." A tak tam na návsi stál voják a objímál starce v pyžamu. Asi by ten pohled stál za nějakou tu novinářskou cenu. Ale zpět. Objímal jsem spolužačky na základce. Pubertální lásky. Milenky, manželku... ale tohle to OBJETÍ ... na tohle nikdy nezapomenu. PS: O tatíka jsem se postaral, ale to by bylo na další příběh.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.