Když se v MHD platilo mincemi
Ilustrační foto: Pixabay

Když se v MHD platilo mincemi

6. 9. 2023

Kdysi se do pokladničky v MHD hodila 1 Kčs mince, pohlo pákou a pak se utrhla papírová jízdenka. Za mnou nastoupila žena, vyčkala až si sundám rukavice, učiním potřebné a pak si připnula odznak revizora.

Sáhl jsem do kapsy, vytáhl několik starších jízdenek a s omluvou je předložil. Jenže ta nová mezi nimi nebyla. Revizorka na vlastní oči viděla, že ji kupuji a že ji mám. Zkontrolovala těch několik dalších cestujících a vrátila se ke mě. „Tak už jste ji našel?“ Podal jsem ji ještě další nalezenou v kapse, ale ani ta to nebyla.

V rozpacích jsem nebyl jenom já, ale i ona, co by měla učinit. „Tak hledejte dál, někde ji máte!“ Hledal jsem, ostatní se bavili na náš účet a přišla konečná, vystupovat! Zvedl jsem se, nasadil jednu rukavici a sláva, našel!

Tu jízdenku jsem si nechal na rukavici, přikryl ji tou druhou a pak je přendával z jedné ruky do druhé i s tou jízdenkou mezi nimi. Ulevilo se nejen mi, ale i těm několika spolucestujícím. Sympatizovali mi, dokonce byl i pokus podstrčit mi už zkontrolovanou vlastní jízdenku, což jsem odmítl, mám přece někde tu svoji. Ale asi největší radost měla ta paní revizorka, že nemusí vymýšlet, jak by to měla vyřešit.

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Já si jednou orazila lístek ve strojku, ale on nefungoval a já si toho nevšimla. Když přišel revizor a na mém lístku našel jen malou červenou tečku, chtěl mi dát pokutu, ale nakonec mu to nedalo, a pro kontrolu si označil svůj lístek, a ejhle, dal mi za pravdu. Od té doby si lístky kontroluju.
Jana Jurečková
Před mnoha lety jsem jsem jela městským autobusem. Říkala jsem si, že na jednu zastávku si přece nebudu razit lístek. Klidně jsem se posadila a nestačila se divit. Pár kroků ode mě stál revizor a kontroloval lístky. "No, to bude ostuda, až příjde ke mně." Byla jsem mrtvá strachem. Navíc hlášení o lidech, kteří jezdí "na černo" posílali tehdy na podnik Ostravské komunikace, kde jsem pracovala v kanceláři. Naštěstí se revizor "zasekl" u těžce opilého pána, se kterým se nebylo možno domluvit. Zatím jsme přijeli na zastávku a já vystoupila. No, bylo to o vous. Za to co jsem provedla se stydím dodnes a sama pro sebe si říkám - tohle se už nikdy nesmí opakovat...
Zuzana Pivcová
Mně se někdy při současné platbě u řidiče linkového autobusu stane, že jízdenku nechám ve strojku a řidič mě vrací zpátky. Tady na jihu je to při cestování celkem pohodové. Doufám, že při revizi jízdenek by mi řidič dosvědčil, že jsem zaplatila. Cestujících až na výjimky nebývá moc. Horší to bylo jednou v Řecku na Olympské riviéře, kdy jsem jela do první stanice, kde byla nějaká zřícenina hrádku. Také jsem si nevzala jízdenku, ze sedadla vstal revizor a málem mě pokutoval, a to docela vysoko, ačkoliv musel vidět, že platím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.